شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کتاب تازه: عصر سی‌ان‌ان و هالیوود


کتاب تازه: عصر سی‌ان‌ان و هالیوود
از آن‌جا که در قرن ‌٢١، رسانه‌ها شامل مطبوعات، رادیو، تلویزیون و ماهواره جوامع را به یکدیگر نزدیک و متصل کرده است، لذا فضای اجتماعی به روی صداها، تصاویر و نمادهایی که از دیگر جوامع می‌آیند، باز است. بنابراین، در چنین فضای بازی، ضرورت حفظ فرهنگ ملت در فضای اجتماعی مناسب و مربوط به آن، ارائه و عرضه ضد ـ روایت‌ها برای مقابله با صداهای سیاسی مسلط در جهان و تعین بخشیدن به بیم‌ها و نیازهای امنیتی مشروع ایجاب می‌کند که ارتباطات بین‌المللی و رسانه‌های جهانی و نیز ظرفیت و توانایی بین‌المللی آن‌ها را درک کنیم. خلاصه آن که بازاندیشی درباره اعمال رسانه‌ای ملت‌ها و نیز قابلیت‌های داخلی و بین‌المللی آن‌ها موضوع منافع ملی و نیز امنیت ملی است.
نشر نی کتاب «عصر سی‌ان‌ان و هالیوود: منافع ملی، ارتباطات فراملی» تالیف دکتر محمدمهدی سمتی را با ترجمه نرجس‌خاتون براهوئی چاپ و منتشر کرده است.
این کتاب مشتمل بر مقالاتی درباره رسانه‌های ملی و ارتباطات بین‌المللی و نیز نقشی است که آن‌ها در حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر جامعه ایفا می‌کنند. در واقع، این مقالات درباره اهمیت نقشی بحث می‌کنند که نهادها، ساختارها و اشکال رسانه‌ای به طرزی فزاینده در زندگی سیاسی، اجتماعی هر جامعه بازی می‌کنند.
در کتاب حاضر، نویسنده تلاش کرده است با الهام از نظریات بودیار، لاکان و ادوارد سعید نقش رسانه‌های آمریکا (روزنامه‌ها و تلویزیون) و نیز سینما (هالیوود) را در تعریف و تعیین منافع و هویت‌سازی ملی نشان دهد. برای نمونه، رسانه‌های آمریکا، از جمله هالیوود در فیلم‌های پرفروش خود در دهه ‌٨٠ و ‌٩٠ با بازتولید تصویرهای کلیشه‌ای از مردم خاورمیانه مردم خود را در برابر دیگری تعریف می‌کنند. خاورمیانه سرزمینی مرموز، پیچیده و خارج از زمان نشان داده می‌شود: منطقه‌ای که نفت دارد ولی مردم آن نه تنها به نحو وصف‌ناشدنی و غیرقابل تحملی مثل ما نیستند، بلکه دیگرانی هستند که برای موجودیت، امنیت و سرانجام تمدن ما خطرناک‌اند.
در مقالات این کتاب به شیوه‌های مختلف بحث می‌شود که اعمال و اقدامات رسانه‌های هر کشور در دنیایی که روزبه‌روز هرچه بیشتر به سمت جهانی شدن پیش می‌رود، برای منافع و امنیت ملی آن اهمیت بسیار دارد.
مقالات این کتاب در یک دوره پنج ساله (‌١٩٩٧ - ‌٢٠٠٠) نگاشته شده‌اند و هر یک پاسخ و واکنشی است به مباحث سیاسی، فرهنگی و روشنفکری خاصی که طی این دوره ظهور کردند. بنابراین، مباحث مطرح شده در این مقالات نیز خود بخشی از بستر روشنفکری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که تلاش می‌کند تا آن را توضیح دهد.

http://mahmoodspace.blogfa.com
منبع : خبرگزاری ایسنا