دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
روشهای کلی طبخ آبزیان
۱_ جوشانیدن :
این روش منحصراً برای سوپ بكار می رود. در این روش تمام عطر وطعم ماهی به سوپ منتقل می شود, به همین منظور ماهی را بعد از تمیز كردن وكندن فلسها درسته با استخوانها وزوائد (بدون امعاء واحشاء) بكار می برند.
۲_ آب پزكردن :
صحیح ترین روش برای طبخ ماهی , آب پز كردن آن در آب , شیر, یا هر نوع مایع دیگراست.برای این منظور باید ماهی در حرارت زیر نقطه جوش پخته شود, یعنی هرگز آب یا شیر داخل دیگ نجوشد. معمولاً زمان لازم برای طبخ ماهی بااین روش كمی طولانی تر از روشهای دیگر است. پس از آب پز كردن ماهیان استخوانی , با كمك چنگال استخوانهای موجود را جدا كرده و از گوشت خالص ماهی در تهیه خوراكهای مختلف از جمله كتلت , كباب كوبیده , استانبولی , پلو , ماكارونی وغیره همانند گوشت گوساله وگوسفند استفاده نمائید.
۳_ طبخ ماهی با بخار:
ماهی را روی یك بشقاب یا كاغذ آلومینیومی كه روی آنرا كره مالیده اید قرارداده وسپس آن را روی ظرفی كه در آن آب به آهستگی می جوشد بگذارید تا بتدریج با بخار آب پخته شود. دراین نوع طبخ ، ماهی باید تازه بوده وبه اندازه كافی به آن ادویه وسس اضافه گردد. اگر از ادویه وسس مناسب استفاده نشود, ماهی طبخ شده از مزه وطعم چندانی برخوردار نخواهد بود.
۴_ سرخ كردن ماهی :
این روش طبخ برای ماهیهای كوچك كه گوشت نرم ولطیفی دارند مناسب است .بهتر است از روغن مایع استفاده شود.
۵_ طبخ آرام وسرخ كردن ماهی درفر:
دراینگونه طبخ , تمامی ماهیها را در فر قرار میدهیم . گاهی ماهی برروی بستری از انواع سبزیجات معطر قرار می گیرد وگاهی نیز در سوپ ماهی وهمچنین كره وروغن مایع پخته می شود. درجه فر را در حد متوسط قرار داده تا ماهیها به آرامی پخته شوند.
۶_ كباب كردن ماهی :
ماهیهای كوچك وچاق مانند قزل آلا, بچه آمور یا كپور برای كباب كردن مناسبند. برای این منظور دردو طرف ماهی بطور مورب چند برش ایجاد كرده وحدود ۵ دقیقه آنرا در مایع نمك , فلفل وآبلیمو قرار می دهیم وسپس به ماهی روغن مایع مالیده , هر طرف ماهی را قریب ۱۰ دقیقه روی آتش كباب می كنیم وقتی كه رنگ ماهی كمی تیره شد,استخوان ستون فقرات براحتی از گوشت جدا می شود وماهی كاملاً پخته وآماده سرو خواهد بود.
این روش منحصراً برای سوپ بكار می رود. در این روش تمام عطر وطعم ماهی به سوپ منتقل می شود, به همین منظور ماهی را بعد از تمیز كردن وكندن فلسها درسته با استخوانها وزوائد (بدون امعاء واحشاء) بكار می برند.
۲_ آب پزكردن :
صحیح ترین روش برای طبخ ماهی , آب پز كردن آن در آب , شیر, یا هر نوع مایع دیگراست.برای این منظور باید ماهی در حرارت زیر نقطه جوش پخته شود, یعنی هرگز آب یا شیر داخل دیگ نجوشد. معمولاً زمان لازم برای طبخ ماهی بااین روش كمی طولانی تر از روشهای دیگر است. پس از آب پز كردن ماهیان استخوانی , با كمك چنگال استخوانهای موجود را جدا كرده و از گوشت خالص ماهی در تهیه خوراكهای مختلف از جمله كتلت , كباب كوبیده , استانبولی , پلو , ماكارونی وغیره همانند گوشت گوساله وگوسفند استفاده نمائید.
۳_ طبخ ماهی با بخار:
ماهی را روی یك بشقاب یا كاغذ آلومینیومی كه روی آنرا كره مالیده اید قرارداده وسپس آن را روی ظرفی كه در آن آب به آهستگی می جوشد بگذارید تا بتدریج با بخار آب پخته شود. دراین نوع طبخ ، ماهی باید تازه بوده وبه اندازه كافی به آن ادویه وسس اضافه گردد. اگر از ادویه وسس مناسب استفاده نشود, ماهی طبخ شده از مزه وطعم چندانی برخوردار نخواهد بود.
۴_ سرخ كردن ماهی :
این روش طبخ برای ماهیهای كوچك كه گوشت نرم ولطیفی دارند مناسب است .بهتر است از روغن مایع استفاده شود.
۵_ طبخ آرام وسرخ كردن ماهی درفر:
دراینگونه طبخ , تمامی ماهیها را در فر قرار میدهیم . گاهی ماهی برروی بستری از انواع سبزیجات معطر قرار می گیرد وگاهی نیز در سوپ ماهی وهمچنین كره وروغن مایع پخته می شود. درجه فر را در حد متوسط قرار داده تا ماهیها به آرامی پخته شوند.
۶_ كباب كردن ماهی :
ماهیهای كوچك وچاق مانند قزل آلا, بچه آمور یا كپور برای كباب كردن مناسبند. برای این منظور دردو طرف ماهی بطور مورب چند برش ایجاد كرده وحدود ۵ دقیقه آنرا در مایع نمك , فلفل وآبلیمو قرار می دهیم وسپس به ماهی روغن مایع مالیده , هر طرف ماهی را قریب ۱۰ دقیقه روی آتش كباب می كنیم وقتی كه رنگ ماهی كمی تیره شد,استخوان ستون فقرات براحتی از گوشت جدا می شود وماهی كاملاً پخته وآماده سرو خواهد بود.
منبع : اداره کل شیلات استان کرمانشاه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب آمریکا مجلس شورای اسلامی انتخابات چین شورای نگهبان دولت حجاب دولت سیزدهم جنگ رسانه
هواشناسی شهرداری تهران تهران قتل فضای مجازی سلامت سیلاب شهرداری سازمان هواشناسی باران سامانه بارشی آتش سوزی
قیمت دلار ایران خودرو خودرو بانک مرکزی قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن تورم یارانه
تئاتر محمدعلی علومی برنارد هیل تلویزیون سینمای ایران سریال مسعود اسکویی دفاع مقدس نمایشگاه کتاب صدا و سیما موسیقی سینما
دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نساجی عبدالله ویسی رئال مادرید لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام بازی بارسلونا
اینترنت اپل سامسونگ آیفون تبلیغات گوگل مایکروسافت باتری پهپاد عکاسی
سازمان غذا و دارو رژیم غذایی بیمه کاهش وزن سیگار توت فرنگی دندانپزشکی فشار خون