دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
اسکیزوفرنی
![اسکیزوفرنی](/mag/i/2/1r5hc.jpg)
خودكشی در سراسر زندگی، این افراد را تهدید می كند. خشونت، سوء مصرف مواد و گرایش به الكل، استفاده مكرر از سیگار، به خصوص سیگارهای دارای نیكوتین بیشتر، رفتارهای تشریفاتی و وسواسی، كاهش امید به زندگی و... همواره همراه این بیماران است. بیماری اسكیزوفرنی حداقل به مدت ۶ ماه طول می كشد و معمولاً از دوران كودكی یا نوجوانی شروع می شود. مقایسه افراد مبتلا با سایر افراد نشان می دهد كه اسكیزوفرن ها قادر نیستند آنچه را كه از آنها انتظار می رود یاد بگیرند. بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد این افراد هیچ وقت ازدواج نمی كنند و بسیاری از آنها تماس ها و روابط محدودی دارند. افزایش خطر ابتلا به این بیماری در رابطه با عوامل پیش از تولد و عوامل دوران كودكی نیز مشاهده شده است. برای مثال ابتلای مادر به آنفلوآنزا در دوران بارداری یا گرسنگی كشیدن در این دوران، مشكلات زایمانی، عفونت دستگاه عصبی در دوران كودكی و... همگی می توانند در ایجاد این بیماری سهیم باشند.
اسكیزوفرنی در میان كشورهای در حال توسعه دارای روند سخت تری نسبت به كشورهای صنعتی است. البته این بیماری در سراسر جهان مشاهده شده و افزایش خطر آن نیز در شهرها نسبت به روستاها بیشتر گزارش شده است. همه گیری و شیوع این بیماری در مردان بیشتر از زنان است. البته زنان دچار بیماری های خلقی هذیان و توهم می شوند ولی مردان بیشتر دچار بی تفاوتی، بی ارادگی و كناره گیری از اجتماع می شوند. شیوع اسكیزوفرنی یك تا یك و نیم درصد در سال است و انتقال آن از طریق وراثت و ژنتیك تقریباً به اثبات رسیده است.
در حال حاضر داروهای متعددی برای این بیماری در دسترس هستند. البته انواع مختلف این داروها (داروهای ضدجنون) فقط در كنترل و جلوگیری از تشدید این بیماری موثرند و در درمان قطعی این بیماری نقشی ندارند. روان درمانی فیزیكی از اركان درمان ابتلا به اسكیزوفرنی است. البته رفتار درمانی فردی و خانوادگی و گروهی نیز در این گروه قرار می گیرند. حدود یك سوم بیماران كاملاً بهبود یافته و به زندگی عادی خود برمی گردند. در یك سوم دیگر نیز همه علائم بیماری از بین نمی روند، ولی این گروه هم قادر به بازگشت به اجتماع و بازیابی بخش عمده ای از عملكردهای خود هستند و بالاخره یك سوم باقی مانده مبتلایان هیچ گاه بهبود قابل توجهی پیدا نمی كنند و نیاز به بستری های مكرر در بخش های روان پزشكی خواهند داشت.
سمیه شرافتی
منبع : وب سایت رسمی دکتر ابراهیم رزم پا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست