چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

جنگ وسیله ای برای تحقق غایت و هدف سیاسی است


جنگ وسیله ای برای تحقق غایت و هدف سیاسی است
می گویند هدف از جنگهای نظامی به دست آوردن پیروزی های سیاسی است و بدان معناست كه جنگ وسیله ای برای تحقق غایت و هدف سیاسی است و اگر هدف سیاسی تحقق یابد یعنی این كه پیروزی موكد شده است. اما اگر این جنگ در تحقق اهداف سیاسی شكست بخورد به معنای شكستی فاحش خواهد بود و این همان موردی است كه جنگ ۱۹۶۷ بر آن تاكید كرد: به رغم شكست نظامی مصر، دشمن صهیونیستی در دستیابی به دستاوردها و یا پیروزی های سیاسی ناكام ماند زیرا ملت و ارتش مصر و جمال عبدالناصر رهبر كشور مصر، اعلام نمودند كه پایداری خواهند كرد و هرگز در برابر دشمن صهیونیستی گردن خم نخواهند كرد و خاطرنشان ساختند كه این فقط یك شكست در جنگ بوده و ارتش و ملت می توانند بار دیگر ارتشی قوی تر و مجهزتر تشكیل دهند و بدین ترتیب ملت مصر از این شكست، شجاع تر، آبدیده تر و مستحكم تر ظاهر شد و جمال عبدالناصر توانست در كنفرانس سران در خارطوم قوی تر و محكم تر و باصلابت تر ظاهر شود و «نه» های معروف از این كنفرانس زبانزد گردید: نه، برای مذاكره، نه برای به رسمیت شناختن، نه، برای صلح.
زمانی كه جمال عبدالناصر از وحدت و متانت جبهه داخلی مصر و مخالفتش با سازش مطمئن گردید و دریافت كرد كه امت عربی از پایداری مصر حمایت می كند به بازسازی نیروهای مصری اقدام كرد و پس از آن بود كه ارتش روز به روز برای جنگ اكتبر ۱۹۷۳ كه توانست طی آن دیوار بارلو را نابود سازد آماده می شد.
ارتش مصر پس از این كه در جنگ اكتبر ۱۹۷۳ توانست پیروزی نظامی را محقق سازد، «شكاف دیوار دفاعی» مطرح شد و همان شكاف توانست این پیروزی را بسیار كمرنگ كند، گرچه مشاركت عملی نیروهای امریكایی در جنگ و ارسال تانكها و اطلاعات ماهواره ای آنها برای اسراییل به منزله یك هدیه بود ولی برخی از فرماندهان نظامی مصر و از جمله آنها سعدالدین شاذلی رییس وقت ستاد مشترك اعلام كردند كه می توانند شكاف ایجاد شده را پر كنند ولی انور سادات رییس جمهور وقت و فرمانده عالی ارتش مصر با این كار مخالفت كرد.
آن شكاف به آغاز مذاكراتی با دشمن صهیونیستی منجر شد كه طی آن پیروزی نظامی به شكستی سیاسی مبدل شد و آن زمانی بود كه مصر توافق نامه كمپ دیوید را امضا كرد. پس از امضای آن توافق نامه، اراده مردم مصر شكسته شد و از محیط عربی منزوی گردید و نهایت آن شد كه سینا كه سرزمینی مصری است كشور مصر حق نداشت بر فراز آن پرواز كند و یا تانكهایش در آن به حركت درآیند!!
امروزه دشمن صهیونسیتی می خواهد به شیوه شكاف دفاعی در مصر، در جنوب لبنان نیز شكاف ایجاد كند تا به وسیله آن به چانه زنی بپردازد تا این كه بتواند از شكست نظامی خود یك پیروزی سیاسی خلق كند؛ اسراییل طی مدت بیست روز با به كارگیری تمام توان خود نتوانست پیروزی نظامی را محقق سازد و در مقابل فقط توانست لبنان را به طول كامل بمباران كند و حادثه قانای دوم را به وجود آورد.
دشمن صهیونیستی اكنون به شدت در تلاش است كه «شكاف جنوب» را به وجود آورد و تهاجم به مارون الراس و بنت جبیل در همین چارچوب می گنجد، ولی مقاومت ملی لبنان این برنامه را به شكست كشانده و به ارتش اسراییل از نظر انسانی و تجهیزات ضربات بسیار خردكننده ای وارد آورد. ارتش اسراییل امروز تلاش دارد كه بار دیگر در مناطق جنوبی به دنبال جایی بگردد كه بتواند شكاف مورد نظر را ایجاد كند.
«شكاف جنوب» برای دشمن صهیونیستی طبق گفته شیمون پرز معاون نخست وزیر اسراییل حالت «مرگ و زندگی» دارد. برای دولت فعلی امریكا كه طرح خاورمیانه جدید را مطرح ساخته نیز حالت «مرگ و زندگی» دارد، برای طرح خاورمیانه جدید كه كاندولیزا رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده امریكا ولادت آن را از رحم جنگ لبنان اعلام كرد، «شكاف جنوب» برای آنها و برای اسراییل می تواند مركز تحقق اهداف تلقی شود زیرا از آن طریق می توانند به مقاومت موجود در لبنان پایان دهند. اگر «شكاف دیوار دفاعی» مصر را از محیط عربی جدا ساخت، شكاف جنوب می تواند به مقاومت لبنان پایان دهد و این به معنای آغازی جهت تحقق خاورمیانه جدیدی است كه «ستاره داود» زمین و آسمان و دریای آن را خواهد پوشاند... پس مراقب شكاف جنوب باشید.
منبع: الشرق چاپ قطر ۱/۸/۲۰۰۶
فوز العجمی
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید