پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

کلوپ موج‌سواری ایران


کلوپ موج‌سواری ایران
به نام پروردگاری که جهان را در شش روز آفرید و آب را مایهٔ زیبائی و روح زمین قرار داد.
با تشکر از جناب آقای مهندس مجید طالب‌زاده که وجود ایشان همواره موجبات ارتقاء ورزش‌های آبی و رشد و توسعه آن در کشور بوده است.
از آن‌جا که ورزش موج‌سواری از مهیج‌ و پرتحرک و در عین حال خطرناک است از این‌رو هرگونه توجه و ارزش نهادن به این ورزش کمکی در ارتقاء این ورزش می‌باشد.
در این مورد این بندهٔ حقیر، به لطف خداوند، از خردسالی به این ورزش علاقه‌مند شدم که همواره با همسایگی با ساحل، از عوامل پیشرفت من به‌شمار می‌روند.
امتنان خداوند موجب شد، دو سال گذشته به‌عنوان اولین موج‌سوار، وارد آب‌های طوفانی دریای خزر شوم و با تختهٔ موج‌سواری، این ورزش را انجام دهم.
بعد از گذشت چند ماه، توانستم دو نفر دیگر به نام‌های رامین اکبری و علی شکوری را (که علاقمند به موج‌سواری بودند) به انجام این ورزش تشویق نمایم.
این ورزش با توجه به خطرناک بودنش، مخصوصاً در ایران (حتی در طوفانی بودن دریا قابل اجرا می‌باشد)، نیاز به توجه و در نظر گرفتن ایمنی خاصی است.
نکته‌ای که باید گفته شود، تبهر در شنا و نیاز به نفس بسیار قوی است تا بتوان خود را از موج‌ها رد کرده و (خود را) به پشت آنها در فاصله مناسب برساند. نکته‌ٔ دیگر که باید در نظر داشت، خونسردی و شجاعت می‌باشد؛ چراکه هرگونه دلهره و ترس، امکان از دست دادن توانائی و اعتماد به نفس را در ورزشکار، به وجود می‌آورد و این خود خطرساز خواهد بود.
از مؤلفه‌های دیگر، داشتن ممارست و آمادگی جسمانی لازم است؛ چراکه این ورزش به تمامی عضلات، مخصوصاً سرشانه، کول و گردن فشار بسیار زیادی می‌آورد. داشتن پاهای قوی نیز مورد اهمیت است، لذا لازم است ورزشکار، تمرین‌های خاصی را قبل از ورود به آب، داشتن پاهای قوی نیز مورد اهمیت است لذا لازم است ورزشکار تمرین‌های خاصی را قبل از ورود به آب انجام دهد. نکته بعدی آموزش و یادگیری نکات موج‌سواری از مربی و به‌دست آوردن توانائی و تجربه در اجرای آنها می‌باشد، این نکات شامل مراحل مختلفی است که در بخش آموزش، توسط مربی ارائه خواهد شد.
موج‌سواری در دنیا، تنوع فراوان و صورت‌های مختلفی دارد که حرفه‌ای‌ترین آنها در مسابقات Ripeurf به‌صورت جهانی برگزار می‌شود.
اگرچه هر روزه سواحل مناسب این ورزش در حال کشف شدن می‌باشد؛ که Nirvena جدیدترین ساحل آنهاست.
در ایران معمولاً در دریای خزر به‌طور متوسط حدود ۲۰ روز در سال دریا، موج‌های بالای سه متر دارد که برای موج‌سواری حرفه‌ای مناسب می‌باشد؛ ولی روزهای زیادی برای موج‌سواری مقدماتی وجود دارد.
کشور استرالیا از قدیمی‌ترین آنها می‌باشد که قهرمانان فراوانی از جمله Miek Faring, Kelly Star در آن موج‌سواری کرده‌اند.
Mick Faring که از زمان کودکی این ورزش را آغاز نمود، وی سواحل بسیاری که تا به حال مردم، حتی، اسمی از آن نشنیده بودند را موج‌سواری کرد و توانست مقام‌های فراوانی را کسب نماید. ایشان کمک‌های قابل توجهی به ترویج و رشد این ورزش کرده است.
برگزار نمودن کلاس‌های آموزشی و ارائه فیلم به فراگیران این ورزش، از امور مهم و سازنده‌ٔ این قهرمان می‌باشد.
انشاءالله با وجود مشوقان بزرگی از جمله آقای مهندس سید مجید طالب‌زاده که با ایجاد و راه‌اندازی کلوپ‌های تخصصی ورزش‌های آبی (از جمله موج‌سواری) بستر مناسبی را برای پیشرفت و گسترش این مجموعه فراهم نموده است، بتوانیم این رشتهٔ ورزشی را بین جوانان گسترش دهیم.
اما امکاناتی که در این ورزش حائز اهمیت است: یک عدد تختهٔ موج‌سواری (Surf board)، لباس مخصوص موج‌سواری، یک عدد جت اسکی و یک قایق تندرو برای محافظت از موج‌سوار و امکانات امداد و نجات ساحلی لازم می‌باشد.
به امید روزی که در این رشته از ورزش‌های آبی ایران از جمله کشورهای مدعی کسب قهرمانی باشد، در ضمن ترویج و گسترش این رشتهٔ بسیار زیبا و مهیج، کمک شایانی به صنعت گردشگری می‌کند و درآمد ارزی کشور را بالا می‌برد.
مهدی شریفی
M. Sharifi
(سرپرست کلوپ موج‌سواری ایران)
منبع : مجله دنیای ورزشهای آبی