پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
چرا دولت از بازار سرمایه حمایت نمی کند؟
حجم معاملات روزانه بازار سرمایه این روزها به اعداد باور نکردنی ۳ تا ۵ میلیارد تومان رسیده است که بعضا شامل معاملات بلوکی هم میباشدو ادامه این وضعیت به زیان اعتماد عمومی و بازار سرمایه که بازاری ملی میباشد بوده و میبایست برای خروج از رکود حاکم بر بازار تدبیری اندیشید ه شود .
برای خروج از وضعیت رکود فعلی ، بجز راهکار های موجود در بازار سرمایه مانند ارائه اطلاعات جدید و تعدیلات پیش بینی های آتی توسط شرکت ها و آئین نامه گره معاملاتی و بازار گردانی و امثالهم ، مسولیت اصلی دولت در این بین مورد توجه میباشد .
دولت و وزارت اقتصاد میبایست در این هنگام وارد بازار شوند و با تزریق نقدیگی بازار را از رکود خارج نمایند .
بحران فعلی در بازار سهام اکثر کشورها به نحوی تمام سهامداران را در اکثر نقاط جهان به خود درگیر نموده است، هر چند علل و ماهیت رکود بازار ها ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد ولی عکس العمل دولت ها در این زمینه یکسان میباشد.
دولت ها با دخالت خود در بازار های سرمایه و با ارائه طرحهای نجات و تزریق نقدیگی سعی در کنترل وضعیت دارند و سعی دارند از ورود آسیب بیشتر به اعتماد عمومی جلوگیری نمایند، اما در کشور ما، شاخص بورس از حدود ۱۲۸۰۰ واحد به ۹۶۰۰ واحد رسیده است و هنوز هیچ دخالتی از سوی دولت و وزارت اقتصاد به عنوان متولی بازار سرمایه دیده نشده است !!! دولت چه وقت میخواهد از بازار بورس حمایت کند ؟
دولت بواسطه سهام اصل ۴۴ و خصوصی سازی طی ۲ سال گذشته نقدینگی بالایی را از بازار خارج نموده است و چند هزار میلیارد تومان فروش سهام داشته است ، بخشی از آن را به بازار سرمایه برای رونق مجدد باز گرداند.
دولت طی ۲ سال گذشته که بازار رونق داشت و شاخص بورس رشد داشت ، تبلیغات زیادی را از آن خود نمود و رشد شاخص ها را بعنوان موفقیت عملکرد خود اعلام مینمود و حال که بازار رکود دارد نباید از این بازار حمایت نماید ؟!
ادامه وضعیت جاری ، امکان فروش سهام بیشتر را نیز از سازمان خصوصی سازی سلب نموده است . اگر دولت و مسولین اقتصادی کشور به فکر سهامداران جزء بازار نیستند ، اگر آسیب و خدشه به اعتماد عمومی مردم به بازار سرمایه برای آنان مهم نیست ، حداقل برای فروش سهام خصوصی سازی هم شده است ، تنور بازار بورس گرم و پر رونق کنند.
با ادامه این وضعیت کدام سهام اصل ۴۴ توسط دولت امکان فروش دارد ؟؟ .شاخص بورس باید به کدام عدد برسد که مسولین اقتصاد کشور به حرکت بیایند ؟ سهامداران جزء بورس چقدر باید زیان و هزینه بدهند تا مدیران اقتصادی کشور به بازار سرمایه توجه کنند و از آن حمایت نمایند ؟ مدیران اقتصادی کشور توجه داشته باشند که شاخص بورس به سال ۱۳۸۴ بر گشته است !!
مسولین اقتصادی کشور میدانند که بازار سرمایه متعلق به چند نهاد مالی دولتی و شبه دولتی نیست که کاهش ارزش پرتفوی دارائی ها ، برای مدیران ارشد حائز اهمیت نباشد ، در این بازار آحاد ملت از کلیه اقشار سر مایه گذاری نموده اند و با ورود سهام اصل ۴۴ و سهام عدالت ، اقشار وسیع تری از مردم بطور مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه وارد شده اند که ارزش دارایی آنان روز به روز در حال کاهش است و بعضا اشتغال آنان در گرو معاملات روزانه بورس میباشد که با تشکیل صف های فروش و حجم معاملات ۳ میلیارد تومانی که امکان معامله وجود ندارد .
دولت ها در مواقع ضروری در بازار سهام دخالت و بعنوان حاکیت از بورس حمایت مینمایند چرا که بورس نبض و شاخص اقتصادمیباشد و میبایست دولت با تزریق نقدیگی و ایجاد راهکار های کارشناسی ، سریعتر بازار را به حالت تعادل نزدیک نماید تا بیش از این اعتماد و اطمینان عمومی از بازار سرمایه سلب نشود .
ابوالفضل متین . دبیر کانون سهامداران حقیقی
منبع : خبرگزاری موج
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست