یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آیا پروتئینهای گیاهی بهتر از پروتئینهای حیوانی هستند؟


آیا پروتئینهای گیاهی بهتر از پروتئینهای حیوانی هستند؟
این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد. پروتئینهای گیاهی منافع بسیاری برای افراد دیابتی در بر دارد. غذاهای گیاهی فیبر بیشتر و چربی کمتری دارند، بخصوص چربیهای اشباع. پروتئینهای حیوانی کلسترول و چربیهای اشباع زیادی به رژیم غذایی ما وارد می کنند. افراد دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی در سنین پایین قرار دارند؛ بنابراین کاهش مصرف روزانه چربیهای اشباع و کلسترول بسیار مهم است. در افراد دیابتی که از بیماریهای کلیوی رنج می برند، تغییر نوع پروتئین مصرفی در رژیم غذایی به عنوان نوعی از درمان در حال تحقیق و بررسی است. اینکه پروتئینهای گیاهی (حبوبات، خشکبار، سبزیجات، پنیر و شیر سویا ) بر پروتئینهای حیوانی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیر، تخم مرغ) ارجحیت دارد، هنوز ثابت نشده است. درباره جدیدترین تحقیقات انجام شده در این زمینه با پزشک و مدرسین دیابت خود صحبت کنید.
پروتئینهای حیوانی تمامی هشت اسید آمینه اساسی مورد نیاز برای ساختن سلولهای بدن را داراست. از آنجایی که بدن شما توانایی ساخت آنها را ندارد، بنابراین هرگز نباید آنها را از برنامه غذایی تان حذف کنید. با این حال، خوردن روزانه ترکیبی از پروتئینهای گیاهی نیز می تواند تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن شما را تأمین کند.

منابع:
مجموعه کتابهای انجمن دیابت امریکا
منبع : آموزش دیابت گابریک


همچنین مشاهده کنید