یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آقای خاتمی حتما در انتخابات شرکت کنید!


آقای خاتمی حتما در انتخابات شرکت کنید!
«وقتی خانم «گیل لاپیداس» استاد دانشگاه برکلی و کارشناس برجسته امور شوروی سابق در سمینار یک روزه «ایران در هزاره سوم» که روز ۴ می۱۵.۲۰۰۰ اردیبهشت ۱۳۷۹ در دانشگاه استنفورد آمریکا تشکیل شده بود، حاضر شد بسیاری از شرکت کنندگان در این همایش از حضور او ابراز تعجب کردند،
چرا که مقامات آمریکایی این سمینار را با هدف بررسی راه کارهای مؤثر برای مقابله با نظام اسلامی ایران برپا کرده بودند و حضور کارشناس معروف امور شوروی سابق در این سمینار غیرمنتظره بود. اما هنگامی که خانم لاپیداس برای ایراد سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت با توضیحات خود به تعجب حاضران خاتمه داد. خانم گیل لاپیداس در آغاز سخن اظهار داشت: شاید تعجب می کنید چرا من که متخصص امور شوروی سابق هستم در سمینار مربوط به مسائل ایران شرکت می کنم ولی در پاسخ باید بگویم که وضعیت ایران امروز، خیلی شبیه شوروی سابق در دوران گورباچف است. گورباچف هم مثل خاتمی اصلاح طلب بود ولی می خواست هم «پاپ» باشد و هم «لوتر» و این نقش دوگانه امکان پذیر نبود... گورباچف می خواست اصلاحات را همراه با حفظ ارزش ها دنبال کند و این برنامه امکان پیاده شدن نداشت بنابراین برای شوروی سابق ضروری بود که شخصی مانند «یلتسین» به میدان بیاید که فقط «لوتر» باشد و نه «پاپ» تا بتواند علیه کلیسا- بخوانید ارزش های دینی و اخلاقی- قیام کند... در ایران نیز باید خاتمی دست از ارزش های دینی بردارد و در غیر این صورت جای خود را به یک یلتسین ایرانی بدهد...»
مطلب فوق بخشی از یادداشت روز نگارنده در کیهان ۱۳۷۹.۲.۲۰ بود. چند روز بعد از سمینار استنفورد، روزنامه های زنجیره ای مدعی اصلاحات که سنگ طرفداری آقای خاتمی را به سینه می زدند، در اقدامی غیرمنتظره و بی آن که به هماهنگی خود با طرف های آمریکایی در سمینار استنفورد اشاره کنند، آقای خاتمی را به کوتاهی و کندروی در اصلاحات متهم کردند و ضمن تشبیه ایشان به گورباچف، با صراحت نوشتند «اگر خاتمی تغییر روش ندهد باید جای خود را با یک یلتسین ایرانی عوض کند»!
این طیف از مدعیان اصلاحات که خود را نزدیکترین یاران خاتمی معرفی می کردند و متأسفانه آقای خاتمی نیز برای آنها جایگاه ویژه ای قائل بود، بعد از سمینار استنفورد و از طریق روزنامه های زنجیره ای، مصاحبه ها، نشست های تشکیلاتی، عملیات روانی تبلیغاتی گسترده ای را علیه خاتمی سازماندهی کردند. مضمون اصلی این پروژه تبلیغی- روانی، دقیقاً همان نظریه ای بود که خانم گیل لاپیداس پیشنهاد کرده بود. طیف یاد شده آقای خاتمی رابه ناتوانی در پیشبرد اصلاحات! تساهل و تسامح در برخورد با مخالفان متهم می کردند تا آنجا که یکی از روزنامه های مدعی اصلاحات به طور تلویحی او را «بی عرضه» نامید و با صراحت - و بی نزاکتی- آقای خاتمی را با شاه سلطان حسین صفوی مقایسه کرد و نهایتاً در یک تجمع به ظاهر دانشجویی که خاتمی برای سخنرانی دعوت شده بود، افرادی به تحریک طیف مورد اشاره ایشان را «هو» کردند و خاتمی که به شدت عصبانی شده بود، پشت همان تریبون گفت: از اردوگاه اصلاح طلبان صدای دشمن به گوش می رسد.
نگاهی به روزنامه های زنجیره ای در فاصله ۳ ماهه اردیبهشت، خرداد و تیر ماه ۷۹ و رسانه های خارجی در همین فاصله زمانی- می، ژوئن و جولای ۲۰۰۰- نشان می دهد که مقایسه خاتمی با گورباچف و ضرورت تغییر او با شخصیتی نظیر «یلتسین» ترجیع بند تکراری و مشترک دشمنان بیرونی و مدعیان اصلاحات در داخل کشور بوده است. هر دو جریان خارجی و داخلی از تأکید- البته هر از چند گاه و نه همیشگی- آقای خاتمی بر ارزش های اسلامی و آموزه های انقلابی ابراز نگرانی می کردند.
و اما روز ۲۱ تیرماه ۱۳۷۹ رهبر معظم انقلاب طی سخنانی در جمع مسئولان و کارگزاران نظام از این توطئه پرده برداشته و با تأکید بر این که نه خاتمی گورباچف و نه ایران، شوروی سابق است به این بازی مسخره پایان دادند. ایشان در بخشی از بیانات آن روز خود فرمودند «جمع بندی واقعیات موجود و تأمل در موضع گیری های آشکار و پنهان و تبلیغات سیستم رسانه ای غرب نشان می دهد که با اهداف اضمحلال نظام جمهوری اسلامی، یک طرح همه جانبه آمریکایی که در واقع بازسازی شده طرح فروپاشی شوروی سابق است در دستور کار دشمنان ملت ایران قرار دارد و نظام سلطه جهانی تلاش می کند با حمایت از اصلاحات مورد نظر خود، به نوعی شبیه سازی روند فروپاشی شوروی سابق در ایران دست بزند و اهداف ناکام گذشته را محقق سازد. اما این توطئه نیز به دلیل اشتباهات عمیق و مستمر غربی ها در درک واقعیات ایران به جایی نخواهد رسید».
بعدها معلوم شد که افرادی نظیر رامین جهانبگلو جاسوس اعتراف کرده آمریکا و یار غار مدعیان اصلاحات، هاله اسفندیاری همسر شائول بخاش، کیان تاجبخش و برخی دیگر عوامل شناخته شده سازمان های اطلاعاتی سیا و موساد رابط طیف یاد شده از مدعیان اصلاحات با سرویس های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و اسرائیل بوده اند.
ماجرای فوق فقط یک نمونه از بسیارهاست که هویت واقعی طیفی از مدعیان اصلاحات و اطرافیان آقای خاتمی در دوران ۸ساله ریاست جمهوری ایشان را برملا می کند و تمامی اسناد آن با مراجعه به روزنامه های زنجیره ای به آسانی قابل دسترسی است.
و اما بعد از شرح این ماجرا گفتنی هایی برای همین امروز هست.
الف) امروزه باز هم دقیقاً همان طیف مورد اشاره اطراف آقای خاتمی جمع شده و بر کاندیداتوری ایشان برای ریاست جمهوری آینده تاکید می ورزند و البته بازی «زرگری» ویژه ای را نیز به صحنه آورده اند که بماند.
طیف یاد شده از نظر شخص و شخصیت نسبت به گذشته کمترین تغییری نکرده اند، افراد، همان افراد و دیدگاهها همان دیدگاههاست، تنها تفاوتی که میان امروز و دیروز این طیف دیده می شود آن است که تعداد قابل توجهی از آنها به خارج از کشور گریخته و هم اکنون پناهنده کشورهای بیگانه و برخی نیز آشکارا در خدمت سرویس های اطلاعاتی دشمن قرار دارند. آیا این واقعیت های محسوس و ملموس قابل انکار است؟!
ب)اگرچه تاکنون هیچیک از مدعیان اصلاحات تعریفی از اصلاحات مورد نظر خود ارائه نداده اند ولی اصلی ترین خطوط و محورهای شناخته شده اصلاحات، مخالفت و -گاه ضدیت- با نظام اسلامی، مقابله با آموزه های اسلام ناب محمدی(ص)، بی توجهی به مردم، همراهی و همخوانی با دشمنان ایران و در پاره ای از موارد وابستگی به بیگانگان، ترجیح منافع حزبی و گروهی به منافع ملی و مردم، وادادگی در مقابل تهدید دشمنان بیرونی و... است. آیا غیر از این است؟!
ج) حمایت های آشکار سیاسی، تبلیغاتی و در مواردی حمایت های مالی آمریکا و متحدانش از مدعیان اصلاحات که بارها به صراحت اعلام شده است، با اسلامی بودن، انقلابی بودن، وطن دوست و مردم دوست بودن جبهه اصلاحات چگونه قابل جمع است. ممکن است گفته شود آمریکایی ها برای بدنام کردن مدعیان اصلاحات از آنها آشکارا حمایت می کنند که باید پرسید درباره همخوانی و یکسانی مواضع اصلاح طلبان با اهداف اعلام شده آمریکا چه می فرمائید؟ و نظرتان درباره حمایت ها و ارتباط های پنهان- و اکنون برملا شده- عوامل سرویس های اطلاعاتی دشمن با برخی از شخصیت های مدعی اصلاحات چیست؟ و...
د) نکات فوق نه پنهان است که برای کشف آن به اسناد طبقه بندی شده و محرمانه نیاز باشد و نه پیچیده است که درک آن به اذهان ژرف اندیش احتیاج داشته باشد. اسناد همه این موارد- که فقط مشتی از خروارهاست- به صورت آشکار و غیرقابل انکار موجود و دردسترس است.
اکنون باید از آقای خاتمی پرسید که آیا با حمایت این طیف داخلی و آن محافل خارجی قصد کاندیداتوری دارید؟ و آیا در این اندیشه نیستید که طیف یاد شده از مدعیان اصلاحات قصد قربانی کردن شما در پای منافع حزبی و شخصی خود و اهداف دشمنان بیرونی مردم و نظام اسلامی را دارند؟
هـ) نگارنده ضمن آن که طی ۱۰ سال گذشته- و حتی در دوران وزارت ارشاد آقای خاتمی- انتقاداتی جدی نسبت به مواضع و عملکرد ایشان داشته است ولی به گواهی صفحات روزنامه کیهان، در بسیاری از موارد که مدعیان اصلاحات ناجوانمردانه به آقای خاتمی حمله کرده بودند، به دفاع از ایشان برخاسته و امروز دقیقاً از همین زاویه ارائه یک پیشنهاد، یک پیش بینی و یک خبر به ایشان را ضروری می دانم.
۱) پیشنهاد این که اگر قصد کاندیداتوری دارند- که حق ایشان و در اختیار ایشان است- اولاً؛ طیف مورد اشاره از مدعیان اصلاحات را از اطراف خود برانند و ثانیاً؛ آشکارا علیه آمریکا و متحدانش و مواضع خصمانه آنها علیه ایران اسلامی موضعگیری کنند و سپس با این مرزبندی آشکار نامزد ریاست جمهوری شوند، کاری تقریباً نظیر جناب آقای کروبی.
۲) پیش بینی، آن که تجربه مردم از حاکمیت اصولگرایان و طعم شیرین مردم دوستی، پاک دستی، ساده زیستی، ایستادگی در مقابل دشمنان بیرونی، کسب عزت و افتخار برای مردم، توجه به محرومان و مستضعفان - هرچند که هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است- و دهها امتیاز برجسته دیگر که از حضور اصولگرایان در دولت و مجلس دیده و چشیده اند، رویکرد آنان به ریاست جمهوری آقای خاتمی اگر نگوئیم ناممکن است، به یقین، بسیار بعید خواهد بود و به قول بسیاری از افراد مؤثر در طیف مدعیان اصلاحات، مگر مردم از اصلاح طلبان چه دیده اند که بار دیگر به آنان روی آورند؟! و مگر طی ۶ سال گذشته رویگردانی مردم از مدعیان اصلاحات- علی رغم تبلیغات گسترده آنان- را ندیده اند؟
۳) برخی از سردمداران طیف مورد اشاره- مدعیان اصلاحات- اعلام کرده اند که اصولگرایان از ورود آقای خاتمی به عرصه رقابت های انتخاباتی برای ریاست جمهوری آینده وحشت دارند؟! که باید گفت با توجه به آنچه گذشت احتمال رویکرد به ایشان بسیار اندک است و اما، خبر آن است که شماری از شخصیت های مطرح اصولگرا که از آسیب های دوران اصلاحات به نظام و آموزه های انقلابی دل پرخونی دارند با اطمینان کامل از ناکامی آقای خاتمی، اصرار دارند که ایشان حتماً در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت کنند چرا که نتیجه این «وزن کشی» را برای آینده نظام و انقلاب و خود آقای خاتمی ضروری می دانند.
حسین شریعتمداری
منبع : رودسر نیوز


همچنین مشاهده کنید