چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مصاحبه اشپیگل با قاری بشیر حقانی فرمانده ارشد طالبان در افغانستان
قاری بشیر حقانی از فرماندهان طالبان در افغانستان، نظامیان آلمانی مستقر در این کشور را تهدید به مرگ کرده است. نماینده گروه افراطی طالبان در مصاحبهای با اشپیگل گفت که نیروهای طالبان قصد انجام حملات انتحاری بر ضد آلمانها و دیگر اشغالگران در شمال افغانستان را دارند. در زیر مصاحبه اشپیگل با حقانی را میخوانیم:
▪ درسال گذشته یک بمبگذار انتحاری، سه آلمانی و چند افغانی را در بازاری در ولایت کاندوز به قتل رساند. آیا شما دستور آن را صادر کردید؟
ـ آن حمله از موفقترین حملات مجاهدین در کاندوز از زمان فروپاشی رژیم طالبان بود. سازمان جاسوسی ما پیامی را به آن بمبگذار- که یک هفته منتظر چنین موقعیتی برای اجرای عملیات خود بود- ارسال کرد. بمبگذار، مقیم همان ولایت بود.
▪ آن سه آلمانی حتی از نظامیان جنگی نبودند. آنها کارمندان ارتشی بودند که مسئولیت خرید تجهیزات غیرنظامی برای سربازان را برعهده داشتند.
ـ مهم نیست که آنها چه نوع سربازانی هستند. آنچه مهم است کشتار و سرکوب آلمانها در کاندوز است. آلمانها از مهمترین دشمنان ما در شمال افغانستان هستند، زیرا در ولایت کاندوز مستقرند. این ولایت به زودی به ولایت قندهار شمال تبدیل خواهد شد. (قندهار یکی از خشونت بارترین ولایتها در افغانستان است.)
▪ دقیقا چه برنامه و طرحی دارید؟
ـ قصد داریم آلمانها را در پایگاههایشان از بین ببریم. اگر آنها از پایگاهها خارج شوند ما با تسلیحات انفجاری و بمبگذاران انتحاری خود در تمامی جادهها در انتظار آنها خواهیم بود. کاندوز به علت پیشینه مبارزاتی و احساس ضدغربی و ضدآمریکایی خود، یک مکان مهم برای جنبش طالبان محسوب میشود.
▪ چه کسی مسئولیت حملات اخیر به سربازان آلمانی را برعهده گرفت؟
ـ شما مساله را درک نکردهاید؛ هیچ نیازی به صدور فرمان خاصی نیست. مجاهدین تنها کاری را انجام میدهند که مسئولیت انجام آن را برعهده دارند. کشتار و حمله به آلمانها هدف ماست و بر همگان نیز روشن است. تمامی شبکه و زنجیره مسئول است.
▪ شما از چه کسی دستور میگیرید؟
ـ ما نمیدانیم که آیا شورایی در خارج از افغانستان وجود دارد یا نه. هر یک از فرماندهان محلی مسئول منطقه خود است. فرمانده منطقه، زیر نظر فرمانده بخش که خود نیز مسئول پاسخ دهی به فرماندار ولایتی است،قرار دارد. فرماندار نیز مسئول پاسخ دهی به شورای اجرایی ولایت که با شورای نظامی طالبان سروکار دارد،است.
▪ هدف اصلی شما در سال جاری چیست؟
ـ حملات ما در بهار به نام <عبرت> به معنی (درس آموزی به دشمن) در حال اجراست و نتایج خوبی در پی داشته است. ما هفت حمله انتحاری در کاندوز و۱۵۰ حمله دیگر علیه ارتش افغانستان و آلمانها داشتیم. در حال حاضر هم مشغول اجرای طرحهای جدید هستیم. اما احتیاط بر این است که استراتژی سری و نظامی خود را در اختیار روزنامهها و رسانههای دشمن قرار ندهیم. سلاحهای جدید ما شامل تسلیحات پیشرفته ، موشک ضد تانک( آر پی جی)، تسلیحات ساخت خودمان و بمبگذاران انتحاری است. دشمنان ما بایداجساد بیشتری را در تابوت و برشانههایشان حمل کنند؛ تا زمانی که به این نتیجه برسند که باید نیروهایشان را از کشور ما خارج کنند. ما این سربازان را بازیچه دست آمریکاییها و یهودیان میبینیم.
▪ ناتو و ارتش آمریکا تاکنون برطبق گزارشات، یک سوم از رهبران طالبان را به قتل رساندند. هنوز هم افراد زیادی در فهرست اهداف آنان قرار دارد. آیا از این مساله که نفر بعدی شما باشید هراسی ندارید؟
ـ این تبلیغات دشمن است. بله، ما چندین رهبر اصلی خود رانظیر ملا دادالله ، عثمانی و یا منصور دادالله از دست دادیم،اما شما فقط به تاریخچه طالبان بین سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ نگاهی بیندازید. در آن زمان ما دو تن از رهبران ارشد خود را نیز از دست دادیم. - ملا محمد و ملا بورجان- اما هنوز برکابل و تقریبا تمام افغانستان تسلط داریم.
▪ در حال حاضر از چند بمبگذار انتحاری برخوردارید که آماده انجام فرمان شما هستند؟
ـ بمب گذاران، تسلیحات ویژه ما محسوب میشوند، زیرا آلمانها ودیگران از آنها هراس دارند. آنها قدرت مجاهدین هستند و البته از طر یق آنها آلمانیهای بیشتری را در ولایت کاندوز مورد حمله قرار می دهیم حتی بیشتر از آنچه در چند سال گذشته انجام دادیم. بمب گذاران ما غیرقابل مهار و توقف هستند.
▪ قرآن خودکشی را منع کرده است. بنابراین چگونه شما میتوانید شمار زیادی از افراد با ایمان را متقاعد کنید که در جهت مقاصد طالبان خودکشی کنند؟
ـ قرآن کریم خودکشی را منع کرده اما فداکاری را منع نکرده است. تفاوت زیادی میان این دو وجود دارد. خودکشی زمانی است که یک فرد بدون هیچ هدف نهایی خود را بکشد، اما فداکار برای هدف نهایی خود یعنی اسلام تلاش میکند. نمونههای بسیاری در این زمینه در تاریخ به چشم میخورد. آمریکا و جامعه بینالمللی همواره درباره حقوق بشر صحبت میکنند. اما چرا در مورد گوانتانامو و بگرام چیزی نمیگویند؟ آیا آنها با افرادی که در آنجا هستند بر طبق چنین ارزشهایی رفتار میکنند؟ به کمک قرآن و روحانیون ما اثبات کردیم که هیچ شکی در خصوص حملات انتحاری وجود ندارد.
▪ چگونه این موضوع را توجیه میکنید که بمب گذاران انتحاری، هزاران غیر نظامی بیگناه را که بیشتر آنها مسلمانان افغانی هستند به قتل برسانند؟
ـ ما آن را توجیه نمیکنیم بلکه اسلام این کار را میکند!!! حتی اگر در آلمان یک رئیس ایالتی وعده میلیونها دلار به کسی دهد باز هم نمیتواند کسی را متقاعد سازد که دشمنش را با انجام یک حمله انتحاری از بین ببرد. اما ما در منطقه خود ، فرهنگی به نام فرهنگ جهاد داریم و با یک تلفن ساده و در یک روز دهها نفر حاضر به انجام آن هستند. ما به هیچ کشور دیگری حمله نکردیم. تنها از کشور خود دفاع میکنیم. ما مطمئن هستیم که دیر یا زود پیروزی باماست. ما برای جنگی که دههها به طول انجامد آمادهایم،اما یقین داریم که غرب تا سال ۲۰۱۰ عقبنشینی از افغانستان را آغاز خواهد کرد و بسیاری از کشورها نیز سربازان خود را از افغانستان بیرون خواهند کشید.
▪ آیا برای قربانیان این حملات ابراز تاسف می کنید؟ اکثر آنها افراد بی گناه هستند و بسیاری از سربازان ناتو نیز به قصد کمک به ساخت کشور شما وارد افغانستان شده اند .
ـ اگر قربانیان، مسلمان باشند برای آنها و خانواده هایشان متاسفیم . ما می دانیم که مرگ آنها برای موفقیت ما از اهمیت بالایی برخوردار است و به آنها به عنوان افراد مومن و معتقد افتخار می کنیم.
▪ اما این قربانیان با رضایت نمی میرند ؛ آنها ظالمانه به قتل می رسند .
ـ افغان ها، طالبان را مسئول چنین آسیب ها و خساراتی نمی دانند زیرا از این موضوع آگاهند که طالبان سلاح های پیشرفته زیادی در اختیار ندارد . برای مثال در حمله بازار کاندوز ما از فن آوری که آلمانی ها و آمریکایی ها در اختیار داشتند، استفاده نمی کردیم . افغان ها هم اشغالگران را به خاطر کشتار مردان، زنان و بچه ها با تسلیحات پیشرفته شان محکوم کردند . پیشنهاد من به مردم کاندوز این است که نباید با آلمانی ها و نظامیان سایر کشورهای خارجی در ارتباط باشند و به آنها نزدیک شوند . آنهایی که با اشغالگران به هر شکلی همکاری می کنند، دشمن طالبان محسوب می شوند . درست مثل آلمانی ها، کانادایی ها و آمریکایی ها .
▪ اکثریت ساکنین کاندوز، ورود آلمانی ها را بعد از خروج طالبان جشن گرفتنتد . نظرتان در این باره چیست؟
ـ چه کسی گفته است که اکثریت مردم خواستار حضور آلمانی ها در کاندوز هستند؟ می توانید نظر مردم را در این باره بپرسید. آنها از سیستم فاسد دولت، بی حرمتی و اجبار خسته شده اند . آنها از این حقیقت آگاهند که این مجرمان با آلمانی ها در فرودگاه دیدار می کنند و به عیش و نوش می پردازند . آلمانی ها نیز از مقامات، فرماندهان جنگی و قاچاقچیان حمایت می کنند .
▪ افغان ها در برخی مواقع محافظه کار بودند اما مردمی طالب آزادی نیز هستند . نوع خشنی از اسلام که طالبان در افغانستان اعمال کرده است، با فرهنگ این کشور به هیچ وجه مطابقت ندارد.
ـ بر طبق ادعای شما اگر مردم کاندوز واقعا خواستار طالبان نبودند، بنابراین نمیتوانستند در کنار آنها زندگی کنند و مردم محلی نیز غذا و پناهگاه طالبان را تامین نمیکردند. ما از آلمانیها محبوبیت بیشتری داریم. افغانها ما را به عنوان جنگجویان آزادی مردم افغانستان میدانند و آلمانیها را به عنوان اشغالگران می شناسند و هیچ افغانی حاضر نیست حتی یک لیوان آب به آنها تعارف کند.
▪ بسیاری از طالبان و رهبران جنگی ا مروزه از دولت حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان حمایت میکنند. چرا شما برای کمک به بهبود اوضاع کشور تان چنین اقدامی نمی کنید؟
ـ ما هیچ وقت این مساله را نمیپذیریم که ۴۰ کشور غیر مسلمان ما را مورد حمله قرار دهند. قانون حق را به ما میدهد. ما این حق را داریم که برای استقلال خودمبارزه کنیم .این خواسته خدا ودینمان است. روحیه جنگجویا نه ما این را به ما میگوید که در برابر ویروس خارجیها مقاومت کنیم.
منبع : روزنامه آفتاب یزد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست