یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

من انار هستم


من انار هستم
یکی از رسومات شب یلدا خوردن انار گلپرزده می باشد ، بهتراست این میوه بهشتی را بیشتر بشناسیم :
▪ میوه بهشتی هستم، و یک دنیا خاصیت دارم.
▪ زادگاهم ایران است .
▪ بهترین موقع خوردن من صبح زود است .
▪ رب من ، غم و غصه را از دل می برد.
▪ شیرین مرا، برای رفع سینه درد و سرفه میل کنید...
اسم من انار است ، و گاهی نار می گویند. از من در قرآن مجید تعریف شده است . زادگاه اولیه من ایران می باشد، ولی امروزه در بسیاری از کشورها کاشته می شوم . طعم من گاهی ترش ، گاهی شیرین و گاهی ملس است . در اثر تربیت یک نوع انار بی هسته وجود دارد که پوست مغز و دانه های آن نرم و لطیف می باشد. نوع شیرین من برای سینه و ریه نافع است ، ولی نوع ترش ‍ ما سینه را خشک می کند، و برای مبتلایان به درد سینه و سرفه خوب نیست ، برای آنهایی که جگرشان گرم است ، هیچ میوه ای مناسب تر از نوع ترش ما نیست .
ما تا بخواهید سرشار از ویتامین هایA , B , C , E هستیم و به قدری آهن و فلزات مفید دیگر داریم که هضم ما را سنگین کرده ، و کمی نفاخ به نظر می رسیم ، ولی این سنگینی و نفخ از نوع سایر میوه ها نیست ، و به زودی پراکنده می شود و یکی دیگر از مشخصات ما این است که آب ما سنگین تر از خوردن دانه های ما با هسته است ، چون مغز هسته ی دانه های ما خود کمی پائین است ، و پوست سخت آن روده ها را جارو می کند، آب میوه ی من دارای قند تانن و یک ماده ی مفید به نام کره ماناتین است که از دوستان کبد بوده ، و آن را پاک و در نتیجه رنگ رخساره را باز می نماید، من به علت داشتن ویتامین های آ به رشد اطفال کمک می کنم .
به علت داشتن انواع ویتامینB اعصاب را تقویت کرده ، آنها را محکم و شک و دودلی را از بین می برم ، به علت داشتن ویتامین B۶ضد استفراغ بوده ، و درمان ویار زنان باردار هستم .
اگر خانمی هنگام آبستنی از من ، یا رب من زیاد بخورد، بزرگ ترین خدمت را به فرزند آینده خود کرده است ، زیرا من علاوه بر جلوگیری از ویار و تقویت مادر و فرزند، به رشد آینده طفل هم کمک خواهم نمود. من به علت داشتن آهن و ویتامین های لازم ، خون ساز بوده و آن را اصلاح می نمایم .
بهترین موقع خوردن من صبح ناشتا است . در موقع خوردن به من گلپر بزنید علاوه بر بوی مطبوع به هضم من هم کمک خواهد کرد.
من درمان اسهال هم هستم . دانه های میوه ی جنگلی من که به ناردان معروف است ، در معالجه اسهال شهرت فراوان دارد.
رب من بهترین چاشنی برای فسنجان و خورش بامیه - آش انار و خوراک های دیگر است ، و به علت داشتن تانن و آهن ، رنگ آن ها را سیاه می کند.
اگر این رب را با عسل مخلوط کنید، برای معالجه زخم بینی و بثورات جلدی مصرف آن از خارج مفید است .
خوردن آب میوه شیرین من با شکر و نشاسته برای معالجه سینه درد و سرفه توصیه شده است و مرا در موقع یرقان نیز تجویز کرده اند، و برای اصلاح سپرز نیز سودبخش می باشم .
نگاه به دل پر خون من نکنید، تمام قسمت های درخت من مفیدند. پوست میوه - پوست ساقه و پوست ریشه من مصارف صنعتی و درمانی دارند و از گل من هم می توان استفاده کرد.
پوست میوه ی من در رنگرزی و چرم سازی از قدیم به کار می رفت ، و بهترین قالی های ایران را با آن رنگ می کردند.
مزمزه و نگاهداشتن آب میوه ترش من در دهان ، برفک و جوش های دهان را پاک می کند و لثه را محکم می نماید. میوه ترش من برای مبتلایان به زخم معده و روده خوب نیست و برای سرد مزاجان زیان بخش است ، و جاذبه کبد را کم می کند، ولی در عوض میوه های شیرین و ملس من ، صفرا بر بوده و معده و کبد را تقویت کرده ، و درمان تب های صفراوی و یرقان و امراض جلدی است .
رب من جهت رفع خماری مفید بوده ، و غم و غصه را تسکین می دهد.
ناردان قابض تر از دانه های ما بوده ، جوشانده آن جهت محکم شدن لثه نافع تر است. جوشانده گل ما نیز جهت پیوره و خونریزی لثه تجویز شده است .
منبع : ایرانیان انگلستان


همچنین مشاهده کنید