چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
نقش املاح معدنی در فشارخون
● پتاسیم
علائمی وجود دارد كه نشان میدهد ممكن است پتاسیم در جلوگیری از فشارخون مؤثر واقع شود. در طی تحقیقاتی كه در دانشگاه «دویك» به عمل آمد، وقتی كه به یك عده از افرادی كه مبتلا به فشارخون بودند پتاسیم داده شد، فشار خونشان سقوط كرد بنابراین افرادی كه مبتلا به فشارخون هستند باید میوههائی كه دارای پتاسیم زیاد هستند (مانند گریپ فروت و موز) بخورند تا فشارخونشان پائین بیاید. طالبی، سیبزمینی، آناناس، گوجهفرنگی، گلابی، سیب، هلو، شیر و آجیل بینمك از نظر پتاسیم در درجه دو قرار دارند.
كسانی كه به بیماری كلیه مبتلا هستند نباید از پتاسیم اضافی استفاده كنند. مصرف زیاد پتاسیم هم ضرر دارد بحدی كه ممكن است شخص را مبتلا به حملات قلبی نماید.
● كلسیم اضافی
مصرف كلسیم اضافی میتواند در بعضی از موارد فشارخون را پائین بیاورد. تحقیقات نشان داده است افرادی كه دچار فشارخون میشوند به اندازه ۱۲ الی ۲۵ درصد نسبت به كسانی كه فشارخون ندارند باید كلسیم كمتر مصرف كنند. علائم كمبود كلسیم در بدن هم بیحسی، و یا درد و تشنج در عضلات است.
چون مصرف زیاد كلسیم زیانآور است، بجای استفاده از كلسیم مصنوعی، غذاهای طبیعی كلسیمدار مانند لبنیات، سبزیجات و بادام خام باید خورد مخصوصاً كسانی كه به بیماری سنگ كلیه حساسیت دارند نباید كلسیم مصنوعی بخورند.
● ماگنیسم اضافی
طبق تحقیقاتی كه اخیراً به عمل آمده است گاهی فشارخون بالا به كم بودن ماگنیسم مربوط میشود. به عبارت دیگر وقتی كه سطح ماگنیسم بالا میرود، سطح كلسیم پائین میآید و موجبات بروز فشارخون را فراهم میكند.
سبزیجات، لوبیا چشمبلبلی، موز، سیب، هلو، خوراكهای دریائی از نقطهنظر ماگنیسم منابع خوبی هستند. بعضی آبها هم دارای ماگنیسم است.
● كولین
كولین (choline) از املاح دیگری است كه در كنترل فشارخون بالا مؤثر است. منبع خوب كولین لوبیا، سویا، تخممرغ، جگر، تخم گل آفتاب گردان، جوانهٔ گندم و پسته شام است.
● بالا رفتن مقدار ویتامین «د» در بدن
بالا رفتن مقدار بعضی ویتامینها مانند ویتامین «د» كه ممكن است در اثر آفتاب زیاد خوردن روی به افزایش بگذارد و یا خوردن قرص ویتامین به مقدار زیاد و یا مصرف ویتامین «ث» اضافی ممكن است موجبات بالا رفتن فشارخون را فراهم كند.
● مسمومیت از سرب
مسمومیت از سرب ممكن است فشارخون را بالا ببرد و به مغز و استخوان و كلیه و كبد و سیستم مركزی اعصاب آسیب برساند.
بنابراین در محیطی كه با سم سرب آغشته است كار نكنید و چنانچه لولههای آب منزلتان با سرب جوشكاری شده آن را عوض كنید.
● اثرات سوء نوشابههای الكلی
افراط در نوشیدن نوشابههای الكلی باعث افزایش فشارخون میگردد. حتی خوردن بیش از یك اونس نوشابه فشارخون را بالا میبرد. نوشابههای الكلی به قلب، كبد و كلیه صدمه میرساند ضرر آن مخصوصاً بعد از ورزش كردن بیشتر است.
حذف مطلق نوشابههای الكلی از برنامه زندگی كار عاقلانه بسیار خوبی است.
● استفاده از سیر
سیر در پائین آوردن فشارخون بسیار مؤثر است. چنانكه خوردن روزی چهارگرم سیر خام علاوه بر آنكه فشارخون را پائین میآورد، چربی خون و كلسترول را هم تحت كنترل قرار میدهد ولی خوردن نمك سیر بالعكس ضرر دارد و نباید از آن استفاده كرد.
● كافئین
كافئین میتواند فشارخون را خیلی بالا ببرد بطوری كه مصرف فقط دو فنجان قهوه میتواند فشارخون را خیلی بالا ببرد.
كافئین در نوشابههای غیرالكلی، بعضی كولاها، قهوه، چای و شكلات به مقدار زیاد وجود دارد.
منبع : موسسه اطلاعرسانی طعام اسرار
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
آمریکا ایران غزه مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم سلامت سیل تهران قوه قضاییه هواشناسی شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی شورای شهر تهران دستگیری پلیس
قیمت دلار بانک مرکزی خودرو سایپا قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو دلار بازار خودرو مالیات تورم ارز
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما موسیقی دفاع مقدس رسانه ملی تئاتر فیلم کتاب
رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه نوار غزه حماس روسیه عربستان یمن ترکیه نتانیاهو افغانستان اوکراین
فوتبال رئال مادرید پرسپولیس استقلال بایرن مونیخ سپاهان تراکتور لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام اپل تبلیغات گوگل ناسا همراه اول آیفون ماه
کاهش وزن داروخانه مسمومیت سازمان غذا و دارو ویتامین قهوه خواب دیابت بارداری