پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ای کاش همه بودند


ای کاش همه بودند
● دوازدهمین دوره مسابقات دوومیدانی قهرمانی جوانان آسیا
اولین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در سال ۱۳۶۵ و بدون حضور ایران برگزار شد. در دومین دوره به میزبانی سنگاپور تیم ایران نیز با هشت شركت كننده حضور پیدا كرد. سیدحمید سجادی دونده بلندآوازه كشورمان، كه اكنون مسئولیت اداره تربیت بدنی جزیره كیش را عهده دار است، با كسب یك مدال نقره (در ماده ۲۰۰۰ متر با مانع با زمان ۵۲/۴۴/ ۵) و دو مدال برنز (در ۸۰۰ متر با ۰۵/۵۱ / ۱ و ۱۵۰۰ متر با ۷۷/۴۶ / ۳) پرافتخارترین شركت كننده ایران بود. حسین شایان، كه اكنون با ۲۳/۲ متر ركورددار ایران است، در پرش ارتفاع با نتیجه ۰۶/۲ به مقام چهارم رسید.
جعفر باباخانی در ۲۰۰۰متر با مانع پنجم و در ۱۵۰۰ متر هشتم شد، بهداد اسماعیلی جمالی در ۱۱۰ متر با مانع ششم و بالاخره حسن رحیمی جعفری در پرتاب نیزه هشتم شد. به این ترتیب اولین حضور ایران با وجود حمید سجادی با كسب مدال همراه شد. در ادوار اولیه این مسابقات كشورهای چین، ژاپن و كره جنوبی برتری مشخصی نسبت به سایر كشورهای آسیایی نشان می دادند ولی به تدریج، كشورهای عربی خصوصاً قطر و عربستان با سرمایه گذاری بیشتر، در ورزش دوومیدانی با قدرت بیشتری حضور یافتند. به طوری كه در دوازدهمین دوره بعد از چین و ژاپن مقام های سوم و چهارم رده بندی تیمی را به خود اختصاص دادند. شایان ذكر است كه این كشورها همانند ایران و سایر كشورهای عربی بدون شركت كننده در قسمت زنان در مسابقات شركت می كنند.
در این دوره كشور چین برتری مطلق خود را با كسب ۲۳ مدال طلا، ۱۱ نقره و ۵ برنز (در مجموع ۳۹ مدال) نشان داد.
● عملكرد شركت كنندگان ایران
برای شركت در این مسابقات تیم خوبی تشكیل شده بود ولی قبل از اعزام با مشكلاتی كه همواره برای اعزام تیم های ورزشی، خصوصاً رده سنی جوانان وجود دارد، روبه رو شد و هفت نفر از سفر بازماندند كه حضور آنها می توانست دو مدال دیگر برای ما داشته باشد.
محمد صمیمی برادر كوچكتر عباس صمیمی، با كسب مدال طلای پرتاب دیسك و ثبت حد نصاب جدیدی برای جوانان آسیا (۵۲/۶۱ با دیسك ۷۵۰/۱ كیلوگرمی) پرافتخارترین شركت كننده ما بود. محمد ارزنده نیز با كسب مدال برنز ماده پرش طول و ثبت حد نصاب جدیدی برای پرش طول جوانان كشور (۵۹/۷) بسیار خوب درخشید.رضا بوعذار، ركورددار دو ۴۰۰ متر كشور، با ثبت زمان ۵۷/۴۷ در این ماده مدال نقره گرفت. او می توانست بهتر از اینها نتیجه بگیرد زیرا با در اختیار داشتن نتیجه ۵۸/۴۶ كه نزدیك یك ماه قبل به دست آورده بود كسب نتیجه ای بهتر از نتیجه نفر اول مسابقه برایش آسان بود.
محمدصالح رستمی در ۱۵۰۰ متر و محسن مقدم در پرتاب چكش به مدال برنز رسیدند. مهرداد محمدی در ۸۰۰ متر، سجاد رزمجو در ۱۱۰ متر با مانع و علی شاهرخی در پرتاب دیسك و بالاخره رضا مقدم در پرتاب چكش در جای چهارم رده بندی نهایی قرار گرفتند كه به غیر از علی شاهرخی دارنده عنوان قهرمانی جهان (در رده سنی نوجوانان) نتیجه قابل قبولی به دست آوردند. شاهرخی تلاشی برای حفظ اعتبار جهانی اش از خود نشان نداد و بررسی علل ناكامی این جوان مستعد در این مسابقات می تواند در آینده او بسیار موثر باشد.
در مجموع عملكرد تیم اعزامی، با توجه به كسب نتایج خوب در مواد مختلف بسیار خوب بود و بررسی دقیق نتایج و رفع نقطه ضعف های فنی این جوانان، همچنین سازمان دهی و پیگیری سیستمی كه روند اعزام ها را بدون اشكال سازد، می تواند راهگشای حركت تازه ای در دوومیدانی ما باشد.
اكنون جوانان شایسته مسابقات جوانان جهان را پیش رو دارند. تعداد زیادی از آنها حدنصاب های ورودی، یعنی مجوز شركت در این مسابقات را به دست آورده اند. بنابراین حال كه قرار است توجه بیشتری به جوانان معطوف شود، همگی آنها به این مسابقات اعزام شدند تا به موقع تجربه حضور در میادین بزرگتر را به دست آورند و بیشتر به خودباوری برسند و تلاش بیشتری را برای پیشرفت و كسب نتایج بهتر از خود نشان دهند.
منبع : روزنامه شرق