شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
جشن عیدفطر در دنیا
عید سعید فطر یكی از بزرگترین و مهمتریناعیاد مسلمانان جهان به شمار میرود. عیدی كهحتی میان اهل شیعه و سنی از اعیاد مشترك است. در هر كشور با مراسم خاصی برگزار میشود ومسلمانان كشورهای گوناگون سعی در هرچهباشكوهتر برگزار كردن این جشن مذهبی دارند.در واقع بیش از یك میلیارد مسلمان بعد از به پایانرسیدن ماه مبارك رمضان عیدفطر را جشنمیگیرند. در اروپا بیش از ۳۰ میلیون و در آمریكابیش از ۵ میلیون مسلمان زندگی میكنند،مسلمانان خاورمیانه نیز ۱۸ درصد مسلمانان جهانرا تشكیل میدهند و حدود یك سوم مسلمانان درجنوب آسیا و ۲۰ درصد آنها در آفریقا به سرمیبرند. مسلمانان در هر كجای دنیا كه باشند عیدفطر را گرامی میدارند،
● مراسم بین المللی
عید سعید فطر شاید برجستهترین خصوصیتشاین است كه مراسمی معنوی و بین المللی استارن مراسم بین المللی جنبه معنوی بارز و نمایانیدارد... امروزه ملتهای مسلمان به چنینذخیرهای كه عید فطر باشد احتیاج دارند روزعید فطر روز پاكیزگی به خاطر آن باشد كه یك ماهروزه گرفتهاید ریاضت كشیدهاید و خود را ازآلودگیها پاك كردهاید ممكن است علاوه براین به خاطر آن باشد كه در چنین روزی با حضوردر این میدان عبادت به عبادت دسته جمعی رویآوردهاید به هر حال مسله این است كه انسانمسلمان پس از ماه رمضان در روز عید فطر روزیاست كه مسلمانان پس از گذراندنش امتحانی مهمسازنده و تربیت كننده ماه رمضان در پیشگاهپروردگار به حساب مینشیند.
● جشن و سرور میلیارد نفری
عید سعید فطر جشن و سرور میلیاردیمسلمانان جهان است عید سعید فطر روز بزرگیاست و متعلق به نبی اكرم (ص) و همه امتاسلامی در طول تاریخ...
هر عید فطری برای انسان مسلمان آگاههوشیار میتواند یك روز عید حقیقی باشد. روزشروع دوباره زندگی معنوی و روحی بعد از آنكهماه مبارك رمضان به پایان رسید روز شروع سالجدید روز عید فطر است یعنی روزی كه انسانمیتواند با استفاده از دستاوردهای ماه رمضانراه مستقیم الهی را پیش بگیرد و از كجراهههاپرهیز كند. آیین سنتی در جهان ماهیت به خودگرفته سنت روزه داری در تلفیق با فرهنگ وسنتها اجتماعی در هر جامعهای شكلی خاص بهخود گرفته است به طوریكه آداب روزه داری بهجزیی از نشانههای مردمشناسی یك ملت تبدیلشده است.
● حال و هوایی دیدنی در ایاصوفیا
در تركیه رستورانها در ایام ماه رمضان بستهنیست اما رستوان هایی كه صاحبان آنان مسلمانهستند به احترام این ماه رستورانهای خود رامیپیندند... بازار بزرگ استانبول و مسجد(ایاصوفیا) در هنگام افطار حال هوایی دیدنیدارد. معمولا روزه داران با خوردن چای و كبابتركی روزه خود را باز میكنند و برای اقامه نماز بهباشكوهترین مسجد تركیه میروند رمضانشبهای استانبول را رونق بخشید كاسبی و خریدو فروش تا حوالی سحر ادامه دارد.
● فعالیت مسلمانان در فرانسه
در پاریس صندوقهای جمع آوریكمكهای خیریه و صدقه در فروشگاهها و سوپرماركتها قرار داده شده و از سال ۲۰۰۲ جامعهمسلمانان فرانسه فعالیتهای خیریه خود را آغازمیكنند و در حال حاضر فعالیتهای خود را درمیان ۲۲ كشور اسلامی گسترش داده و بستههایكمكهای خیریه خود را بد انجا میفرستند.
● مسلمانان در نیوجرسی
كشور آمریكا دارای ایالتهای زیادی زیادیاست، و اما ایالت نیوجرسی مسلمانان زیادی دارداعمال ماه رمضان در این ایالت آمریكا توسطمسلمانان به خوبی برگزار میشود. گرچه پس ازحادثه یازده سپتامبر آنان تحت فشار فراوانی قرارگرفتهاند. در ایالت نیوجر مسلمانان در زمان افطارو پس از آن به دیدار یكدیگر میروند و بهكودكان هدیه میدهند و ماه رمضان را گرامیمیدارند اقامه نماز در مساجد و تلاوت قران درماه میهمانی خدواند بسیار رواج دارد.
● عید فطر در كشورهای عربی
عید فطر در كشورهای عربی به عنوانبزرگترین مناسبت سالانه از سوی همه اقشارجشن گرفته میشود. معمولا در میان احكام وفرایض دینی، روزه در كشورهای اسلامی به ویژهعربی از جایگاه ویژهای برخوردار است. آنانعید فطر را جشن میگیرند و از خدا شاكر هستندكه توانستهاند ماه مبارك رمضان را با سربلندی بهپایان برسانند و فرایض دینی خود را انجامدادهاند. در مصر و سوریه عید فطر با برگزاریجشنهای خیابانی همراه است. حتی افراد غیرمسلمان ساكن این كشورها نیز در جهت هرچهباشكوه برگزار شدن عید فطر تلاش میكنند.معمولا در این روز غرفههایی در فضاهای وسیع وباز برپا میشود و جشنهای خیابانی در آن برگزارمیشود. و رقابت غرفهداران در دعوت ازچهرههای معروف كشور یكی از راههای رونقغرفههای این جشن است. از سویی دیگر تماستلفنی و یا ارسال نامههای تبریك نیز مهمتریناهداف رهبران كشورهای اسلامی به شمارمیرود كه به مناسبت عید فطر میباشد. درحقیقت عید فطر یك سنت حسنه میان مسلماناناست كه پیوند طبیعی بین مناسبت دینی و جامعهایجاد میكند.
● عید فطر در ایتالیا
آمار رسمی در ایتالیا نشان میدهد كه تعدادقانونی مسلمانان كمی از ۶۱۰ هزار نفر بیشتراست. اما تعداد مهاجران مسلمان غیرقانونی اینكشور به بیش از ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. گفتنیاست كه تعداد شهروندان مسلمان در ایتالیا رو بهافزایش است. اما متاسفانه مسلمانان ایتالیا ازآزادیهای دینی در زمینه عبادت و ساختمكانهای عبادی برخوردار نیستند. با این وجودتوانستهاند انجمنهای دینی و مذهبی راهاندزیكنند. محرومیت مسلمانان مقیم ایتالیا از حداقلآزادی رسمی دینی سبب شده آنان دچارمحدودیتهای زیادی شوند. به عنوان مثال سالگذشته شهردار (ویلوربا) در شمال ایتالیا بادرخواست مسلمانان مقیم این شهر برای صدورمجوز برگزاری مراسم عید فطر در پایان ماهمبارك رمضان مخالفت كرد. لذا جامعه را به طورمخفیانه جشن گرفتند. آنان به خانههای همدیگررفتند و با بردن گل و شیرینی این روز را فراموشنكردند. عدهای نیز به مسجد رم كه بزرگترینمركز اسلامی اروپا است رفتند و در سكوت و بهدور از تبلیغات مراسم جشن عید فطر را با پخشكردن شكلات و گلبرگهای گل و بستنی و درنهایت نهار برپا كردند. به عقیده مسلمانان ایتالیاییاین مراسم یكی از مهمترین عیدهای مسلمانان بهشمار میرود و باید هر ساله ولو در سكوت و خفابرگزار كرد تا فرزندانشان یاد بگیرند و این سنتحسنه را به فراموشی نسپارند.
● عید فطر در ژاپن
مسجد جامع توكیو هر ساله شاهد برگزاری عیدفطر و نماز فطر میباشد. مسلمانان ساكن در توكیوهمه ساله قبل از طلوع آفتاب به سوی مسجدجامع توكیو میآیند تا در نماز فطر شركت كنند.این مسجد یكی از زیباترین و بزرگترین مساجدژاپن به شمار میرود. خادمین و بانیان ودستاندركاران این مسجد اهل كشور تركیهمیباشند. این مسجد دارای دو طبقه است وحیاطش در طبقه دوم قرار دارد. مسلمانان در هردو طبقه به جماعت میایستند. امام جماعتمسجد نیز از اهالی تركیه است و به تركی صحبتمیكند، اما گفتههای او به انگلیسی و ژاپنی همترجمه میشود. به طور كلی مراسم عید فطر دراین مسجد حدود ۲ ساعت برگزار میشود. پس ازنماز به نمازگزاران صبحانه مفصلی داده میشود وبا شكلات و شیرینی از آنان پذیرایی میشود.مسلمانان در ژاپن كه از كشورهای مختلف بانژادهای گوناگون هستند این مراسم را در مسجدبرپا میكنند و آن روز به سركار نمیروند ومرخصی میگیرند تا در خانه نیز به جشن ادامهدهند.
● عید فطر در تركمنستان
جشن عید فطر یكی از مراسم دیدنی و زیبا درمیان تركمنهای مقیم تركمنستان میباشد كههمراه با رسوم خاصی اجرا میشود. اكثر مراسمعروسی و عقدكنان دخترها و پسرها در این روزفرخنده برگزار میشود. كوچكترها به دیدنبزرگترها و ریش سفیدهای فامیل میروند و باشیرینی و نانهای مخصوصی كه از عسل و شیر تهیهشده پذیرایی میشوند. ریش سفیدها شروع بهآواز خواندن و نواختن آلات موسیقی مخصوصتركمنها را میكنند و كوچكترها نیز آنان راهمراهی میكنند. در میان زنان نیز شور وهلهلهای برپا است. آنان با لباسهای رنگارنگ وطلا و جواهرات خود در این مراسم شركتمیكنند و به آماده كردن بساط نهار و شاممیپردازند. مردم در پایان جشن عید فطر بههمسرانشان هدیه میدهند. مسابقه اسبدوانیو كشتی نیز جز مراسم جشن فطر میباشد و برندهاز ریش سفید قبیله جایزه دریافت میكند و او ازآن به عنوان بركت زندگیاش یاد میكند.
● عید فطر در چین
منطقه خودمختار (هوی نینگ شیا)بزرگترین منطقه مسلماننشین چین است. ازمیان جمعیت ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری اینمنطقه، (هویها) یك سوم آن را تشكیلمیدهند. بقیه جمعیت این شهر را نیز مسلمانانتشكیل میدهند. این مسلمانان در (نینگ شیا)پیش از سه هزار مسجد ساختهاند. مسجد (تونشین) یكی از مساجد تاریخی و بزرگ این منطقهاست كه نماز عید فطر در آنجا برگزار میشود.هنگامی كه عید فطر فرا میرسد مقامات این شهربرای تبریك به مسلمانان و دیدار از روحانیان بهاین مسجد میآیند و نشستهای مذهبی برگزارمیكنند و در این منطقه فعالیتهای مذهبی منعندارد و مردم مسلمان میتوانند به راحتی درخیابانها به جشن بپردازند. آنان در خیابانهاشكلات و شیرینیهای خانگی پخش میكنند وسپس به دیدن بزرگترها میروند و صلهرحمانجام میدهند.
● عید فطر در مالزی و اندونزی
عید فطر در مالزی و اندونزی بسیار باشكوهبرگزار میشود. چرا كه در آنجا به مناسبت عیدفطر سه روز تعطیل است، تا بتوانند هرچه باشكوهتر این جشن را برگزار كنند. مالزی یكی ازكشورهای آسیایی است كه تعداد مسلمانانش بیشاز دیگر دینها میباشد. مراسم عید فطر مالزیدیدنی است . مردم مسلمان در خیابانهادكههای تزئین شده با گل مشخص میكنند و بهارائه شیرینی، میوه و پوشاك میپردازند. پختنشیرینی موزی یكی از رسوم پخت شیرینی عیدفطر است. این دكهها نمایی جالبی به خیابانها وگذرها میدهد. مردم نیز پس از خرید هدایا بهدیدن یكدیگر میروند. مردم مالزی دوستندارند فردی با كفش وارد خانهشان شود لذاكفشها را در آستانه خانه درمی آورند و به همراهگل و شیرینی و هدیه وارد خانه میشوند. آنان تاشب هنگام به پذیرایی مهمانان میپردازند. زنانلباسهای خود را باحلقههای گل تزئین میكنند ومردان شیكترین لباسهای خود را بر تن كرده وعید فطر را هرچه با شكوهتر جشن میگیرند.
● عید فطر در آمریكا
متاسفانه از ۱۱ سپتامبر به بعد هرگونه فعالیتمسلمانان اعم از جشن و برگزاری مازهایجماعت به طور آشكارا، از سوی دولت آمریكاممنوع شده و برخورد شدیدی با مسلمانانمیشود، اما مسلمانان جشنها و اعیاد مذهبی راكنار نمیگذارند و در مساجد و انجمنهایاسلامی به برگزاری جشنها میپردازند. از جملهنماز و جشن عید فطر است. مسلمانان آمریكاعلیرغم رفتارهای توهینآمیز دولت آمریكا بهمساجد میروند و نماز عید فطر را برپا میدارند. وپس از نماز یك ساعت قرآن میخوانند و بعد ازسوی بانیان مساجد پذیرایی میشوند. عدهای نیزجرات نمیكنند به مساجد بروند، بنابراین درخانههای خود گردهم میآیند و دوستان مسلمانخود را دعوت میكنند و با نهار و یا شام از آنانپذیرایی میكنند. خواندن قرآن در روز عید فطریكی از مراسم مهم مسلمانان واشنگتن میباشد، درپایان به قاریان قرآن جوایزی نیز اهدا میشود.
منبع : خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست