چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

اصلاح طلبان به دنبال کرسی های سبزرنگ


اصلاح طلبان به دنبال کرسی های سبزرنگ
«مجلس هشتم» امید و آرزوی اصلاح طلبان در سال ۸۶ است. همه فعالیت های گروه های سیاسی یی که رقبایشان اکثر قریب به اتفاق کرسی های قدرت را تصاحب کرده اند، برای این است که به مجلس آتی راه یابند و بر روی کرسی های سبزرنگ این رکن قانون گذاری کشور بنشینند.
اگر آنان از ائتلاف می گویند، از کار تشکیلاتی به عنوان سکوی افتخارآمیز خود نام می برند، به نقد مجلسی ها می نشینند و سیاست های داخلی و خارجی دولت احمدی نژاد را طرد می کنند، همه و همه برای آن است که در برابر دیدگان رسانه ها و عموم مردم عرض اندام کنند و بستری را برای حضور در انتخابات مجلس به دیدگاه های خود بیارایند.
روز گذشته اکثر سیاسیون و نمایندگان احزاب اصلاح طلب به بیان برنامه های خود در مورد انتخابات مجلس هشتم پرداختند. آنان همچون انتخابات گذشته یعنی انتخابات شورای شهر بار دیگر دست به دامن سه روحانی ارشد اصلاح طلب شده اند و قرار است با «اکبر هاشمی رفسنجانی»، «سیدمحمد خاتمی» و «مهدی کروبی» دیدار کنند.
حتی در روزهای گذشته یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز خواسته بود که از روحانی در حاشیه یعنی «سیدمحمد موسوی خوئینی ها» که چند سالی است مدافع سکوت در عرصه سیاست ایران است، نیز دعوت کنند که به جمع این سه روحانی بپیوندد و رهبری «۱«۳» اصلاح طلبان را شکل دهند. اما دیروز رئیس دوره یی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نامی از «موسوی خوئینی ها» نیاورد.
در انتخابات شوراها هم نامی از این «سید روزنامه سلام» آورده نشده بود و حتی دفتر هاشمی رفسنجانی نیز در آن دوره با ارسال اطلاعیه به خبرگزاری ها تاثیر این روحانی در ائتلاف اصلاح طلبان را تکذیب کرد.
به هر حال بار دیگر «شهربانو امانی» رئیس دوره یی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت؛ «در جلسه روز یکشنبه، اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات دیدار با شخصیت ها و سران جبهه اصلاحات را مورد بحث و بررسی قرار دادند که در نهایت قرار شد با هاشمی، خاتمی و کروبی در آینده نزدیک دیدار کنیم.» او ادامه داد؛ «در حاشیه جلسه نیز بر فعال کردن کمیته انتخابات و ضرورت تقویت انسجام و یکپارچگی مجموعه احزاب و تشکل های اصلاح طلب برای حضور در انتخابات مجلس هشتم و نحوه حضور شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در انتخابات آینده تاکید و قرار شد این مساله در دستور کار جلسه آینده قرار گیرد.»
● اعتماد ملی برای مجلس هشتم برنامه دارد
یکی از این سه ریش سفید اصلاح طلبان یعنی «مهدوی کروبی» نیز بار دیگر بر عزم جزم خود برای انتخابات مجلس هشتم پای فشرد، اما از چگونگی تعامل با سایر گروه های اصلاح طلب سخنی نگفت.
دبیرکل حزب اعتماد ملی اولویت کاری و فعالیت این حزب در سال ۸۶ را موضوع انتخابات مجلس هشتم و نحوه حضور حزب متبوعش در این انتخابات دانست و در اولین جلسه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در سال ۸۶ ادامه داد؛ اعضای حزب باید بیش از گذشته فعالیت های حزبی را جدی بگیرند، چرا که امسال سال کاری مهمی را در پیش داریم.
وی با بیان اینکه «اعضای حزب در استان ها و شهرستان های خود باید به طور جدی و فعال برای انتخابات مجلس هشتم برنامه ریزی کنند» بار دیگر تاکید کرد؛ انتخابات مهمترین اولویت کاری اعتماد ملی در سال ۸۶ است.
کروبی در پایان اعلام کرد که حزب اعتماد ملی قطعاً فعالیت جدی و مدونی برای انتخابات مجلس هشتم خواهد داشت.
● مجاهدین انقلاب کاندیدای اختصاصی نمی خواهد
برخلاف دبیرکل اعتماد ملی، دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب در ابتدای گفت وگوی خود با ایلنا فقط بر «ائتلاف با اصلاح طلبان»سخن گفت و برنامه اختصاصی این مجموعه سیاسی در انتخابات مجلس هشتم را بیان نکرد. «محمد سلامتی» حتی گفت؛ «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی برای رسیدن به ائتلاف در انتخابات مجلس هشتم، اصراری بر حضور افراد خاص و کاندیدای اختصاصی سازمان در لیست انتخاباتی اصلاح طلبان نخواهد داشت.» او ادامه داد؛ «تمام تلاش سازمان این است که با سایر گروه های موجود در جریان اصلاحات به شکل ائتلافی وارد عرصه انتخابات شود و به احتمال زیاد برای رسیدن به این وحدت نظر و ائتلاف، انعطاف بیشتری از خود نشان خواهد داد و توقع خاصی از جمله اصرار بر حضور افراد خاص و کاندیدای اختصاصی سازمان نخواهد داشت.»
● مشارکت؛ تاکتیک های دیگری به غیر از ائتلاف وجود دارد
دیگر فعال ارشد سیاسی اصلاح طلبان که از دایره حزب مشارکت به میدان گفت وگو دعوت شده بود نیز از «مجلس هشتم» سخن گفت، اما او هم برخی از گوشه های عملکرد این حزب سیاسی را روشن نساخت.
سیدمحمدرضا خاتمی دبیرکل پیشین مشارکت در گفت وگو با ایسنا بر اهتمام این مجموعه سیاسی برای ائتلاف میان اصلاح طلبان پای فشرد، اما نه از کاندیدای اختصاصی سخن گفت و نه برنامه های اختصاصی حزب خود را تشریح کرد. او فقط گفت؛ «مقدمات ائتلاف در جبهه مشارکت آغاز شده است. جبهه مشارکت همواره اعلام کرده با توجه به آرایش نیروهای سیاسی، قطعاً در پی ائتلاف است، مقدمات کار نیز آغاز شده و ان شاءالله با ائتلاف کامل و لیست واحد با سایر اصلاح طلبان، در انتخابات مجلس هشتم شرکت می کنیم.» او ادامه داد؛ «تحلیل ما (اصلاح طلبان) این است که یکی از راهکارها حتماً ائتلاف باشد؛ البته تاکتیک های دیگری هم وجود دارد که باید اعمال شود.»
● مجمع روحانیون فقط انسجام اصلاح طلبان را می خواهد
از سویی همچون روزهای گذشته «عبدالواحد موسوی لاری» دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز نیز بر «ائتلاف با اصلاح طلبان دیگر» برای چندمین بار تاکید کرد. از سوی این مجموعه سیاسی که پس از تغییر دبیرکل آن و استعفای «مهدی کروبی» همچون گذشته فعالیت ندارد اعلام شده است که مجمع روحانیون مبارز با بررسی چگونگی حضور خود در انتخابات مجلس هشتم، بر ضرورت تقویت ائتلاف اصلاح طلبان و انسجام بیشتر آنها در این انتخابات تاکید دارد.
سیدعبدالواحد موسوی لاری دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با اشاره به برگزاری جلسه یکشنبه شب شورای مرکزی این تشکل با حضور همه اعضای آن، به ایلنا گفت؛ «در این جلسه مسائل مربوط به انتخابات مجلس هشتم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و چگونگی حضور مجمع در انتخابات و هماهنگی و انسجام بیشتر مجموعه جریانات اصلاح طلب در انتخابات مجلس هشتم مطرح و بر ضرورت تقویت ائتلاف اصلاح طلبان تاکید شد.»او ادامه داد؛ «اصل و مبنای ما در انتخابات مجلس هشتم این است که چون گذشته وارد عرصه انتخابات شده و در راستای هماهنگی گروه ها و تشکل های اصلاح طلب تلاش کنیم.»
بار دیگر صحنه انتخابات اخیر در آستانه انتخابات مجلس هشتم تکرار می شود؛ دیدار با سه روحانی ارشد اصلاح طلبان، جلسات رایزنی برای ائتلاف و آرزوی دستیابی به کرسی های قدرت. همچنین «اعتماد ملی» هم فقط به برنامه های حزب خود می پردازد تا در صورت صلاحدید با دیگر گروه های اصلاح طلب ائتلاف کند.
حال باید دید که این رایزنی ها و دیدارها به کجا می انجامد و آیا همچون انتخابات شوراها فقط فراکسیون اقلیت نصیب اصلاح طلبان می شود و یا لااقل فراکسیون اکثریت در برابر دولت نهم در مجلس هشتم عاید اصلاح طلبان خواهد شد؟
محمد فقیه
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید