چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۴ قدم تا ترک سیگار


۱۴ قدم تا ترک سیگار
۱) قدم اول برای ترك سیگار، ایجاد آمادگی در فرد سیگاری است. به همین دلیل ابتدا باید تاریخ مشخصی برای ترك سیگار تعیین شود. در صورت امكان با یكی از دوستان سیگاری خود مشورت كنید و هر دو همزمان با هم اقدام به ترك كنید.
۲) توجه داشته باشید چرا اقدام به ترك می‌كنید و در چه زمانی می‌خواهید به طور كامل سیگار را كنار بگذارید. توصیه می‌شود كارهایی را كه هنگام سیگار كشیدن انجام می‌دهید، مشخص كنید، به طور مثال رانندگی.
۳) سعی كنید عادت‌های ناخودآگاه خود را كه هنگام مصرف سیگار انجام می‌دهید، تغییر دهید. به طور مثال سیگار را جای دورتری نگه دارید یا با دست دیگر بكشید، وقتی در حال كشیدن سیگار هستید، هیچ كار دیگری انجام ندهید و فقط به سیگار فكر كنید.
۴) فقط در مكان خاصی سیگار بكشید و آن مكان خاص نیز خانه نباشد اما اگر اصرار بر كشیدن سیگار دارید، فقط در بالكن یا حیاط سیگار بكشید.
۵) هروقت وسوسه شدید سیگاری روشن كنید، چند دقیقه صبر كنید و به جای كشیدن سیگار، كار دیگری انجام دهید، به طور مثال یك لیوان آب خنك بخورید، آدامس بجوید یا از آبنبات و شكلات استفاده كنید.
۶) سیگار را در زمان مشخص خریداری و سعی كنید نوع سیگار مصرفی را به سیگاری كه علاقه‌ای به آن ندارید، تغییر دهید.
۷) اواخر هر روز در صورتی كه سیگار نكشیدید، خود را تشویق كنید، به طور مثال غذای خوشمزه بخورید یا فیلم زیبایی تماشا كنید.
۸) ورزش را فراموش نكنید به ویژه پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری.
۹) به نتایج مثبت ترك سیگار فكر كنید. اینكه چقدر به خود و خانواده‌تان علاقه دارید و به سلامت آنها اهمیت می‌دهید. افكار مثبت به شما كمك زیادی خواهد كرد.
۱۰) به طور منظم غذا بخورید زیرا گاهی احساس گرسنگی با وسوسه سیگار كشیدن اشتباه می‌شود.
۱۱) ظرفی تهیه كنید تا پولی كه هر هفته با آن سیگار می‌خریدید، در آن پس‌انداز كنید.
۱۲) اجازه دهید تمام افراد خانواده، دوستان و آشنایان شما بدانند كه در حال ترك سیگار هستید زیرا افراد زیادی از شما حمایت خواهند كرد.
۱۳) شماری از دوستان سیگاری شما مایل‌اند بدانند شما چطور موفق به ترك آن شده‌اید، با آنها صحبت كنید. در حقیقت افرادی كه به مدت طولانی موفق به ترك سیگار می‌شوند، از حمایت قوی دوستان و خانواده برخوردار بوده‌اند.
۱۴) اگر احیانا گاهی سیگار كشیدید، نگران نشوید، اغلب افرادی كه موفق به ترك كامل شده‌اند، چند بار اقدام به ترك كرده‌اند.
در هر صورت با توجه به اثر اعتیادآور نیكوتین، با قطع مصرف سیگار، علایمی به صورت تحریك‌پذیری، عدم تمركز، افزایش اشتها و وسوسه كشیدن سیگار به وجود خواهد آمد. این مشكلات كاملا طبیعی و البته زودگذر است. برای كمتر شدن این علایم می‌توان نیكوتین سیگار را با روش‌های دیگر جایگزین كرد.
منبع : روزنامه سلامت