چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خمیرهای دندان‌پسند


خمیرهای دندان‌پسند
می‌گویند شاید در آینده نیازی به خرید خمیردندان نداشته باشید چون مسواک‌های نسل آینده، شما را از استفاده از خمیردندان بی‌نیاز می‌کنند. دانشمندان در داخل این مسواک‌ها، هسته‌ای از جنس دی‌اکسید‌تیتانیوم قرار داده‌اند که موجب نوعی واکنش الکتروشیمیایی می‌شود که به راحتی پلاک‌های میکروبی و جرم را از روی دندان‌ها برمی‌دارند. ولی تا قبل از اینکه چنین مسواک‌هایی به بازار بیایند شما باید همچنان به دنبال خرید یک خمیردندان مناسب باشید. راهنمای ما را برای خرید خمیردندان بخوانید تا خمیردندانی را بخرید تا علاوه بر طعم و رنگ دلخواه شما بتواند از پوسیدگی دندان‌های شما پیشگیری کند...
خمیردندان‌های ضدپوسیدگی، خمیردندان‌هایی هستند که دارای ماده‌ای به نام فلوراید هستند. خمیردندان‌های حاوی فلوراید اثر کاهش دهندگی پوسیدگی دندان‌ها را بر عهده دارند. مطالعات نشان می‌دهد اگر شما در سنین کودکی یعنی حدود ۲ سالگی از خمیردندان فلورایددار استفاده کنید و همچنان به مصرف آن در سنین بزرگسالی ادامه دهید، می‌توانید تا ۴۴ درصد از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کنید. اگر شما دنبال خرید این خمیردندان‌ها هستید دقت کنید که در این نوع خمیردندان‌ها معمولا فرمول آن و یا کلمه فلورایددار را به زبان کشور سازنده روی لوله می‌نویسند.
● خمیردندان‌های سفیدکننده
این روزها خیلی‌ها به دنبال خرید خمیردندان‌هایی هستند که هر چه بیشتر دندان‌هایشان را سفید کند و شرکت‌های سازنده انواع خمیردندان با هم در رقابت شدید هستند تا خمیردندان‌هایی را ارایه دهند که مشتریان بیشتری را به خاطر خواص سفیدکنندگی بیشتر آن جذب کنند. ولی شما باید به عنوان یک مصرف کننده از خمیردندان‌های سفیدکننده انتظارات منطقی داشته باشد. این خمیردندان‌ها تا حدی می‌توانند دندا‌ن‌های شما را سفید کنند و دارای مواد ساینده و پاک‌کننده صابونی و قوی هستند که موجب تمیزی و سفیدی و شفافیت دندان‌ها می‌شوند. اگر شما دندان‌هایی سالم و بدون پوسیدگی دارید ما خرید این خمیردندان‌ها را به شما توصیه می‌کنیم ولی اگر دندان‌هایتان دارای پوسیدگی متعدد و مینای آسیب دیده است، بهتر است دور این خمیردندان‌ها را خط بکشید چون این خمیردندان‌ها دارای مواد شیمیایی قوی هستند و اگر دندان‌هایتان پوسیده و دارای عیب و نقص باشند این مواد شیمیایی به طور مستقیم روی عاج قرار گرفته و سبب حساسیت دندان‌های شما می‌شوند.
● خمیردندان‌های ضدحساسیت
بیشتر شرکت‌های تولید کننده خمیردندان در میان محصولات خود، خمیردندان‌های ضدحساسیت را هم به بازار عرضه می‌کنند. این خمیردندان‌ها مخصوص افرادی است که دندان‌های حساسی دارند و با خوردن بستنی و یا آب‌یخ و یا چای یا قهوه داغ ناگهان دندان‌هایشان درد تند و تیزی را احساس می‌کنند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید یک تیوب از این خمیردندان‌ها بخرید ولی فراموش نکنید این خمیردندان‌ها برای استفاده روزمره و دایمی نیست. به طور معمول باید دو هفته از این خمیردندان‌ها استفاده کنید و سپس دوباره با خمیردندان‌ معمولی دندان‌هایتان را مسواک بزنید. سپس با توصیه دندانپزشکتان پس از چند هفته تا برطرف شدن مشکلات‌تان یک یا چند دوره دیگر این خمیردندان‌ها را مصرف کنید.
● خمیردندان‌های ضدجرم
اگر سیگاری باشید، گاهی وسوسه می‌شوید که یک خمیردندان ضدجرم مخصوص سیگاری‌ها بخرید و از شر جرم‌های روی دندان‌ها و تغییر رنگ‌های آن خلاص شوید. ما به شما توصیه می‌کنیم که از خمیردندان‌های ضدجرم استفاده نکنید. این خمیر‌دندان‌ها حاوی مواد ساینده زیادی است که هم قطر این ذرات ساینده بزرگ است و هم قدرت سایندگی شان بالا است. بنابراین اگر شما یک تیوب از این خمیردندان‌ها بخرید و هر شب از آن استفاده کنید، باید در انتظار سایش مینای دندان‌هایتان باشید. از این محل‌های ساییدگی دندان‌ها حساس می‌شوند و شما با خوردن هر خوراکی یا نوشیدنی سرد و گرم احساس درد خواهید کرد. ذرات ساینده این خمیردندان‌ها سایش لثه‌ها را هم در پی دارند. بنابراین اگر شما سیگاری‌ نیستید اصلا چنین خمیردندان‌هایی را نخرید. اگر هم سیگاری هستید استفاده از این خمیردندان‌ها را به یک‌بار در هفته و یا هر دو هفته یک‌بار کاهش دهید.
● خمیردندان‌های چینی
شاید برخی از خمیردندان‌ها، قیمت بسیار ارزانی داشته باشند و برای مثال در فروشگاهی شما بتوانید یک جین از آنها را با قیمتی بسیار ارزان پیدا کنید. بیشتر این خمیردندان‌ها چینی هستند که استفاده از آنها منع شده است. چندی پیش خبرهایی درباره سمی بودن ترکیبات خمیردندان‌های چینی در بازارهای جهانی پخش شد و بسیاری از کشورها واردات خمیردندان از چین را ممنوع کردند.
● توصیه آخر
مهم است هنگام خرید وجود ترکیباتی مانند «دی‌اتیلن گلیکول، دی‌گلیکول» و یا «دی‌گلیکول استئارات» را بررسی کنید اما ممکن است بعضی از خمیردندان‌ها لیست ترکیبات تشکیل‌دهنده را ذکر نکرده باشند که در این صورت هنگام خرید باید به همان نام کشور سازنده نشان استاندارد و مجوز وزارت بهداشت توجه کنید.
منبع : روزنامه سلامت