چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
سریالی با سه نسل از تاریخ
مطمئنا با هجوم تولیدات تصویری و مناسبتی نوروز ۱۳۸۸، تمام بینندگان محترم از برنامه های هفتگی تلویزیون و زمان پخش سریال ها فاصله گرفته اند.
هر چند که بعضی از عوامل صدا و سیما از این وقفه طولانی برای هماهنگ سازی برنامه ها استفاده کرده و زمان پخش سریال ها را عوض کرده اند.
ما نیز از آن جایی که بار مسئولیت اطلاع رسانی و آگاه سازی شما را بر عهده داریم، وظیفه دانستیم در این شماره به چگونگی پخش سریال ها بپردازیم، پس شما نیز لطف کرده با ما باشید.
«قاب های خالی» سریال ایرانی می باشد که علاوه بر حاشیه های ابتدایی، دچار کم لطفی و اطلاع رسانی ناقصی نیز بوده است.
بر خلاف تبلیغات تلویزیونی که یک ماه قبل از آماده سازی و پخش سریال صورت پذیرفته بود، در زمان پخش به ندرت در مورد آن صحبت می شد.«قاب های خالی» از جمله سریال هایی می باشد که از تجمع و تعداد بازیگران چهره و بنام بهره مند است.
این خصلت و شاخصه سریال در جلب نظر مخاطبان و بینندگان موثر و سرنوشت ساز بوده است.
(البته که این مسئله چیز تازه و قابل شگفتی نیست و برای همه تولیدات تصویری ایران صدق می کند.)اما علاوه بر حضور چهره های مشهور، داستان خانوادگی و درگیری بین دو زن در خانه ای کاملا ایرانی، به گونه ای بینندگان زیادی را جذب می کند(بیشتر بین خانم های محترم).
سریال «پس از باران» را به خاطر دارید؟ این سریال به علت به تصویر کشیدن رنج و سختی یک زن و روایت ماجراهای متعددش یکی از پر مخاطب ترین سریال های ایرانی تلویزیون بوده است.
اگر در خاطر شریفتان مانده باشد داستان های سریال از روی دفترچه خاطراتی به تصویر کشیده می شد، در سریال «قاب های خالی» نیز سریال با همین شیوه پیش می رود، به گونه ای که سریال، خاطرات دختری ۱۰ ساله را روایت می کند، «سولماز» که اکنون پیر و از کار افتاده می باشد خاطراتش را در اختیار نوه اش قرار داده است.
به طور کلی سریال زندگی سه نسل در سه مقطع زمانی و تاریخی را به تصویر می کشد، امیدواریم سریال علاوه بر جذابیت های خانوادگی و حاشیه ای اش، علاوه بر روایت تاریخ نیز هم چنان توجه داشته باشد و این موفقیت در شروع را ادامه دهد.
زیرا سریال های تاریخی به علت خشک و نامانوس بودن تاریخ، دچار فضایی سنگین و بی روح می باشد و کارگردانانی که قصد روایت وقایعی تاریخی را دارند باید با حاشیه ها و داستان پردازی های متفاوت اثر هنری شان را هنری تر و جذاب تر سازند.
«مدار صفر درجه» را به خاطر دارید؟ «حسن فتحی» یکی از کارگردانان بنام در عرصه فیلم های تاریخی می باشد که دغدغه های تاریخ و تصویری کردن آن را به خوبی درک کرده به گونه ای که بیشتر کارهای او (در عین تاریخی بودن) پر مخاطب و موفق بوده است.او در «شب دهم» نیز با تعبیری خاص و متفاوت به روایت دوران ها، سنن و محدودیت ها در بطن تاریخ پرداخت و علاوه بر تاریخ، داستانی از گذشته زندگی ایرانیان را به تصویر کشید.«قاب های خالی» سریالی است که قصد دارد به تاریخ ایران بپردازد، اما تا به امروز به علت درگیری ها و مشکلات خانوادگی مطرح شده در سریال بینندگان قابل توجهی را جذب کرده است.
امیدواریم هم چنان موفق باشد، اما شخصیت پردازی های سریال دچار نقص های فاحشی می باشد که گاهی اوقات آزار دهنده است، مسئله دیگری که غیر قابل چشم پوشی و آزار دهنده است صداگذاری ناقص و پر اشکال سریال می باشد.
دوبلورها به خوبی و به جا انتخاب نشده و فضا را بی روح و مصنوعی ساخته است.
«قاب های خالی» به کارگردانی و تهیه کنندگی «ایوب دانشور» چندی است که از شبکه دوم سیما در حال پخش است.
این سریال در ۲۰ قسمت ۳۰ دقیقه ای آماده شده و مفاهیم زیادی از اصطلاحات سیاسی و تاریخی را بیان می کند.«داریوش ارجمند» بعد از مدت ها دوباره در کاراکتری با سن میانسالی (رو به جوان) جلوی دوربین رفته و شخصیت متفاوتی را بازی کرده است، البته این کاراکتر ارجمند را بسیار دیده و نظاره گر بوده ایم، اما دیدن او با این گریم و به عنوان لوتی با سابقه شهر بعد از چندی در تلویزیون جالب بوده است.
حضور «ناصر هاشمی» نیز یکی دیگر از اتفاقات خوب این سریال می باشد، هاشمی در این اثر نقش برادر «داریوش ارجمند» را ایفا می کند.
البته این دو بازیگر از بازیگرانی هستند که صدای خودشان روی کاراکترها گذاشته شده است (دوبله) اما به علت صدابرداری بد و ضعیف اثر و تاثیر مسلم صدا، این دو کاراکتر نیز از دیگر شخصیت ها مستثنی نبوده و غیر واقعی و مصنوعی به نظر می رسند.
اما در هر صورت لنگه کفشی در بیابان نعمت است.به تعبیری در این زمان خلاء سریال های ایرانی در شبکه ۲ قاب های خالی به دلخوشی و امیدی حتمی در بین مخاطبان بدل شده است.
«قاب های خالی» را می توانید بعد از دیدن «افسانه جومونگ» در شبکه سوم سیما و ذوق زدگی از آن، در شبکه دوم سیما ببینید.این را نگفتیم که شما را به مقایسه دعوت کنیم، اصلا قصد چنین کاری را نداریم، زیرا از موفقیت غیر قابل پیش بینی و غیر منتظره «جومونگ عزیز» با خبریم و مطلع.
پس جسارت نکرده و هیچ کدام از تولیدات وطنی را در این دوئل شرکت نمی دهیم، در حالی که می دانیم جومونگ حریف می طلبد.
صورت و به طور خلاصه به عرض مبارکتان می رسانیم سه شنبه ها ساعت ۲۱ می توانید این سریال را از شبکه دو ببینید.
منبع : روزنامه خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست