جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
نصب یک هارددیسک با ظرفیت بالا
اگر فایلهای موسیقی، تصویـری و ویدئویی چندین مگابایتی موجود در كامپیوتر شما، تمام فضای هارددیسك را پركردهاند و دیگر جایی باقی نمانده است، زمان آن رسیده كه هارددیسك خود را ارتقا دهید. امروزه هارددیسكهای با ظرفیت بالا، راحتتر از درایوهای DVD قابل تهیه هستند و از لحاظ قیمت نیز مقرون به صرفهترند. نصب هارددیسكها كار آسانی است و به راحتی میتوانید آن را انجام دهید. در این مقاله مواردی را كه باید پیش از ارتقای هارددیسك خود مورد توجه قرار دهید، بررسی خواهیم كرد.
به منظور استفاده از هارددیسكی با ظرفیت بالاتر از ۱۳۷ گیگابایت، سیستمعامل و BIOS كامپیوتر باید از: ۴۸ بیتی پشتیبانی كند. LBA به تعداد بخشهایی كه كامپیوتر میتـواند در هــارددیسك شنـاسایـی كنـد، اطلاق میشـود. سختافزارها و سیستمعاملهـای قدیمی دارای LBA بیتی بودند و فقط میتوانستند دادههـای موجود در ۱۳۷ گیگابایت از هارددیسك كامپیوتر را شناسایی كنند.
اگر بیش از ۲ سال از زمان خریداری كامپیوتر شما گذشته است، احتمالاً BIOS آن از LBA بیتی پشتیبانی نمیكند. در این خصوص میتوانید با شركتی كه كامپیوتر خود را از آنجا خریداری كردهاید، مشورت كنید تا دریابید كه آیا سیستم شما به ارتقای BIOS نیاز دارد یا خیر.
برنامه كمكی HDINFO واقع در آدرس: (www.۴۸bitLBA.com) به شما اعلام میكند كه آیا BIOS شما با هارددیسكهای بزرگتر سازگاری دارد یا خیر. با مراجعه به این سایت، اطلاعات مفیدی در زمینه افزودن یك هارددیسك بزرگتر به كامپیوتر خود كسب خواهید كرد.
اگر BIOS كامپیوتر شما از درایوهای بزرگ پشتیبانی نمیكند، انتخابهای زیادی پیشرو دارید.
▪ به روز رسانی BIOS:
وب سـایت شـركت سـازنده كامپیوتر خود را بررسـی كنید تا فایلهای بهروزرسانی BIOS را بیابید. پس از یافتن فایل مورد نظر، دستورالعملهای نصب را به ترتیب انجام دهید.
▪ استفاده از برنامه DDO :
اغلب هارددیسكهای بزرگ بههمراه برنامه Dynamic Drive Overlay (مانند برنامه Disc Wizard شركت Seagate و MaxBlast شركت Maxtor) عرضه میشوند. این برنامه با افزایش كد BIOS، مراحل آغازین مورد نیاز را انجام میدهد.
▪ افزودن یك آداپتور SATA:
آسانترین و در عین حال گرانترین روش برای رفع محدودیتهای BIOS، نصب آداپتوری است كه از درایوهای با ظرفیت بالا پشتیبانی میكند. كارت Serial ATA RAID ۱۲۱۰ SA محصول شركت Adaptec دارای دو هارددیسك Serial ATA است.
درایوهایی با فضای بزرگتر از ۱۳۷ گیگابایت، به سیستمعاملی نیاز دارند كه از آدرسهای ۴۸ بیتی پشتیبانی كند. ویندوز XP دارای Service Pack۱ و یا پس از آن و ویندوز ۲۰۰۰ به همراه Service Pack۳ و یا نسخههای پس از آن، هر دو بدین منظور مناسب هستند. البته در ویندوز ۲۰۰۰ باید اندكی تنظیمات رجیستری را تغییر دهید. بدین منظور باید برنامه EnableBigLba را از اینترنت دریافت و نصب كنید. سپس با اجرای برنامه، در خواهید یافت كه آیا به تغییر رجیستری نیاز دارید یاخیر و چگونه باید این كار را انجام دهید.
اگر از ویندوز ۹۸ یا Me استفاده میكنید و از مجموعه تراشه سری ۸xx شركت Intel بهره میگیرید، ممكن است بتوانید با نصب رایگان (Intel Application Accelerator (IAA، از یك درایو بزرگ استفاده كنید.
این برنامه، درایوهای ATA رادر آن سیستمعاملها با نسخههای بهروزرسانی شده كه از درایوهای بزرگ پشتیبانی میكنند، جایگزین میكند.اگر مجبور هستید كه یك آداپتور جدید خریداری كنید، بهتر است یك كارت SATA از قبیل مدلی كه قبلاً ذكر كردیم، تهیه كنید. در این حالت باید یك درایو SATA تهیه كنید، اما این درایو بسیار سریعتر از مدل مشابه ATA خود بوده و نصب آن نیز آسانتر است. همچنین میتوانید مجدداً از این درایو در كامپیوترهای خانگی آینده خود استفاده كنید. (دقت داشته باشید كه درایوی با میزان بافر بالا، انتقال فایلهای بزرگ را سریعتر خواهد ساخت).
مترجم: فرناز رجبیمهر
منبع : وب ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست