چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا


مالک نقش مالک در سریال یوسف پیامبر


مالک نقش مالک در سریال یوسف پیامبر
سید جواد طاهری بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون اخیرا در سریال حضرت یوسف ‌‌(ع) ایفای نقش نموده است. به همین بهانه گفتگویی کوتاه با او انجام داده‌ایم که در پی می‌آید؛
▪ لطفا بیوگرافی مختصری از خودتان برای ما بفرمایید.
ـ سید جواد طاهری متولد ۱۳۴۹ قم هستم. فعالیت نمایشی خود را در قم از سال ۱۳۶۵ با نمایش “صبح قریب” نوشته رضا پوررضائیان به کارگردانی حسن حسینی آغاز کردم. در سال ۱۳۶۸ نیز در نمایش “حضور” به کارگردانی حسین پارسایی بازی کردم و اولین تجربه کارگردانی خود را با نمایش “صد بار اگر توبه شکستی بازآ” انجام داده‌ام که در پی آن کارگردانی نمایش‌های: خارودل، عود بر آتش، یکی بود یکی نبود، خاله ادیسه، جنگ کور، داروگیر پهلوان، شیرین به روایت امروز، مردی در بند ، افرا، مرگ در ساعت مرغابی، پروانه در آتش، خواهر عشق و ... بود. همچنین در نمایش‌های:‌ قصیده بلند باران، بانوی بی‌نشان، خورشید کاروان، شکفتن، عشق روی خرپشته، زخم مدینه، از خاک تا افلاک، کانال کمیل، ‌در قاب ماه و ... به عنوان بازیگر حضور داشتم که تعدادی از این نمایش‌ها در جشنواره‌های مختلف تئاتری حضور یافته و جایزه هیئت داوران نصیب اینجانب شده‌ است. از کارهای تصویری می‌توان بازی در تله تئاتر: شبیه پدر، تپه افلاک و سریال‌های: یوسف پیامبر، چهل سرباز، غروب بی‌پایان و همچنین فیلم سینمایی “آسو” و آخرین کار بنده بازی در فیلم سینمایی “ملک سلیمان”، کاری از شهریار بحرانی می‌باشد که در جشنواره امسال عرضه خواهد شد.
▪ چطور شد که در سریال حضرت یوسف‌(ع) با ژانر تاریخی مذهبی ایفای نقش نمودید؟
ـ در سریال چهل سرباز یک قسمت بازی داشتم که آقای سلمانیان دستیار کارگردان بودند. در سریال یوسف نیز سمت دستیار کارگردانی را عهده‌دار بود و از من دعوت کرد و به این پروژه معرفی نمود.
شما در سریال حضرت یوسف‌(ع) چه نقشی داشتید و چطور به نقشتان نزدیک شدید؟
نقش “مالک بن زعر” را ایفا نمودم. در ابتدا نقش را خواندم و یک تصویر کلی در ذهنم ساختم و با تکرار در خواندن سعی کردم ابعاد دیگر شخصیت را بشناسم. یکی از ویژگی‌هایی که مالک را از شخصیت‌های دیگر همجوار متمایز می‌کرد یکتاپرستی و دیگری تجارت بود و با مطالعه در تاریخ سعی کردم بازی متفاوتی ارائه دهم که از نگاه کارگردان آقای سلحشور نیز مورد قبول باشد.
▪ کار با آقای فرج‌الله سلحشور چطور بود؟
ـ تجربه خوبی بود.
▪ آیا از نقش‌تان در این سریال راضی بودید یا دوست داشتید نقش دیگری را به غیر از “مالک بن زعر” ارائه دهید؟
ـ در ابتدا یکی از کاندیداهای نقش “یعقوب پیامبر” بودم. دوست خوبم آقای سلمانیان، دستیار کارگردان بخشی از دیالوگ‌های نقش یعقوب را به من داد و قرار بر این شد که پس از یک هفته ازمن تست گرفته شود. از آنجا که نمی‌دانم خوب یا بد، از تست دادن بیزارم، به همین دلیل فیلمنامه را نخواندم و روز موعود تست جلوی دوربین هندی‌کم رفتم و دیالوگ‌ها را بسیار عادی خواندم که جواب هم منفی شد. در اتاق تست، آقایان سلحشور، شورجه ودیگر عزیزان هم نشسته بودند. آقای سلحشور از من پرسید: چرا این قدر بی‌حس و حال خواندی؟ من به ایشان گفتم: راستش را بخواهید دوست ندارم تست بدهم. آقای شورجه گفت: بسیار خوب نقش “مالک” مال توست و درباره نقش توضیحاتی را به من داد و من مالک نقش “مالک” شدم.
دو سال از شروع کار گذشت و نقش مالک تمام شده بود. یک روز آقای سلحشور به من گفت: برو قراردادت را تمدید کن. گفتم: برای چه؟ ایشان گفتند: چون نقش مالک در کل کار زیادتر شده است. حقیقتا خوشحال شدم چرا که ادامه نقش مالک در روند سریال خوب تعریف شده بود.
▪ آقای طاهری، در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؛
ـ همیشه دوست داشتم در پروژه‌های تصویری متفاوت باشم. اما در مورد تئاتر مذهبی خواهشم بر این است عزیزانی که اجرای نمایش در ژانر مذهبی می‌کنند به اسم مذهب ضربه به دین نزنند. چرا که امروزه نیاز داریم به مسائل دینی عمیق‌تر نگاه کنیم و در این خصوص مطالعه بیشتری داشته باشیم. به نظر می‌رسد در ژانر نمایش‌های مذهبی کم کار شده است و ما هنوز نمایشی که در شان مذهب شیعه و ایران شیعی باشد برای ارائه به دنیا نداریم، جز نمایش تعزیه که در دوران صفویه به وجود آمد ولی بعد از آن چه؟ امید است هنرمندان فرهیخته ما با مطالعه بیشتر و عمیق‌تری به این نوع ژانر نمایشی (مذهبی) بپردازند.
گفتگو از: مجید ستایش
منبع : روزنامه رسالت