جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کاهش خطر سالمونلا توسط فلفل


روغن فلفل تند می تواند خطر سالمونلوز را در جوجه ها كاهش دهد. دكتر Audrey McElory ( دستار پروفسور در ویرجینیاتك ) پی برد كه Capsaicin (ماده طبیعی در فلفل كه حس سوزاننده در دهان ایجاد می كند ) می تواند مقاومت طیور جوان به سالمونلا را افزایش دهد.در آزمایشات انجام شده توسط ایشان ۱۵۳۰ جوجه كشی تجاری به سه گروه تقسیم شدند و با جیره استاندارد ذرت و سویا برای مدت ۴۲ روز تغذیه شدند ( یك گروه با جیره بدون فلفل به عنوان گروه كنترل و در جیره دو گروه دیگر، دریكی ppm ۱۰ و دیگری ppm ۲۰ فلفل اضافه شد). سپس طیور در سنین ۲۱ و ۲۸ و۴۲ روزگی در معرض سالمونلا enteridis قرار داده شدند. مشاهده گردید افزودن فلفل موجب افزایش مقاومت جوجه به سالمونلا بدون تأثیر منفی روی میزان رشد و ضریب تبدیل غذایی و همچنین مزه جوجه طبخ شده می شود.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران