دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
جدال ۱۸ ساله سلمان رشدی مرتد با کابوس مرگ
وزیر خارجه انگلیس ضمن ابراز تاسف از انتشار كتاب آیات شیطانی، خود و دولت متبوع خود را جدا از مسئولیت انتشار این كتاب دانست، لیكن این اظهارات و موضعگیریها به خاطر آنكه فاقد عذرخواهی رسمی و علنی لندن از مسلمانان بود، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شانزدهم اسفند ماه ۶۷ و در پایان مهلت یك هفته ای مجلس شورای اسلامی رسما روابط سیاسی خود را با انگلیس قطع كرد.
۱۴ كشور اروپایی پس از آن یكباره سفرای خود را از ایران خارج كردند و پس از گذشت چند ماه، مجبور به بازگشت به ایران شدند و با شرمساری سفارت خانههای خود را از نو بازگشایی كردند.
۱۸ سال پیش، دقیقاً در ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۶۷ انتشار فتوایی از سوی حضرت امام خمینی(ره)، خطاب به مسلمانان، دنیا را تكان داد.
در این فتوا كه حضرت روح الله آن را از جماران صادر فرموده بودند، آمده بود:
« انا للّه و انا الیه راجعون
به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف كتاب آیات شیطانی كه علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محكوم به اعدام میباشند.
از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه كه آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر كسی جرأت نكند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر كس در این راه كشته شود، شهید است. انشاءاللّه.
ضمناً اگر كسی دسترسی به مؤلف كتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد.
والسلام علیكم و رحمهٔ اللّه و بركاته »
در پی انتشار حكم امام خمینی علیه نویسنده كتاب آیات شیطانی، از سوی میرحسین موسوی نخست وزیر وقت نیز بیانیهای انتشار یافت كه در آن، روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۶۷ عزای عمومی اعلام شد.
پس از این حكم تاریخی، رسانههای غربی برای نجات جان سلمان رشدی اینگونه القا كردند كه اگر سلمان رشدی توبه كند، حكم اعدامش لغو میشود اما دفتر امام خمینی(ره) بلافاصله این توطئه را اینگونه خنثی كرد:
اطلاعیه دفتر امام خمینی(ره) خطاب به ملت مسلمان ایران و مسلمانان جهان در مورد وجوب قتل سلمان رشدی و تكذیب شایعات( ۲۹ بهمن ۱۳۶۷)
« رسانههای گروهی استعماری خارجی به دروغ به مسئولین نظام جمهوری اسلامی نسبت میدهند كه اگر نویسنده كتاب آیات شیطانی توبه كند حكم اعدام درباره او لغو میگردد.
امام خمینی-مد ظله-فرمودند: این موضوع صددرصد تكذیب می گردد.
سلمان رشدی اگر توبه كند و زاهد زمان هم گردد، بر هر مسلمان واجب است با جان و مال تمامی هم خود را به كار گیرد تا او را به درك واصل گرداند.
حضرت امام اضافه كردند: اگر غیر مسلمانی از مكان او مطلع گردد و قدرت این را داشته باشد تا سریعتر از مسلمانان او را اعدام كند، بر مسلمانان واجب است آنچه را كه در قبال این عمل میخواهد به عنوان جایزه یا مزد عمل به او بپردازند. »
در روز نهم اسفند سال ۶۷ مجلس شورای اسلامی طی جلسه فوق العادهای با اعلام یك ضرب الاجل یك هفتهای برای انگلیس، هرگونه رابطه سیاسی با دولت انگلیس را منوط به عذرخواهی مقامات انگلیسی و تجدید نظر آنان در مواضع غیر اصولی شان نسبت به جهان اسلام و كتاب "آیات شیطانی"، در طول این یك هفته دانست.
وزیر خارجه انگلیس ضمن ابراز تاسف از انتشار كتاب آیات شیطانی، خود و دولت متبوع خود را جدا از مسئولیت انتشار این كتاب دانست، لیكن این اظهارات و موضعگیریها به خاطر آنكه فاقد عذرخواهی رسمی و علنی لندن از مسلمانان بود، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شانزدهم اسفند ماه ۶۷ و در پایان مهلت یك هفته ای مجلس شورای اسلامی رسما روابط سیاسی خود را با انگلیس قطع كرد.
وزرای خارجه ۴۶ كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامی در ۲۵ اسفند ۱۳۶۷ در قطعنامه پایانی خود كتاب سلمان رشدی را یك اثر كفرآمیز اعلام و شدیداً آن را محكوم كردند. این قطعنامه همچنین به تبعیت از حضرت امام، ضمن مرتد خواندن سلمان رشدی، از تمامی كشورهای عضو خواست این اثر را در كشور خود ممنوع نمایند. قطعنامه از بنگاههای ناشر خواست هرچه سریعتر این اثر را از گردش خارج كنند و هر بنگاه انتشاراتی را كه به این درخواست احترام نگذارد، تحریم نمایند.
۱۴ كشور اروپایی پس از آن یكباره سفرای خود را از ایران خارج كردند و پس از گذشت چند ماه، مجبور به بازگشت به ایران شدند و با شرمساری سفارت خانههای خود را از نو بازگشایی كردند.
سلمان رشدی از لحظه صدور حكم امام خمینی(ره) مخفی شد و پلیس انگلیس (اسكاتلندیارد) حفاظت از وی را در مكانهائی نامعلوم برعهده گرفت. هزینههای محافظت از او در سال بین یك تا ۱۰ میلیون پوند تخمین زده میشد؛ در حدی كه یكبار شاهزاده چارلز (ولیعهد انگلستان) اعلام كرد: سلمان رشدی سرباری پرخرج برای مالیات دهندگان انگلیسی است.
همچنین شركت هواپیمایی "بریتیش ایرویز"، حضور رشدی را در هواپیماهای خود تا سال ۱۹۹۸ ممنوع اعلام كرده بود و شركت هواپیمایی «ایركانادا» چند سال پیش سفر رشدی را با پروازهای خود غیرممكن اعلام نمود.
سلمان رشدی با وجود خشم جهان اسلام علیه خود، از تجدید چاپ كتاب كفرآمیز خود صرف نظر نكرد و زمانی كه انگلستان حاضر به چاپ ارزان قیمت این كتاب (بدون جلد گالینگور و با كاغذ كاهی) نشد، آن را به آمریكا برد و به صورت ارزان قیمت (برای سهولت خرید عمومی آن) به چاپ رساند.
سلمان رشدی در یكی از آخرین كتابهای خود، به فلاكت و ذلت پس از انتشار كتاب "آیات شیطانی" اشاره میكند. وی در كتاب خود با اشاره به مجروحیت مترجم ایتالیایی كتابش توسط مسلمانان ایتالیایی تا سر حد مرگ و به هلاكت رسیدن مترجم ژاپنی آیات شیطانی بر اثر حمله مسلمانان ژاپنی، از روز اعدام ناشر نروژی كتابش به این شكل یاد میكند: «روزی كه ناشر نروژی مورد اصابت گلوله قرار گرفت یكی از بدترین روزهای عمر من است.»
او در آن ایام تنها طی ۲۰ روز ۱۳ بار محل خواب خود را تغییر داد. چنان فضای جهنمی بر زندگی او حاكم گردید كه همسرش از وی جدا شد و در مطبوعات وی را «فردی بزدل» نامیدند.
حتی كار به جایی رسید كه تنها چند ماه پس از فتوای تاریخی حضرت امام خمینی(ره)، مصطفی مازح جوان لبنانی خود را برای اجرای حكم امام خمینی به انگلیس رساند و در هتل محل نگهداری سلمان رشدی مستقر شد كه پیش از انجام عملیات، بمب منفجر شد و مصطفی در راه اجرای حكم تاریخی اعدام سلمان رشدی به شهادت رسید.
در سالهای اخیر، سلمان رشدی در آمریكا زندگی میكند و علاوه بر آن كه به ریاست انجمن قلم آمریكا رسید، توسط دولت آمریكا محافظت میشود.
اختاپوس رسانهای غرب تاكنون بارها اعلام كرده است كه حكم اعدام این نویسنده از طرف ایران پس گرفته شده است كه هر بار با واكنش سریع رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای، این مسئله تكذیب و اعلام شد كه حكم یك مرجع قابل نقض نمیباشد و حتی پس از فوت او نیز بر همه مسلمانان لازمالاجراست. آخرین بار نیز در پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت الله الحرام در سال ۱۳۸۳ بر مهدورالدم بودن سلمان رشدی و لازمالقتل بودن او تأكید شد.
در طول ۱۸ سال گذشته، هم رشدی و هم حامیانش در مقابله با مسلمانان سنگ تمام گذاشتند تا شاید بتوانند این حكم تاریخی را شكسته و یا رخنهای در آن ایجاد كنند ولی چیزی عاید آنها نشد و مسلمانان جهان همچنان مترصد موقعیتی هستند تا به وظیفه انقلابی و شرعی خود عمل كنند.
بوقهای تبلیغاتی، محافل مسالهدار و كسانی كه با دریافت پول و رشوه در این سالها با رشدی همدردی و همراهی میكردند، همه و همه از حیثیت خود سرمایه گذاری كردند ولی نتوانستند برای رشدی چیزی بیشتر از آنچه در ابتدا داشت، یعنی برگه حكم اعدام، بدست بیاورند، با این تفاوت كه همه حامیان رشدی به اندازه خود وی در این زمینه رسوا شده و ثابت كردند كه از دست آنها هم كاری ساخته نیست و سلمان رشدی پنجاه و نه ساله باید تا ابد از كابوس مرگ ازسوی فرزندان معنوی حضرت روح الله گریزان باشد.
پژوهشگر: حامد طالبی
منبع : خبرگزاری فارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست