پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

زمانی برای تردید در وعده "تغییر"


زمانی برای تردید در وعده "تغییر"
"باراک اوباما" رئیس جمهوری آتی آمریکا روز دوشنبه "هیلاری کلینتون" رقیب سرسخت انتخاباتی خود را به عنوان وزیر خارجه دولت آینده این کشور که قرار است به طور رسمی کار خود را از بعد از ظهر ۲۰ ژانویه(یکم بهمن) آغاز کند، تعیین کرد.
وی روز دوشنبه در یک نشست خبری در شهر شیکاگو همچنین ژنرال "جیمز جونز" و "سوزان رایس" را به ترتیب به عنوان مشاور امنیت ملی و نماینده آمریکا در سازمان ملل برگزید و "رابرت گیتس" وزیر دفاع کنونی این کشور را نیز در مقام خود ابقا کرد.
چینش چنین مهره های نام آشنا برای حضور در هیات حاکمه جدید آمریکا نشان از آن دارد که "دوستی با اسراییل"، "دشمنی با ایران"، و "جنگ طلبی" از جمله کالاهای لوکسی است که قرار است در ویترین سیاست خارجی این کشور طی سال های آینده قرار گیرد.
"هیلاری رودهام کلینتون" همسر "بیل کلینتون" رئیس جمهوری پیشین آمریکا پس از "مادلین آلبرایت" و "کاندولیزا رایس" سومین زن در تاریخ این کشور است که کاپیتانی تیم سیاست خارجی به وی واگذار گردیده.
وی یکی از رقیبان سرسخت باراک اوباما برای کسب عنوان نامزد نهایی حزب دمکرات برای انتخابات ریاست جمهوری بود و در نهایت با پشتوانه رای ۱۸ میلیونی از این رقابت انصراف داد و عرصه را به رقیب سیاه پوست خود واگذار کرد.
هرچند انتخاب هیلاری کلینتون برای هدایت وزارت خارجه را می توان ادای دین باراک اوباما نسبت به حمایت های "بیل کلینتون" در مبارزات انتخاباتی تلقی کرد اما نمی توان موضع گیری های بی پرده وی درخصوص حمایت از اسراییل و دشمنی با ایران که همواره مورد توجه لابی قدرتمند اسراییل قرار گرفته، از نظر دور داشت.
هیلاری کلینتون طی دوران فعالیت سیاسی خود توجه بسیار زیادی به منافع رژیم صهیونیستی نشان داده است و طی دوران هشت ساله سناتوری خود برای تقویت ارتباطات خود با گروه ذینفوذ اسراییلی تلاش های زیادی کرده است.
وی ماه ژوئن گذشته در نشستی با آیپاک(کمیته امور عمومی آمریکا و اسراییل) با بیان اینکه "آمریکا در کنار اسراییل ایستاده است" تصریح کرد که هیچ گزینه ای را در مواجه با ایران از نظر دور نخواهد داشت.
وی حتی در اظهار نظری خارج از عرف دیپلماتیک افزود: "اگر ایران در زمان ریاست جمهوری من فکر حمله به اسراییل بیفتد آمریکا آن(ایران) را از صحنه روزگار محو خواهد کرد".
رای مثبت هیلاری کلینتون در مجلس سنا در تروریست خواندن سپاه پاسداران و نیز حمایت وی از اعطای بودجه به دولت آمریکا برای حمله ایران بدون اجازه صریح از کنگره نیز از دیگر مواردی است که در کارنامه دشمنی وی با ایران به ثبت رسیده است.
سوزان رایس نیز که قرار است در راس هیات نمایندگی آمریکایی در سازمان ملل قرار گیرد و جانشین "زلمای خلیل زاد" شود نیز گوی سبقت از همقطار خود ربوده و پیشتر با لحنی تهدیدآمیز اظهار داشته که مجهز شدن ایران به سلاح هسته ای را تحمل نمی کنیم.
انتخاب ژنرال جیمز جونز به عنوان مشاور امنیت ملی را نیز می توان پدیده ای منحصر به فرد در عرصه سیاسی آمریکا طی سال های اخیر و نیز تداوم گرایش های جنگ طلبانه در دولت جدید آمریکا تلقی کرد زیرا انتصاب یک مقام ارشد نظامی در این پست در دولت های قبلی بی سابقه است.
وی پیشتر فرمانده نیروهای ناتو را برعهده داشته و یکی از حامیان پروپا قرص ستاد انتخاباتی "جان مک کین" رقیب جمهوریخواه باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری بوده است.
ابقا رابرت گیتس در مقام وزارت دفاع را نیز می توان دلیل موجه ای برای تاکید این گرایش دانست.
وی پس از استعفای "دونالد رامسفلد" وزیر دفاع سابق آمریکا به دلیل افشای جنایت نظامیان آمریکایی در زندان "ابوغریب" جانشین وی شد.
گیتس هرچند سعی داشت تصویری از یک "کبوتر" از خود ارائه دهد اما طی مدت حضور در پنتاگون آشکارا منویات و سیاست های "باز"های جنگ طلب را در عراق و افغانستان پیگیری و اجرا کرده است.
سخن آخر؛ زمانی برای تردید در وعده "تغییر"
با اشاره به آنچه گفته شد، به نظر می رسد زمان برای تردید در وعده "تغییر"، شعاری که باراک اوباما را راهی کاخ سفید کرد، فرا رسیده زیرا به گفته تحلیلگران گزینش چنین افرادی ناقض شعار تغییر است و نشان از فائق آمدن واقعیت سیاسی بر آرمان های انتخاباتی وی دارد.
قریب به یقین این روند(عدم پایبندی به تحقق شعار تغییر) از نظر مردم آمریکا دور نخواهد ماند و در صورت تداوم آن دیر زمانی نخواهد پاید که مردم آمریکا از تصمیم خود برای انتخات باراک اوباما با عنوان "گاف بزرگ" خود یاد کنند.
امید غیاثوند
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا