جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

محبوب‌ترین PDA های بازار ایران


محبوب‌ترین PDA های بازار ایران
ورود به بازار کامپیوتر که دنیایی از محصولات عصر دیجیتال در آن عرضه می‌شود برای هر شخصی امکان انتخاب جدیدترین تکنولوژی‌های روز بر اساس سلیقه، علاقه و میزان توجه به استفاده از ابزارهای نوین فراهم می‌شود.
یکی از محصولات قابل توجه در این بازار که می‌تواند به راحتی در دست جای گیرد و امکانات یک کامپیوتر،‌ موبایل، دوربین عکاسی، ماشین حساب و تقویم را به صورت اختصاصی در اختیار فرد قراردهد PDA) Personal digital assistants) نام دارد. دستگاهی وسوسه‌کننده برای کنار گذاشتن سایر دستگاه‌های قابل حمل شامل لپ‌تاپ، دوربین دیجیتال و موبایل.
این دستیار دیجیتالی شخصی به کاربران امکان اتصال به اینترنت، ضبط موسیقی و فیلم، گرفتن عکس، بازی کردن و گوش کردن به موزیک را در حالی می‌دهد که کاربر را از حمل جداگانه هر یک از دستگاه‌های دارای این قابلیت‌ها آزاد می‌کند.
● PDAهای محبوب در بازار داخلی و خارجی
در خارج از ایران PDAهای Black Berry Pasion ، Apple Newton، Hp pocketpc و Palm جزو پرطرفدارترین دستیارهای دیجیتالی شخصی به شمار می‌آیند.
در بازار ایران نیز PDAهای مختلفی با مارک‌های i-mate، Qtek، Dell، hp، i-teq، Gigabyte و O۲ عرضه می‌شوند که مدل S۲۰۰ متعلق به Qtekپرفروش‌ترین PDA در بازار ایران شناخته شده است.
از آنجا که PDAها به موبایل‌های هوشمند نیز تبدیل شده‌اند، اکثریت مدل‌ها با مارک‌های مختلف دارای قابلیت GSMهستند.
در این میان هیچکدام از مدل‌های PDAهای Dell و HP دارای قابلیت GSM نبوده و موبایل محسوب نمی‌شوند. دراین دسته از PADها مدل X۵۱V ساخت Dell با پایین‌ترین قیمت برابر ۴۵۰هزار تومان به فروش می‌رسد.
● جدیدترین و پرفروش‌ترین PDA
در میان PDAهای دارای تلفن‌همراه مدل i۳۰۰ از Giyabyte به عنوان جدیدترین محصول وارد بازار شده و مدل S۲۰۰ از Qtek پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین PDA با توجه به میزان استقبال صورت گرفته از آن معرفی شده است.
به گفته شاهین واقفی مسوول فروشگاه نگین پایتخت در برخی از پی‌دی‌ای‌ها از مجموعه‌ای از کلیدها (کیبورد) برای وارد کردن اطلاعات استفاده می‌شود و برخی دیگر از یک قلم برای وارد کردن گزینش‌ها یا نوشتن یادداشت استفاده می‌کنند.
وی قیمت PDAهای موبایل‌دار که کیبورد ندارند را پایین‌تر از PDAهای دارای کیبورد اعلام کرد و گفت: نداشتن کیبورد موجب وجود صفحه نمایشی بزرگ‌تر در این مدل‌ها شده است.
چنانچه اکثر PDAهای i-mate بدون کیبورد و با صفحه نمایشی بزرگ‌تر و بدنه‌ای نازک‌تر هستند و در بازار موبایل نیز جزو پرطرفدارترین موبایل‌ها قرار گرفته اند.
● خدمات پس از فروش برای PDAها
شرکت اکسون (axon) در ایران دستگاه‌های i-teq, O۲ و i-mate را گارانتی کرده است و این در حالی است که سایر برندها شامل خدمات پس از فروش این شرکت نیستند.
اکثر PDAهای حاضر دارای سیستم عامل‌های پالم اواس، ویندوز موبایل و بلک بری هستند که سیستم عامل ویندوز موبایل در بین کاربران کامپیوتر جیبی و موبایل مورد استقبال بیشتری قرار دارد چنانچه بسیاری از PDAهای موبایل دار موجود در بازار دارای سیستم عامل ویندوز هستند.
در جدولی که در این گزارش تهیه شده، مارک‌ها و مدل‌های PDAهای موبایل‌دار و بدون موبایل به همراه قابلیت‌ها و ظرفیت‌های آنها معرفی و مقایسه شده‌اند.
● تاریخچه PDA
نخستین‌بار لفظ PDA در سال ۱۹۹۲ به کار گرفته شد، زمانی که John sculley مدیرعامل وقت شرکت اپل (Apple) در نمایشگاه سرگرمی‌های الکترونیکی لاس‌وگاس (سی‌ای‌اس) دستگاهی با نام AppleNewton را معرفی کرد.
پیش از آن نیز دستگاه‌های دیجیتالی شخصی با نام‌های دیگری از دهه ۱۹۷۰ در بازار وجود داشت که شامل ماشین‌حساب‌های بسیار پیشرفته و ارگانایزرهای الکترونیکی بودند.
این در حالی است که در اواسط دهه هفتاد به محصولات شرکت پالم نیز PDA گفته می‌شد.
در دهه هشتاد شارپ دستگاهی شبیه PDA ساخت و شرکت آتاری نیز اولین دستگاه با قابلیت هماهنگی و همسان‌سازی اطلاعات با کامپیوتر را در سال ۱۹۸۹ به بازار فرستاد.
در‌حال‌حاضر، PDA از شکل گذشته خود که ماشین‌حساب‌ و ارگانایزر‌ بود، همزمان با رشد تکنولوژی خارج شده و دارای قابلیت‌های دیگری شامل عکاسی، پخش موزیک، اتصال به اینترنت، بازی و سرگرمی شده است و بسیاری از PDAها نیز با قابلیت GSM به تلفنی هوشمند تبدیل شده‌اند
http://www.mobilepars.ir/
http://mobile-info.blogfa.com