شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا
بررسی اثر فاکتور شوری بر جوانه زنی دو گونه مرتعی

Artemisia fragrans Willd و C.Koch Artemisia spicigera به لحاظ دارا بودن دو فاکتور مهم شورپسند بودن و دارا بودن ارزش علوفه ای مورد بررسی قرار گرفت. بذور این دو گونه از منطقه ی روستای خواجه واقع در جاده تبریز- اهر جمع آوری شد. جوانه زنی این دو گونه در ۵تیمار EC=۲۰, EC=۱۶, EC=۸,=EC ۴, EC=۰ (میلی موهس بر سانتیمتر) و با سه تکرار در درجه حرارت ۲۵°cدر داخل ژرمیناتور بررسی شد.
نتایج نشان می دهد که در هر دو گونه نامیه با گذشت زمان افزوده شده و در گونه Artemisia spicigera این افزایش بیشتر شده است. مقاومت به شوری گونه spicigera Artemisia نسبت بهfragrans Artemisia در همه تیمارها بیشتر است، در کل با افزایش شوری میزان جوانه زنی کاهش می یابد. در میزان جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، اثر متقابل بین گونه و غلظت در سطح ۱% معنی دار است.
حسین آذرنیوند
زید احمدی
حمید ناصری
زید احمدی
حمید ناصری
منبع : پایگاه اطلاعات علمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست