سه شنبه, ۲۴ مهر, ۱۴۰۳ / 15 October, 2024
مجله ویستا
موبایل جوانان و معضلاتش
تلفنهای همراه بسیار زودتر از آنچه گمان میرفت، دنیا را به تسخیر خود درآوردند. این تلفنهای كوچك امروز در جیب كودكان استرالیایی و پیرمردهای چینی هم پیدا میشود و ظاهراً هیچ چیز و هیچ كس جلودار گسترش آن نیست. گوشیهای موبایل با قابلیتهای جدید خود مشتریان بیشتری به دست آوردهاند.
پخش موسیقی MP۳، دوربینهای عكاسی و فیلمبرداری و تنظیم قرارهای هفتگی برای یك دستگاه تلفن كارهای خارقالعاده است. چند وقتی است كه گوشی تلفنی به بازار عرضه شده كه بوی بد دهان را تشخیص میدهد و آن را به صاحب خود گوشزد میكند! گوشیهای موبایل با ترفندهایی اینچنینی هر روز در زندگی ما ریشه میدوانند اما ظاهراً كسانی هستند كه میخواهند با این غده سرطانی مبارزه كنند.
سال گذشته در ایران، آوردن گوشیهای تلفن همراه به استخرها ممنوع اعلام شد. طبق اخبار رسیده، ظاهراً چند نفری با موبایلهایشان در فضای استخر به عكاسی مشغول شده بودند و عكسها را در فضای اینترنت پخش كرده بودند اما مكانهای عمومی دیگر چطور؟
برخی از مدارس انگلیسی در قانونی كه به تصویب رساندند، آوردن تلفنهای همراه به مدارس را نیز ممنوع اعلام كردند. مدیر مدرسه مونت گومری میگوید: «موبایلهای دوربیندار وسیلهای برای ثبت صحنههای زیاد و به یادماندنی هستند اما ظاهراً بچهها كاربرد دیگری برای آن پیدا كردهاند: تقلب هنگام امتحان.
حقیقت این است كه موبایلها سادهترین وسیله برای تقلب در مدرسهها هستند. پدیدهای كه در كشور خودمان هم بسیار رایج است. تا پیش از این دانشآموزها عادت داشتند گوشیهای موبایل را زیر لباسهای خود پنهان كنند و با هم ارتباط برقرار كنند اما حالا گوشیهای دوربین دار كار را از قبل هم راحتتر كردهاند. كافی است از هر برگه امتحانی یك عكس بیندازی و آنها را برای كسی كه بیرون مدرسه نشسته است بفرستی. او جوابها را به صورت تصویری برای تو خواهد فرستاد.
در موارد پیشرفته، دانشآموزان صرفاً شماره سوال را برای هم SMS میكنند و شماره جواب را هم با تعداد زنگها به هم میرسانند.
به هرحال همین كارها باعث شده كه مدارس انگلیس تلفنهای همراه را نیز در ردیف وسایل الكترونیكی قرار دهند كه آوردن آنها به مدارس ممنوع است. یكی دیگر از دلایل ممنوعیت به همراه داشتن موبایل در مدارس، عكسهایی است كه دانشآموزان از همدیگر میگیرند و در اینترنت به نمایش میگذارند اما دانشآموزان بسیاری از این گونه تصمیمات امنیتی خشنود نیستند. پاول كندل دانش آموز دبیرستان مگنولیا میگوید: « من بدون موبایلم احساس گمشدگی میكنم. همه شماره تلفنهای من درگوشیام هستند. من هیچ وقت حتی به ذهنم هم نرسیده كه میشود با موبایل تقلب كرد. در مدرسه هم كسی را ندیدهام كه با موبایل تقلب كند. برای تقلب كردن شیوههای قدیمی سادهتری وجود دارد. به نظرم این تصمیم واقعاً احمقانه است».
ظاهراً پدر و مادرها هم چندان از این تصمیم راضی نیستند. در اروپا و آمریكا، والدین برای نوجوانان تلفن همراه میخرند تا بتوانند در موارد اضطراری به كمكشان بشتابند یا صرفاً آنها را در ساعتهایی كه خانه نیستند، كنترل كنند.
حذف تلفنهای همراه از زندگی جوانان، در هر جای جهان كه باشند، تأثیرات وحشتناكی بر زندگی آنها خواهد گذاشت. از مدیران مدارس كشور میخواهیم قبل از گرفتن هرگونه تصمیم شتابزده، جوانب امر را به دقت بسنجند و این تلفنهای كوچك را این قدر دستكم نگیرند.
منبع : روزنامه تهران امروز
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست