جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خواص پرتقال


خواص پرتقال
پرتقال میوه ای است که رنگ، بو، طعم و شکل آن مطلوب بوده و خداوند آفرینش زیبایی را در آن تمام کرده است.پرتقال دارای مجموعه ای از انواع ترکیبات شیمیایی مهار کننده عوامل سرطان است، زیرا دارای ترکیبات شیمیایی کاروتنوئیدها، ترپن ها و فلاووتئدهاست و از نظر ضد اکسید کننده هایی نظیر ویتامین c ممکن است به کاهش حمله های اسم، برونشیت، سرطان پستان و معده، تصلب شرایین و بیماری های لثه کمک کند و توانایی باروری و افزایش اسپرم های سالم را در برخی مردان افزایش می دهد.
● خواص:
تب بر، خلط آور، التیام دهنده زخم معده، تقویت کننده دندان ها و معده، تصفیه کننده خون، ضد برونشیت، خونریزی، بیماری های پوستی و استفراغ است.دوران نقاهت بیماری را کوتاه می کند و دارای ویتامین های B، P وC می باشد.
● درمان های تخصصی:
۱) پرتقال دردرمان آپاندیست بسیار موثر است و مصرف میوه هایی مثل آلو و سیب به خصوص آب پرتقال از حمله های آپاندیست جلوگیری می کند.
۲) از درمان بیماران مبتلا به مرض قند با پرتقال زیاد صحبت شده است زیرا نه تنها قند پرتقال بلکه اسیدهای طبیعی موجود در پرتقال نیز در بدن بیمار عامل شفا و درمان می شود و به این صورت که اسیدهای طبیعی پرتقال به وسیله کبد و خون جذب شده و تشکیل املاح سیتریک، پتاسیک، سودیک و سیترات های قلیایی می دهند.
● سازگاری با غذاها:
پرتقال با عسل، خرما، انگور، سیب درختی، گلاب، خربزه، هندوانه و میوه های شیرین دیگر از قبیل توت فرنگی، خرمالو، موز، زردآلو، هلو، انجیر و هم چنین سیب زمینی و برنج سازگار است.ولی با سبزی ها، سالاد کاهو و گوجه فرنگی، گردو، نارگیل، سیر، بادمجان و فلفل سبز ناسازگار است.
منبع : روزنامه خراسان