دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا


زنان برتر جهان


زنان برتر جهان
نشریه آمریکایی فوربس برای سومین سال پیاپی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب کرده است. فوربس که برای پنجمین سال متوالی اقدام به انتشار فهرست قدرتمندترین زنان دنیا کرده، در این رده‌بندی افرادی را جای داده که توانسته‌اند در رقابت با مردان از موقعیت‌های شغلی قابل توجهی برخوردار شوند. فوربس در گزارش خود نوشته صد زنی که در این فهرست قرار گرفته‌اند روی‌هم رفته سرمایه‌ای بالغ بر ۲۶ تریلیون دلار در کنترل خویش دارند. در فهرست فوربس ۵۴ مدیر تجاری و ۲۳ سیاستمدار دیده می‌شوند و بقیه افراد انتخاب شده از چهره‌های رسانه‌ای و مدیران سازمان‌های غیردولتی هستند. نکته دیگر اینکه ۴۵ درصد از این عده را زنان خارج از مرزهای ایالات متحده تشکیل داده‌اند و یک سوم فهرست سال ۲۰۰۸زنانی هستند که به تازگی به این رده‌بندی اضافه شده‌اند.
۱) آنگلا مرکل
ـ صدراعظم آلمان
سیاستمدار آلمانی اهل آلمان شرقی از ۲۲ نوامبر ۲۰۰۵ به عنوان جانشین گرهارد شرودر صدراعظم جمهوری فدرال آلمان شناخته می‌شود. او نخستین زنی است که صدراعظم آلمان می‌شود و از نگاه فوربس قدرتمندترین زن حال حاضر دنیا است. مرکل تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه لایپزیگ در رشته فیزیک گذراند و به درجه دکترا رسید. او دسامبر سال ۹۸ میلادی با یک پروفسور شیمی ‌ازدواج کرده و فرزندی ندارد. البته قبل از پروفسور ساوئر، مرکل همسر یک فیزیکدان آلمانی بود که سال ۸۲ میلادی از او جدا شده بود.
آلمان در حال حاضر با سرمایه‌ای معادل ۳/۳ تریلیون دلار در بخش‌های صنعتی بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا محسوب می‌شود و اصلاحات مرکل نقش زیادی در این شکوفایی اقتصادی ایفا کرده‌اند. مرکل درعین حال تلاش زیادی می‌کند تا یورو به عنوان پول واحد اروپایی در دوران سقوط دلار نقش مهمتری در معاملات بازارهای جهانی داشته باشد. مرکل اعتقاد خاصی به سرمایه‌گذاری بازارآزاد دارد. از آنجا که او به جناح راست میانه تعلق دارد خیلی‌ها او را با مارگارت تاچر نخست‌وزیر سابق بریتانیا مقایسه می‌کنند و به او القابی نظیر زن آهنین که لقب تاچر بود، داده‌اند.
۲) شیلا بیر
ـ مدیرکل شرکت بیمه ذخیره فدرال آمریکا
او نوزدهمین رئیس شرکت بیمه ذخیره فدرال ایالات متحده، ارگان مسوول نظارت بر بخش بانکی است که ژوئن سال ۲۰۰۶ به مدت ۵ سال به این سمت انتخاب شد. پیش از این بیر از سال ۲۰۰۲میلادی در دانشگاه ماساچوست آمرست تدریس می‌کرد. البته او پیشتر به عنوان دستیار معاون موسسه مالی وابسته به وزارت دارایی ایالات متحده هم در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ انجام وظیفه کرده و در سال‌های قبل از آن هم سمت‌های مختلفی در بخش‌های گوناگون اقتصادی این کشور داشته است.
۵ ماه بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیس شرکت بیمه ذخیره فدرال، بیر سال ۲۰۰۶ از سوی مجله وال‌استریت ژورنال در زمره ۳۰ چهره موثر در بخش سرمایه‌گذاری قرار گرفت. او ازدواج کرده و ۲ فرزند دارد. ضمن اینکه اولین کتاب بیر که برای کودکان نوشته شده هم سال ۲۰۰۶ منتشر شد. بیر تلاش می‌کند جامعه آمریکا را متقاعد کند که به‌رغم ورشکستگی ۶ بانک آمریکایی در سال جاری و بحبوحه بحران بازارهای مالی جهان، شرکت تحت مدیریت او از آسیب‌های این بازار مصون مانده و به همین خاطر نقش او در زنده کردن اوضاع اقتصادی آمریکا اهمیت زیادی یافته است.
۳) ایندرا نویی
ـ مدیرکل پپسی کولا
ایندرا رئیس شرکت پپسی‌کولا که چهارمین کمپانی اصلی تولیدکننده نوشیدنی‌های جهان به شمار می‌رود از آگوست سال ۲۰۰۶ جانشین استیون رینموند شد. او سال گذشته در رده‌بندی فوربس مقام پنجم را در میان زنان قدرتمند دنیا به‌دست آورده بود و امسال با دو پله ترقی در میان ۳ نفر نخست ایستاده است. این در حالی است که Fortune Magazine در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ او را به عنوان قدرتمندترین زنی که در عرصه تجاری فعالیت می‌کند، انتخاب کرده است. ایندرا در رشته شیمی ‌تحصیلات اولیه خود را به پایان رساند و برای ادامه تحصیل سال ۱۹۷۸به آمریکا رفت.
نویی سابقه کار در شرکت موتورولا را داراست و یکی از دوستان نزدیک معاون وزیر امورخارجه سابق آمریکا هنری کیسینجر است. براساس آمار منتشر شده در مجله بیزنس ویک از زمان ورود نویی به پپسی‌کولا سود خالص سالانه این شرکت دوبرابر شد و امروز درآمد این کمپانی به لطف تولید محصولات جدید به ۳۹ میلیارد دلار می‌رسد. نویی این شرکت را به بالاترین میزان تولید نوشیدنی سوق داد و این کار را برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ با افتتاح فروشگاه‌های زنجیره‌ای غذاهای فوری و سپس با خرید شرکت تروپیکانا انجام داد.
۴) آنجلا برالی
ـ مدیرکل شرکت بیمه ول پوینت
برالی رئیس شرکت بیمه‌های ول پوینت است که از ژوئن سال ۲۰۰۷ تاکنون بعد از اینکه عناوین شغلی مهمی‌ در این کمپانی برعهده داشت
به این سمت انتخاب شد. او تنها در سال گذشته ۸۶/۱۴ میلیون دلار درآمد داشته که البته بخش عمده آن از معاملات بورس حاصل شده است. آنجلا تحصیلات آکادمیک را در دانشگاه فنی تگزاس گذرانده و دکترای حقوق دارد.
سال گذشته فوربس او را در رتبه شانزدهم رده‌بندی قدرتمندترین زنان جهان و بالاتر از اوپرا وینفری قرار داده بود و اخیرا هم Fortune Magazine او را به عنوان چهارمین زن قدرتمند آمریکا انتخاب کرده است. او قبل از اینکه به سمت مدیرکل ول پوینت برگزیده شود، در نقش معاون مدیرکل و مشاور عمومی ‌فعالیت می‌کرد و عمده مسوولیت‌های وی سازماندهی روابط دولتی و امور حقوقی و مارکتینگ و اقدامات اجتماعی بود.
اهمیت ول پوینت زمانی مشخص می‌شود که از هر ۱۰ نفر آمریکایی یک نفر تحت پوشش خدمات این شرکت است.
۵) سینتیا کارول
ـ مدیرکل شرکت انگلوامریکن
کارول با اینکه در سطح جهانی از شهرت خاصی برخوردار نیست ولی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های زن دنیا در عرصه تجارت است که مدیریت آنگلوامریکن را در لندن برعهده دارد. این کمپانی یکی از بزرگترین مجتمع‌های معدنی جهان در آفریقای جنوبی است و در عین حال بزرگترین تولیدکننده پلاتینیوم در سراسر دنیا نیز معرفی شده است. کارول اکتبر سال ۲۰۰۶ در این شرکت استخدام و اوایل مارچ سال ۲۰۰۷ به سمت ریاست آن انتخاب شد. سال گذشته در رده‌بندی قدرتمندترین زنان جهان از نگاه فوربس هفتم شده بود. او ازدواج کرده و چهار فرزند دارد. فارغ‌التحصیل دانشگاه کانزاس است که بعد از آن تحصیلات عالیه خود را در‌ هاروارد ادامه داد.
کارول ۱۷ سال در کمپانی آلومینیوم آلکان کار کرده و اولین مدیر زن و اولین فردی است که با ملیت غیر آفریقای جنوبی به سمت ریاست این کمپانی برگزیده شده است. فعالیت‌های شرکت تحت مدیریت او اغلب پلاتین، ذغال، طلا، مواد معدنی صنعتی و الماس هستند و از آنجا که بسیاری از پروژه‌های کمپانی تحت ریاست او با پارامترهای زیست محیطی مطابق نبودند، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. شرکت او ۴۵درصد سهام شرکت الماس دبیرز را به خود اختصاص داده و ۴۹درصد سهام شرکت میناس ریو یک شرکت برزیلی آهن اوره و درصدی از شرکت طلای انگلو گلدآشانتی هم به شرکت او تعلق دارد.
۶) آیرن روزنفلد
ـ مدیرکل شرکت کرفت فود
روزنفلد از ژوئن سال ۲۰۰۶ مدیرکل کمپانی کرفت فود ایالات متحده بود که مارچ سال ۲۰۰۷ به سمت مدیرعامل این شرکت که بزرگترین کمپانی غذایی بزرگ جهان است انتخاب شد. او سابقه ۲۵ سال فعالیت در عرصه مواد غذایی و مایعات را دارد و به دلیل نوآوری‌هایش در زمینه تجاری شهرت یافته است. روزنفلد حرفه خود را در یک آژانس تبلیغاتی در نیویورک آغاز کرد و بعدها در جنرال فودز به عنوان محقق مشغول به کار شد و سپس سالیان طولانی در کرفت فود کار کرد.
آیرن همچنین در تعدادی از سازمان‌های صنعتی هم فعالیت می‌کند. سال گذشته کرفت فود بیشترین رشد اقتصادی و سوددهی خود را از سال ۲۰۰۱ ثبت کرد و با ۲۱درصد افزایش سود به سقف ۴/۱۰ میلیارد دلار رسید. هنوز بازدهی کمپانی به میزانی که در پروژه آتی آن تعریف شده نرسیده ولی روزنفلد که دکترای خود را در رشته مارکتینگ گرفته طرح‌های تازه‌ای برای رسیدن به این منظور با افزایش قیمت و چند اقدام شگفت‌انگیز دیگر مدنظر دارد.
۷) کاندالیزا رایس
ـ وزیر امور خارجه ایالات متحده
رایس شصت و ششمین وزیر امور خارجه آمریکاست که به عنوان اولین زن تیره پوست، دومین شهروند آفریقایی-آمریکایی بعد از کالین پاول و دومین زن بعد از مادلین آلبرایت در دولت کلینتون در نقش وزیر امور خارجه فعالیت می‌کند. او در دوره اول ریاست‌جمهوری بوش مشاور شورای امنیت ملی بود و قبل از اینکه به کابینه او راه پیدا کند در دانشگاه استنفورد پروفسور رشته علوم سیاسی بود. او علاوه بر انگلیسی به زبان‌های روسی، آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی تسلط دارد و تنها فرزند والدینش است. رایس از سنین کودکی مشغول یادگیری زبان فرانسه شد و در سه سالگی در کلاس‌های اسکیت و باله شرکت کرد و در پانزده سالگی پیانو زدن را آموخت.
در زمینه سیاسی رایس یک دوره سیاست بین‌الملل نزد جوزف کاربل پدر مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده گذراند و این تجربه علاقه او را به سیاست شوروی سابق و روابط بین‌الملل زیاد کرد و موجب شد رایس کاربل را یکی از اصلی‌ترین شخصیت‌های زندگیش بنامد. رایس تحصیلات دانشگاهی‌اش را در دنور انجام داد و در رشته علوم سیاسی فوق‌لیسانس گرفت. ابتدا در زمان ریاست جمهوری کارتر در بخش آموزشی و فرهنگی وزارت امور خارجه کار کرد و در ۲۶ سالگی دکترای خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه دنور گرفت. رایس تا سال ۱۹۸۲ یک دموکرات بود ولی گرایش سیاسی خود را در زمان ریاست‌جمهوری کارتر تغییر داد و جمهوریخواه شد. اگرچه همچنان یکی دیگر از دلایل این امر را تاثیر تصمیم پدرش مبنی بر تغییر گرایش سیاسی از دموکرات به جمهوریخواه می‌داند. رایس از سال ۲۰۰۵ تاکنون وزیر امور خارجه ایالات متحده است.
۸) هوچینگ
ـ مدیرکل تماسک هولدینگز
همسر نخست‌وزیر سنگاپور، مدیریت شرکتی که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد و وزارت دارایی سنگاپور مالک اصلی آن است، برعهده دارد. خانم هو از دانشگاه سنگاپور در رشته مهندسی برق فارغ‌التحصیل شد و برای ادامه آن راهی ایالات متحده شد. او کوچکترین فرزند یک بازرگان بازنشسته چینی است که در سال ۱۹۸۵ با لی هسین لونگ که آگوست سال ۲۰۰۴ به سمت سومین نخست‌وزیر این کشور انتخاب شد، ازدواج کرد. هو حرفه کاری خود را از وزارت دفاع آغاز کرد و در سال ۱۹۸۷ به عضویت گروه تکنولوژی سنگاپور درآمد و بعدها به سمت ریاست آن مرکز رسید تا اینکه از مقام خود کناره‌گیری کرد و سال ۲۰۰۲ به کمپانی تماسک هولدینگز پیوست.
در سال ۲۰۰۷ نشریه فوربس او را به عنوان سومین زن قدرتمند جهان در عرصه تجاری خارج از مرزهای ایالات متحده قرار داد و نشریه تایم هم در همین سال نام او را در میان ۱۰۰ چهره تاثیرگذار جهان در سال ۲۰۰۷ انتخاب کرد. همسر نخست‌وزیر سنگاپور در زمان مدیریت خود در این کمپانی با سرمایه‌گذاری وسیع در زمینه‌های مخابراتی و بانک‌های هندی و چینی، ارزش آن را از ۱۰۰ میلیارد دلار هم عبور داد. او شرکت تماسک را از یک شرکت داخلی سنگاپور به عمده‌ترین سرمایه‌گذار در آسیا تبدیل کرده است. در زمان مدیریت او ارزش خالص پورتفولیوی این شرکت رشد چشمگیری داشته است.
۹) آن لورژون
ـ مدیرکل شرکت آروا
آن لورژون فرانسوی رئیس شرکت هسته‌ای آورا است و سومین زن قدرتمند اروپا و اولین زن قدرتمند فرانسه شناخته می‌شود. او پیش از این سمت سال ۱۹۹۷ مدیر کل شرکت آلکاتل بود و بعد از آن عضوی از کمیته گروه اجرایی شد. لورژون مشاور فرانسوا میتران رئیس‌جمهور سابق فرانسه بود و به سرعت پله‌های ترقی را طی کرد. در سال ۲۰۰۶ نشریه Fortune Magazine او را در رتبه دوم زنان قدرتمند اروپا قرار داد. نشریات فرانسوی در سال ۲۰۰۲ میلادی درآمد ۳۰۵ هزار یورویی او را مورد انتقاد قرار دادند و آن را به مراتب بیشتر از دستمزد رهبران دیگر کمپانی‌ها تجاری دانستند.
به رغم اعتراض‌های فراوان لورژون همچنان در سمت خود باقی ماند و استعفا نداد. ماجراهایی که تابستان امسال در دو نیروگاه اتمی‌فرانسه رخ دادند و حتی در یک مورد آب آشامیدنی برخی مناطق را هم آلوده کردند، موجب شدند نگرانی‌ها در مورد استفاده از انرژی هسته‌ای افزایش پیدا کنند. شرکت آورا طی این مدت از سوی دولت‌های مختلف در سراسر جهان مورد انتقاد قرار گرفته ولی اراده مصمم لورژون در هدایت این پروژه باعث شده او کماکان در سمت خود مشغول فعالیت باشد و نقش مهمی ‌در افزایش درآمد روزافزون این شرکت داشته باشد.
۱۰) آنه مولکاهی
ـ مدیر کل شرکت زیراکس
مولکاهی آگوست سال ۲۰۰۱ به عنوان رئیس زیراکس انتخاب شد و این شرکت را از وضعیت رو به ورشکستگی نجات داد. وال استریت ژورنال سال ۲۰۰۵ او را در زمره ۵۰ زن برتر معرفی کرد و نشریه فوربس هم او را در همین سال در رتبه ششم قدرتمندترین زنان جهان در ایالات متحده قرار داد. مولکاهی در سال ۱۹۷۶ به عنوان نماینده فروش در زیراکس مشغول به کار شد و درجات خود را ارتقا بخشید.
حتی برای مدتی معاون رئیس بخش نیروی انسانی بود. زمانی‌که سال ۲۰۰۱ او را به عنوان مدیرکل زیراکس انتخاب کردند، این شرکت با ۱/۱۷میلیارد دلار بدهی زیر قرض بود و سهام آن از ۶۴ دلار به ۴۳/۴ دلار رسیده بود. اما مولکاهی با مدیریت و درایت شخصی‌اش سهام این شرکت را در معاملات بورس جهانی به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش داد. او تلاش می‌کند تا با سیستم‌های نوینی که به محیط زیست آسیب جدی وارد نمی‌کنند تحولات گسترده‌ای در این کمپانی ایجاد کند. همسر او هم بازنشسته شرکت زیراکس است و برادر بزرگش هم سمت رئیس بخش خدمات جهانی این شرکت را در اختیار دارد. مولکاهی در عین حال عضو هیات مدیره بانک سیتی‌گروپ و تارگت هم است.
۱۱) گیل کلی (مدیرکل وستپک بانک) استرالیا
فوریه گذشته کلی ۵۲ ساله که در آفریقای‌جنوبی متولد شده، مدیریت سومین بانک بزرگ استرالیا را برعهده گرفت و در این مدت بین ۶ تا ۸ درصد از درآمدهای این بانک را افزایش داده است.
۱۲) پاتریشیا وورتز ( رئیس آرچردانیلزمیدلند) آمریکا
او از سال گذشته مدیر بزرگترین تولیدکننده اتانول در آمریکا است. وی دلیل اصلی بالابودن قیمت مواد غذایی بالابودن هزینه گاز است و تنها راه ممکن برای کاهش آن را استفاده از سوخت طبیعی می‌داند.
۱۳) کریستینا فرناندس (رئیس‌جمهور) آرژانتین
اولین رئیس‌جمهور زن منتخب آرژانتین، پیشتر یک حقوقدان و سناتور بود. او اغلب موارد با اویتا پرون مقایسه می‌شود و قصد دارد اوضاع بحرانی اقتصادی این کشور را سامان دهد.
۱۴) کریستین لاگارد (وزیر اقتصاد و دارایی) فرانسه
او در اجلاس ژوئن ۲۰۰۷ اولین زنی بود که در نقش وزیر دارایی فرانسه درگروه۸ شرکت کرده بود. تلاش‌هایش برای مدرنیزه کردن اقتصاد فرانسه، از وی چهره‌ای مقتدر ساخته‌اند.
۱۵) سافرا کتز (رئیس اوراکل) ایالات متحده
از سال ۲۰۰۵ تاکنون اوراکل بیش از ۳۰ میلیارد دلار برای ۴۲ قرارداد جدید هزینه کرده است. این نتایج نشان می‌دهند که اوراکل در آستانه سپری کردن پنجمین سال موفق خود قرار گرفته است.
۱۶) یولیا تیموشنکو (نخست‌وزیر) اوکراین
اولین نخست‌وزیر زن اوکراین از دسامبر بار دیگر به سمت قبلی خویش بازگشت و در این مدت توانسته میزان تورم را به صفر برساند. تیموشنکو پروژه‌های مهمی‌ برای اوکراین اروپایی هم مدنظر دارد.
۱۷) مری سامونز (مدیرکل و رئیس رایت اید) ایالات متحده
سامونز در اصل یک معلم فرانسوی است که از۱۹۹۹ در این کمپانی استخدام شد. رایت اید همچنان تحت تاثیر بسیاری از رقبای خود است و به یکی از بزرگترین شرکت‌های شرق تبدیل شده است.
۱۸) آندره آ جونگ ( مدیرکل آوون) ایالات متحده
تحت مدیریت جونگ بزرگترین فروشنده مستقیم محصولات آرایشی، بیشترین بازدهی ممکن را از زمان حشضور او در نقش مدیرعامل این شرکت داشته است.
۱۹) کارول بی‌توم ( مدیر مالی هوم دیپوت) ایالات متحده
توم ۵۱ ساله علاوه بر اینکه معاون مدیرکل هوم دیپوت است، امسال به عضویت هیات مدیره فدرال ریزرو بانک آتالانتا درآمده و در یونایتد پارسل سرویس هم فعالیت می‌کند.
۲۰) مارجوری اسکاردینو ( مدیرکل پیرسون) انگلستان
درآمدهای پیرسون در سال ۲۰۰۷ با ۶ درصد افزایش به ۹/۸ میلیارد دلار رسیدند. اسکاردینو آوریل گذشته بخش مختص خاورمیانه فاینشنال تایمز را هم راه‌اندازی کرد.
۲۱) سونیا گاندی (رهبرحزب کنگره ملی) هند
او قدرتمندترین زن هند در عرصه سیاست به شمار می‌رود و از سال۱۹۹۰ وارد دنیای سیاست شده است. گاندی در عین حال رهبر قدرتمندترین حزب سیاسی این کشور هم شناخته می‌شود.
۲۲) ریزا موری ( رئیس روبرت وود جانسون ) ایالات متحده
موری هم اکنون مدیریت بزرگترین بنیاد درمان پزشکی آمریکا را عهده‌دار است و در عین حال به درمان بیماران خود در یک کلینیک نیوجرسی هم ادامه می‌دهد.
۲۳) سری ایندراواتی(مسئول مالیاتی وزارت اقتصاد) اندونزی
از زمانی که او در سال ۲۰۰۵ به وزارت دارایی و اقتصاد اندونزی راه یافته، قیمت معاملات ارزی این کشور به بالاترین میزان خود در تمام دوران رسید و سرمایه‌گذاری‌های خارجی اوج گرفتند.
۲۴) جولی گربردینگ (مدیر مرکز کنترل بیماری‌ها) ایالات متحده
تحت مدیریت گردبردینگ و از ۲۰۰۲ تا به امروز این مرکز اقدامات مثبتی در زمینه مبارزه با بیماری‌ها انجام داد و برنامه‌های او تحت عنوان افراد سالم در هر مقطع از زندگی با استقبال زیادی مواجه شدند.
۲۵) میشل بچلت (رئیس‌جمهور) شیلی
امسال به عنوان اولین رئیس‌جمهور اتحاد آمریکای‌جنوبی انتخاب شده دسامبر آینده به پایان دوره چهارساله‌اش می‌رسد در این مدت توانسته تا با کنترل هزینه‌ها از رکود اقتصادی کشورش جلوگیری به‌عمل آورد.
۲۶) المن آلمانی (مدیرکل رویال بانک) ایالات متحده
او بعد از ۲۰ سال از سیتیگروپ بیرون آمد تا هدایت رویال بنک اسکاتلند آمریکا را عهده‌دار شود و در این مقطع زمانی که بانک‌ها با بحرانی فراگیر روبه‌رو هستند. نقش مهمی‌را برای مبارزه با این بحران ایفا می‌کند.
۲۷) کارول میرویتز ( رئیس تی‌جی ایکس) ایالات متحده
او یک ربع قرن پیش و در نقش یک خریدار به این کمپانی آمد و سال گذشته به سمت امروزی خود منصوب شد. شرکت او ۲۶۰۰ شعبه در آمریکا و اروپا دارد.۲۸) هیلاری رودهام کلینتون (سناتور ) ایالات متحده
او اخیرا مبارزه تبلیغاتی تاریخی‌اش با باراک اوباما را برای راهیابی به کاخ سفید گذرانده است. کلینتون بعد از شکست اخیر به سمت قبلی‌اش که سناتور نیویورک بوده، بازگشته است.
۲۹) هیند بوهیا (مدیرکل بورس کازابلانکا) مراکش
او به مدت ۸ سال در بانک جهانی بود تا اینکه نخست وزیر مراکش در سال ۲۰۰۴ از او خواست تا مشاور اقتصادی او شود و راه‌های سرمایه‌گذاری خارجی را به او آموزش دهد
۳۰) آنی سویینی (رئیس دیسنی و ای‌بی‌سی) ایالات متحده
او مسوول بخش سرگرمی‌دیسنی و بخش‌های جدید آن است و با نوع‌آوری‌ها و انقلاب‌هایش شبکه دیسنی را در زمره بهترین‌های عصر حاضر در میان دیگر رقبا معرفی کرده است.
۳۱) والنتینا ماتوینکو (فرماندار سن پترزبورگ) روسیه
او که دوست نزدیک ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه است سالیان سال در دولت این کشور حضور داشته و از سال ۲۰۰۳ در سن پترزبورگ این سمت را برعهده دارد.
۳۲) نانسی تلم (رییس سی بی‌اس پارامونت) ایالات متحده
همه کاره شبکه تلویزیوین سی بی‌اس با ورود خود ۵۰ درصد از سهام این شرکت را افزایش بخشید و با ساخت برنامه‌های جدید و تازه عصر متفاوتی برای این شبکه تلویزیونی رقم زد.
۳۳) آن لیورمور (معاون مدیر کل اچ پی) ایالات متحده
لیورمور با اتخاذ سیاستهای برنده و موفق باعث شد تا فروش شرکت اچ پی به ۳۸ میلیارد دلار برسد و نرم افزارها و خدمات مختلف آن در صدوهفتاد کشور دنیا عرضه شود.
۳۴) مارینا برلوسکونی (رییس فینیوست و موندادوری) ایتالیا
دختر نخست وزیر حال حاضر ایتالیا در سی ودو سالگی ریاست یکی از کمپانی‌های پدرش را عهده‌دار است که بزرگترین انتشاراتی ایتالیا محسوب می‌شود.
۳۵) نانسی پلوسی اسپیکر ( خانه نمایندگان) ایالات متحده
او که سومین رهبر زن درایالات متحده است همچنان با جرج بوش رییس جمهوری این کشور مخالفت می‌ورزد و او را یک شکست خورده کامل در عراق و در رابطه با ذخایر انرژی می‌داند.
۳۶) اوپرا وینفری (رییس هارپو) ایالات متحده
او درحال حاضر بزرگترین برنامه شو تلویزیونی آمریکا را که هرهفته ۴۸ میلیون بیننده دارد اجرا می‌کند و تلویزیونها و رادیوهای مختلفی در این کشور راه اندازی کرده است.
۳۷) گولژان مولداژنوا ( مدیرکل بیسیک المنت) روسیه
او که در قزاقستان متولد شده معاون اول ثروتمندترین مرد روسیه اولگ دریپاسکا مالک اصلی غول صنعتی روسیه است و گفته می‌شود مولداژنوا سهم تاثیرگذاری در استراتژی‌های این شرکت داراست.
۳۸) آونگ سو کی ( نخست وزیر و برنده جایزه صلح) میانمار
از سال ۱۹۹۰ که او به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شده بود سو کی ۶۳ ساله بعد از بحران اخیر میانمار از قدرت برکنار و هم اکنون ششمین سال پیاپی بازداشت خانگی خود را می‌گذراند.
۳۹) لین لاورتی السنهانس ( رییس سانوکو) ایالات متحده
او که قبلا معاون مدیرکل رویال دوچ شل بوده دومین زنی است که رهبری یک شرکت نفتی را برعهده می‌گیرد. او رتبه سی و نهم جدول فوربس را به دست آورده است.
۴۰) ملیندا گیتس ( موسس بنیاد بیل و ملیندا گیتس) ایالات متحده
ملیندا ۴۴ ساله با بیل گیتس همسرش بنیادی را تاسیس کرده که تلاش می‌کند در زمینه سلامت و آموزش فعالیت کند و با صرف هزینه‌های کلان این پروژه را در سراسر جهان به اجرا درآورد.
۴۱) گلوریا آرویو ( رییس جمهور) فیلیپین
به رغم بحران‌های موجود در فیلیپین که موجب شده موقعیت او در عرصه سیاسی کشورش به خطر افتد آرویو تاکنون از سه استیضاح جان به در برده و از ادامه مبارزه و بقا درسمت خود مطمئن است
۴۲) جین مندیلو (رییس هاروارد منیجمنت) ایالات متحده
او تا سال ۲۰۰۲ مدیرسرمایه گذاری در ولستلی کالج بود و پانزده سال هم سابقه کار در هاروارد منیجمنت را داشت. او در رتبه چهل و دوم قرار دارد.
۴۳) لیندا کوک (مدیرکل گاز و انرژی رویال دوچ شل) هلند
اودرنقش مسوول بخش مربوط به گاز و انرژی به بازارهای جدید گاز نظیر قطر روی آورده و اخیرا انرژی باد و خورشید را هم مورد استفاده قرار داده است.
۴۴) لورا بوش (بانوی اول آمریکا) ایالات متحده
در کنفرانس کمک به افغانستان در پاریس اعلام کرد که ایالات متحده ده میلیادر دلار بابت این موضوع اهدا خواهد کرد و سفرهای متعددی به آفریقا داشته تا برنامه‌های مبارزه با ایدز را از نزدیک نظاره گرباشد.
۴۵) برندا بارنز ( مدیرکل سارا لی) ایالات متحده
بارنز ۲۲ سال در پپسی کولا بود و سال ۲۰۰۴ به این کمپانی پیوست و مدیرکل و مدیرعامل سارا لی انتخاب شد. به رغم افزایش درآمدها و فروش مناسب اما شرکت او سال سختی را پشت سرگذاشت.
۴۶) کریستین پون (معاون جانسون و جانسون) ایالات متحده
پون بالاترین مقام زن را در این غول ۶۱ میلیاردی داروسازی دراختیار دارد و قبل از اینکه ۲۰۰۰ به این کمپانی بیاید، ۱۵ سال در شرکت رقیب آن یعنی بریستول میرز اسکویب مشغول بوده است.
۴۷) نیلی کروس (کمیسر اتحادیه اروپا) هلند
“نیکل” از مدتها قبل شرکتهای بزرگ جهانی با پروژه‌های ضد رقابتی را با تحریمهای خود روبه‌رو کرده است و در این زمینه موفقیت‌های چشمگیری به دست آورده است.
۴۸) امی وودز ( مدیر کل برینکلی گلوبال ، بانک) ایالات متحده
بحران مقطعی بانکها باعث شد او هم به رقابت شدید با بانکهای دیگر بپردازد. این درحالی است که او سی سال قبل حرفه خود را در بانک آمریکا اغاز کرده بود.
۴۹) سوزان ا. آرنولد( رییس گلوبال بیزنس) ایالات متحده
سال گذشته به این سمت انتخاب شد و با فروش بیست میلیارد دلار از محصولاتی که تاثیر مخرب آنها روی محیط زیست ده درصد کاهش یافت از موفقیتهای او محسوب می‌شود.
۵۰) سوزان دکر (رییس یاهو) ایالات متحده
زنان کمی به اندازه او تیتراخبارها را در سال ۲۰۰۸ به خود اختصاص دادند. شرکت او قصد دارد تا با تحت پوشش قرارگرفتن شرکتهایی نظیر گوگل بیش از یک میلیارد دلار درآمد داشته باشد.
۵۱) آنا پاتریسیا بوتین (رییس بانستو) اسپانیا
بانکداری در خون این اقتصاددان فارغ التحصیل هاروارد است که در بانکی که پدبزرگش سالها پیش تاسیس کرده و پدرش امروز هدایت ان را دردست دارد فعالیت می‌کند.
۵۲) تزیپورا لیونی ( معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اسراییل)
او قصد دارد برای انتخابات نخست وزیری آینده تلاش کند. لیونی پیشتر برای موساد کار می‌کرده است. او انتقادهای تند و تیزی از اولمرت مطرح کرده است.
۵۳)ئ دومنیک سنکیه (مدیر عامل Axa Private Equity ) فرانسه
او با حضور خود در راس امور اجرایی این کمپانی را با مبلغ ۱۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۷ به پنجاه درصد دارایی امروزی رسانده است.
۵۴) امی پاسکال (رییس سونی پیکچرز اینترتینمنت) ایالات متحده
مسوول تمامی بخش‌های مربوط به تجارت استودیوها از جمله مارکتینگ و توزیع. کاری که تنها در ایالات متحده خلاصه نمی‌شود و ابعادی جهانی دارد.
۵۵) آرسالا برنز (رییس زایراکس) ایالات متحده
رهبر امور تحقیق و توسعه محصولات و عملیات مارکتینگ که سال گذشته پرینتری را به بازار ارایه کرد که کاغذهای ارزان در رنگهای سیاه وسفید تولید می‌کند.
۵۶) هلن کلارک (نخست وزیر) نیوزلند
ممکن است به دلیل فشارهای مخالفانش خیلی زود از سمت خود کنار رود و حتی رهبری حزبش را هم از دست بدهد. به دلیل وجود نیروهای نیوزلند در افغانستان رابطه خوبی با ناتو دارد.
۵۷) لورا دسموند (مدیر عامل استارکام مدیا وست) ایالات متحده
یکی از جوانترین مدیران تبلیغاتی که جانشین رنتا مک کان شد و درفستیوال کن امسال هم عضو هیات داوران بود. هر چند که در این کسوت چندان خبرساز نبود.
۵۸) ملکه الیزابت دوم ( ملکه) انگلیس
از ۵۶ سال قبل با دهها نخست وزیر انگلیس کار کرده و با اینکه ۸۲ سال سن دارد قصد کناره گیری ندارد و وظایف اصلی وسفرهای کاری خود را کماکان انجام می‌دهد.
۵۹) مایاواتی کوماری ( وزیر اعظم اوتارپرادش) هند
متعلق به پرجمعیت‌ترین ایالت هند برای احراز پست نخست وزیری تلاش می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که رقابت سنگینی در انتظار او باشد.
۶۰) جودی مک گرث (رییس و مدیر ‌ام تی وی) ایالات متحده
مک گرث تلاش می‌کند تا‌ام تی وی در رقابت با مای اسپیس و یوتیوب موفقیت خود را در شبکه اینترنت هم تضمین کند. ام‌تی‌وی همچنان حرف اول را در موسیقی و رسانه می‌زند.
۶۱) مردیت ویرا (مجری تودی شو، ان بی‌سی) ایالات متحده
از سپتامبر ۲۰۰۶ به ان بی‌سی نیوز تودی پیوست و ۱۶۰ برنامه از ۱۷۵ قسمت سالانه چه کسی می‌خواهد میلیارد باشد را اجرا کرد.
۶۲) کیتی کوریس ( مجری سی بی‌اس نیوز) ایالات متحده
سال ۲۰۰۶ اولین بخش خبری عصرگاهی یک زن را در تاریخ آمریکا اجرا کرد و شایعه شده که تا قبل از مهلت اتمام قراردادش در سال ۲۰۱۱ از سی بی‌اس خارج خواهد شد.
۶۳) باربارا والترز ( فرستاده‌ای بی‌سی نیوز) ایالات متحده
اولین زنی که یک شبکه خبری را هدایت کرده و کتاب خاطراتش امسال جزو پرفروش ترین آثار حال حاضر آمریکاست. و بحث‌های مختلفی برانگیخته است.
۶۴) سالی کراوچک ( رییس ولت منیجمنت سیتی) ایالات متحده
کراوچک ۲ تریلیون دلار سوددهی دارد و سال گذشته درآمدهای خالص آن ۳۷% افزایش داشته‌اند. او رتبه شصت و چهارم جدول را به دست آورده است.
۶۵)دیان ساویر ( مجری‌ای بی‌سی نیوز) ایالات متحده
۹ سال از دوران کاری خود را در سی بی‌اس گذراند و اولین زنی است که مجری برنامه شصت دقیقه معرفی شد. برنامه‌ای که در آمریکا جزو پرطرفدارترین‌هاست.
۶۶) الن جانسون سیرلئاف(رییس جمهور) لیبی
۲۰۰۶ اولین زن دموکراتی بود که در آفریقا ریس جمهور شد که به زن آهنین معروف است. با تلاشهای او صندوق بین‌المللی پول روابط خود را با لیبریا عادی کرد
۶۷) جنیس فیلدز ( معاون مک دونالد) ایالات متحده
او که از ۲۲ سالگی در مک دونالد کار می‌کند مسوولیت نظارت بر عملکرد ۱۳۸۰۰ شعبه این رستوران را در ایالات متحده برعهده دارد
۶۸)ژانگ زین ( مدیر عامل و موسس سوهو) چین
بعد از پایان تحصیلات در خارج از کشور سال ۱۹۹۵ همراه همسرش به چین بازگشت و سوهو را که رهبر توسعه صنعت تجاری در مرکز پکن محسوب می‌شود را تاسیس کرد.
۶۹) زاها حدید (موسس زاها حدید موزه طراحی) انگلیس
متولد بغداد اولین زنی است که موفق به دریافت جایزه معماری پریتزر پرایز در سال ۲۰۰۴ شده و به جاه طلبی شهرت دارد. او در رتبه شصت و نهم جدول قرار دارد.
۷۰) یانگ میان( رییس هایر) چین
یکی از قدرتمندترین زنان چین در عرصه تجارت مدیر چهارمین تولید کننده لوازم منزل جهان است. جایی که رقابت در تجارت بسیار سنگین دنبال می‌شود.
۷۱) تارجا هالونن (رییس جمهور) فنلاند
درحال حاضر روی پروژه تمیز کردن دریای سیاه و حفظ محیط زیست متمرکز شده و چون فنلاند امسال ریاست سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده دارد می‌خواهد نقش خود را به بهترین شکل ایفا کند
۷۲) روتا جینسبورگ ( قاضی دادگاه عالی) ایالات متحده
او که از سال ۱۹۹۳ در این دادگاه است به خاطر حکمهایی که آزادانه در مورد مظنونان به تروریست، حق مالکیت اسلحه و مجازات مرگ صادر کرده به شهرت رسیده است
۷۳) هیون جونگ اون ( رییس هیوندا گروپ) کره جنوبی
خانه‌داری که سال ۲۰۰۳ بعد از خودکشی همسرش که متهم به انتقال صدها میلیون دلار از داراییهای دولتی به کره شمالی شده بود به قدرت رسید.
۷۴) مری مک آلیز (رییس جمهور) ایرلند
با حضور او رشد اقتصادی این کشور قابل توجه بود و شاید به همین دلیل ساکنان ایرلند در رای گیری ماه ژوئن به قرارداد لیسبون رای منفی دادند. او برای صلح میان دو ایرلند تلاش زیادی انجام می‌دهد.
۷۵) گولر سابانسی (رییس سابانسی هولدینگ) ترکیه
قدرتمندترین زن ترکیه در زمینه تجاری سال ۲۰۰۴ به این سمت انتخاب شده و ش او با پارتنرهای اسپانیایی وژاپنی خود برای ساخت تاسیسات هسته‌ای برابری می‌کند.
۷۶) درو گیلپین فاوست ( رییس دانشگاه هاروارد) ایالات متحده
جولای ۲۰۰۷ به عنوان اولین رییس زن دانشگاه هاروارد معرفی شد و با ۳۵ میلیارد دلار بیشترین میزان سرمایه ممکن را در میان دانشگاههای آمریکایی دراختیار دارد.
۷۷) لیز‌ام وبر (رییس مت لایف) ایالات متحده
با ورود او در راس امور درآمدهای وبر ۵۰ % افزایش را نشان داد و درآمد گروه او درسال گذشته ۱۹ میلیارد دلار برآورد شده است که موفقیت بزرگی به شمار می‌رود.
۷۸) دورا باکویانیس ( وزیرامور خارجه) یونان
بالاترین رتبه را در میان زنان سیاستمدار تاریخ یونان دارد و شهردار سابق آتن است. و بابت این شغل معروفیت و محبوبیت زیادی در این شهر دارد.
۷۹) بت بروک (معاون جهانی ارنست و یانگ) ایالات متحده
او دراین موسسه تحقیقاتی نظرسنجی دیدگاههای سیاسی خود را هم به اجرا می‌گذارد و برنامه‌های درازمدتی در امر سرمایه گذاری و مدیریت دارد.
۸۰) لی میونگ هی (Shinsegae Group) کره جنوبی
ثروتمندترین زن کره مدیریت این کمپانی لوازم خانگی را دراختیار دارد وشرکت او قصد دارد تا با توسعه فعالیت‌هایش در چین تا ۴ سال دیگر یکی از ده عرضه کننده برتردر سراسر جهان شود.
۸۱) سوزان‌ام ایوی ( مدیر رینولدز امریکن) ایالات متحده
بعد از سال‌ها حضور در بازار تنباکو اولین زنی است که رهبری یک کمپانی ساخت سیگار را در سال ۲۰۰۴ در ایالات متحده در دست گرفت.
۸۲) نانسی مک کینستی ( مدیر عامل ولترز کلاور) هلند
به رغم افت سهام بورس ولی مک کینستی همچنان با ۴/۵ میلیارد دلار فروش این انتشاراتی هلندی در سال ۲۰۰۷ بی‌رقیب می‌ماند.
۸۳) جنت ال رابینسون( مدیر عامل نیویورک تایمز) ایالات متحده
سال سختی را آغاز کرده چراکه نیویورک تایمز ژانویه گذشته کمترین میزان درآمد ممکن را از سال ۲۰۰۲ تا کنون ثبت کرد. روزنامه‌ای که به طرفداری از دموکرات‌ها شهره است.
۸۴) مارگارت چان( مدیر سازمان سلامت جهانی) سوییس
در دومین سال از دوره شش ساله خود قرار دارد و اولین موقعیت شغلی او سال ۲۰۰۳ در نقش رییس اداره حفاظت محیط بشری بود.
۸۵) کلارا فورس ( مدیر عامل بورسش لندن) انگلیس
اولین زنی که مدیریت بورس لندن را برعهده داشته است. گفته‌های او همواره مورد توجه رسانه‌های انگلیسی بوده است و جزو مدیران موفق این حوزه به‌شمار می‌رود.
۸۶) الن کولمن (معاون مدیرعامل دو پونت) ایالات متحده
حرفه خود را دربخش مدیریت دارویی آغاز کرده و اولین زنی است که در تاریخ ۲۰۶ ساله این کمپانی به سمت ریاست انتخاب می‌شود.
۸۷) سوازن دسموند هلمان ( رییس جنتک) ایالات متحده
در کمیته اجرایی این شرکت عضویت دارد و به این کمپانی کمک کرده تا درآمدهای خود را دوبرابر افزایش یافته ببیند. اتفاقی که در مدتی کوتاه به وقوع پیوسته است.
اوا چنگ (مدیر بخش چین آسیای جنوی آموی) چین
سال ۱۹۷۷ به عنوان منشی در آموی هنگ کنگ کار خود را آغاز کرد و حالا ۴۰% از فروش جهانی این کمپانی تحت مدیریت او حاصل می‌شود.
۸۸) اوراچنگ(مدیر بخش چین آسیای جنوی آموی)چین
به عنوان منشی در آموی سال ۱۹۹۷کار خود را آغاز کرد و حالا ۴۰% از فروش جهانی این کمپانی تحت مدیریت او حاصل می‌شود.
۸۹) ماها الغونیام (رییس گلوبال اینوستمنت هاوس) کویت
علاقه خاصی به گسترش بازار سرمایه گذاری در خاورمیانه دارد و با ۵ میلییارد سرمایه کمپانی تحت پوشش اوبزرگترین بانک غیردولتی خصوصی سرمایه گذاری در خاورمیانه است.
۹۰) کریستینا گولد(مدیرعامل وسترن اونیون) ایالات متحده
بزرگترین کمپانی جابجایی پول را اداره می‌کند و نقش اصلی را در زندگی آمریکاییهای مهاجر دارد و به همین دلیل اخیرا نام آن در موضوع مهاجرت غیرقانونی به خاک آمریکا هم دخالت داده شده است.
۹۱) کریستین امانپور( گزارشگر ارشد سی ان ان) ایالات متحده
بزرگترین رویدادهای خبری سالهای قبل را در سی ان ان گزارش داده که از جمله آنها می‌توان به طوفان کاترینا و اولین انتخابات عراق و یا انفجارهای لندن و مادرید اشاره کرد.
۹۲) پاملا نیکلسون ( رییس اینترپرایز رنت کار) ایالات متحده
این شرکت او را آگوست امسال به این سمت برگزید که تا قبل از این نقش معاون را برعهده داشت. اینترپرایز در حال حاضر با ۱۲ میلیارد درآمد از سوی خانواده تیلور رهبری می‌شود.
۹۳) آن مور ( رییس، مدیرعامل تایم) ایالات متحده
مدیریت بزرگترین مجله‌ای که در آمریکا منتشر می‌شود را عهده‌دار است که درآمدی بالغ بر ۵ میلیارد دلار دارد. هفته‌نامه‌ای که مخاطبانی بی‌شمار در سراسر جهان دارد.
۹۴) شارون آلن (رییس Deloitte Services) ایالات متحده
یک حسابدار سابق این شرکت که سال ۲۰۰۳ اولین زنی بود که به بالاترین سمت ممکن در این کمپانی رسید. او در رتبه نود و چهارم قرار دارد.
۹۵) جینگ اولریش(رییس JPMorgan Chase Equities) چین
او به سرمایه گذاران بین‌المللی کمک می‌کند تا بازار زادگاه او هنک کنگ را بهتر بشناسند و سرپرستی وزارتخانه‌های و بخشهای سرمایه گذاری خارجی را رهبری می‌کند.
۹۶) ملکه رانیا عبدالله ( ملکه) اردن
بسیار سفر می‌کند و طرفدار رفاه کودکان و نفی خشونت علیه زنان و برابری اجتماعی و محیط زیستی است. او در شمار معدود زنان اهل خاورمیانه این فهرست است.
۹۷) ویرجینیا رامتی ( معاون رییس‌ای بی‌ام ) ایالات متحده
درآمد سالانه این شرکت ۱۸ میلیارد دلار بوده که رامتی در آن نقش مشاوره و مدیریت نرم افزاری را برعهده دارد و نقش او در این شرکت و موفقیت‌هایش استراتژیک است.
۹۸)جئورجینا رینهارت ( مالک هانکاک پروسپکتینگ) استرالیا
اولین زن میلیاردر استرالیا بیشتر این ثروت را مدیون درآمدهایی است که کمپانی متعلق به پدرش از طریق کشف ذخایری نظیر اورانیوم و الماس و طلا و مواد معدنی دیگر انجام می‌دهد.
۹۹) کیران مازومدار شاو (رییس و مدیرکل بیوکون) هند
بیوکون را ۱۹۷۸ با یک شرکت کوچک ایرلندی تاسیس کرد که امروز بین بیست کمپانی بیوتک جهان محسوب می‌شود و در ساخت داروهایی همچون انسولین و داروهای ضد سرطانی فعالیت می‌کند.
۱۰۰) پائولا راسپوت رینولدز ( مدیرعامل سافکو) ایالات متحده
سال ۲۰۰۶ دراوین سال کار او در رینولدز درآمدخالص این شرکت به رکود ۲۷% رسید اگرچه سال قبل با ۲۰% کاهش افت محسوسی داشت.
دلارام عظیمی
منبع : شهروند امروز