جمعه, ۱۸ آبان, ۱۴۰۳ / 8 November, 2024
مجله ویستا

شمارش معکوس با تبلیغ نه تخریب


شمارش معکوس با تبلیغ نه تخریب
کارگزاران دولتی را از میان مردمی با تجربه وباحیا از خاندان پاکیزه و با تقوی که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند انتخاب کن، زیرا اخلاق آنان گرامی‌تر و آبرویشان محفوظ تر و طمع‌ورزی شان کمتر و آینده‌نگری آنها بیشتر است.
نهج‌البلاغه ـ نامه ۵۳
بیش از یکصد سال می‌گذرد که این ملت بیدار در انتخابات گوناگون نقش داشته و اکنون با پشت سر گذاردن فراز و نشیب‌های بسیار خود را آماده انتخاب دیگری در روز ۲۲ خرداد می‌کند. ملت همواره خود را تابع دین دانسته و منطبق برخواسته رهبری عمل می‌کند که حضرتشان چنین فتوا داده‌اند: «شرکت در انتخابات، برای آحاد مردم انقلابی و وظیفه‌شناس ایران، یک واجب شرعی و لازم است تا دشمن بداند که جمهوری اسلامی ایران با عنایات الهی به برکت اسلام، ملت و پیروزی‌های به دست آمده، همچنان قدرتمند و با صلابت به راه خود ادامه خواهد داد.»طبق معمول دوره‌های قبل در هفته‌های نزدیک به انتخابات مطالبی از طرف نامزدها و حامیان آنها بر زبان رانده می‌شود که بیشتر جنبه تبلیغاتی از نظر جذب تعدادی از آرا را دارد؛ با این توضیح که این سخنان در برخی موارد با تخریب نیز همراه است. با توجه به این حقیقت که تمام احزاب و گروه‌ها مستلزم رعایت اخلاق انتخاباتی شده بودند ولیکن متأسفانه حامیان آنها به این منشور پایبند نبوده و به راحتی به خود اجازه می‌دهند هر چه از دهانشان بیرون آمده را نثار کاندیداهای دیگر نمایند. دکتر احمدی‌نژاد در مدت چهار سال که مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده دارد به این گونه توهین‌ها عادت کرده‌است. مقام معظم رهبری آبان ماه سال ۱۳۸۷ در این زمینه تأکید داشتند: «این فضای بی‌بند و باری در حرف زدن، در اظهارات علیه دولت به خاطر اغراض این‌ها چیزهایی نیست که خدای متعال به آسانی از اینها بگذرد» از جار و جنجال‌های سیاسی که بگذریم، به نظر می‌رسد در این موقعیت غبارآلود عناصری هم به دنبال ترویج فساد و بی‌بند و باری هستند. هر چند این امر مسئله تازه‌ای نیست، اما نباید از نظر دورداشت که ترویج فساد همواره به عنوان یکی از ابزارهای کاری دشمنان برای منحرف کردن جوانان و استحاله نیروهای اصیل نظام مخصوصاً در مواقع حساس مثل هم‌‌اکنون به کار رفته است.
دکتر احمدی‌نژاد در رقابت‌های انتخاباتی سال ۸۴ از عدالت و مبارزه با کانون‌های فساد اقتصادی و سیاسی سخن می‌گفت. مردم به خاطر صداقت و به حرمت اعتمادی که به او پیدا کردند با رأیی بالا انتخابش کردند. بعد از چهار سال نتیجه آن شد که مخالفان او را «نااهل»، و «عامل نکبت کشور» خواندند. رئیس‌جمهور در مقابل سیل تخریب‌ها حتی یک برخورد قانونی هم نداشته و تأکید نموده: «در این ۴ سال و بخصوص سه ماه اخیر بنده برای منافع کشور در مقابل آنگونه حرف‌ها سکوت کردم و فکر کردم که ورود ما به این گونه مسائل خدمت‌رسانی را با مشکل مواجه می‌کند.»تأمل در سخنان امام راحل رأی‌دهندگان به احمدی نژاد را به یاد آن سخنی می‌اندازد که فرمود: «امید است ملت مبارز متعهد با مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروه‌ها آرای خود را به شخصی دهند که به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشد و از تمایلات چپ و راست، مبرا باشد و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلامی و خیرخواهی امت، معروف و موصوف باشد. باید ملت شریف بدانند که انحراف از این امر مهم اسلامی خیانت به اسلام و کشور است.»
● انقلابی بمانیم
سی سال از انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشتیم، سختی‌ها و مرارت‌های زیادی را از درون و برون کشور متحمل شده و تجربیات سازنده‌ای را کسب کردیم و به دنبال تأکید بنیانگذار جمهوری اسلامی که «حفظ اسلام در رأس تمام واجبات است» ایثارگری‌های بی‌نظیری را به منصه ظهور درآوردیم.اکنون برای دست یافتن به هدف بزرگی که به سوی آن در حرکتیم و همچنین تحقق هر چه سریع‌تر آن باید انقلابی ماند تا انقلاب حفظ شود. برای رسیدن به این مرحله هیچ طرحی مهمتر از ارائه و اجرای صحیح طرح‌های کنترل رفتار انسانی که انسان را به خویشتن خویش بازگشت دهد، نداریم.باید به همان اندازه که تفکرات مادی، میکرب‌گونه وارد متن تفکرات اجتماعی و انسانی جامعه می‌شوند، به همان اندازه نیز طرح‌های اجتماعی و انسانی داشته باشیم تا به وسیله آنها ارزش‌های معنوی را به میان خانواده‌ها و اقشار جامعه منتقل نماییم. آنچه در نهایت تعیین‌کننده است تفکرات جمعی جامعه ماست.
اگر سیل عظیم انسانی این جامعه از لحاظ فکری، روحی و فیزیکی هدایت مناسب شود در آن صورت اجرای عدالت اجتماعی دور از دسترس نخواهد بود. عدالت اجتماعی یکی از شعارهای دکتر احمدی‌نژاد است که به خاطر دستیابی ملت بدان، او همواره مورد هجمه قرار دارد و سخنگویان از گروه‌های مختلف در مقابل مظلومیت دولت همچنان به تخریب مشغول هستند و از آن جمله سخنگوی حزب کارگزاران احمدی‌نژاد را بدتر از «بنی‌صدر» خواند، یکی از سران حزب مشارکت دولتمردان را «نااهل» خطاب کرد و وزیر کشاورزی دولت اصلاحات، دولت نهم را با «حکومت قاجار» مقایسه کرد. اما احمدی‌نژاد گفت اگرچه در برابر تخریب‌های بی‌سابقه‌ای که علیه او سازماندهی شده سکوت می‌کند اما انتقادها از دولت را بدون جواب نمی‌گذارد: (اما در مناظره‌ها برخی از حرف‌ها را تشریح می‌کنم.)
● فقط منافع گروهی مطرح است
افرادی که بویی از فرهنگ اسلامی نبرده و از طرفی فقط منافع شخصی خود و گروه منتسب را در نظر دارند با زبان خاص بویژه در ایام تبلیغ انتخاباتی نه تنها ارزش‌های اخلاقی را کاملاً زیر پا می‌گذارند بلکه فرهنگ زشتی و بدزبانی را به جامعه تزریق می‌کنند. یک نمونه زنده آن حرکت زننده خانمی بود که اعتراض مراجع تقلید را در پی داشت. او صریحاً شرایط کنونی را «وخیم» و «نکبت بار» خواند.
● شمارش معکوس تا ۲۲ خرداد
سرانجام پس از ماه‌ها حرف و سخن و تلاش‌های پنهان و آشکار احزاب، سازمان‌ها و جناح‌های سیاسی، شمارش معکوس انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری آغاز شده است.آنچه موقعیت و جایگاه این دوره از انتخابات را از حساسیت ویژه برخوردار می‌کند، کوشش و خواست همه علاقه‌مندان کشور تکمیل پروژه‌های در دست اقدام دولت است. نکته مهم دیگر موضعگیری صحیح مطبوعات به جای روش‌های تخریبی است؛ چرا که هرگاه سطح روش‌های برخورد، از اختلاف در اعمال بهترین راهکارها در خدمت توسعه و تعالی و سربلندی کشور و تأمین منافع ملی به سطح خصومت‌های گروهی تقلیل یابد آنچنان که شائبه جنگ قدرت در آن باشد و در یک کلام عامیانه مردم احساس کنند که دعوا بر سر این است که: «تو نباش تا من باشم» همراهی و همدلی مردم را از دست می‌دهد و اختلاف در سطوح بالای هرم قدرت از بدنه اجتماعی جدا می‌شود؛ مردم به راهی می‌روند و جریانات سیاسی به راهی دیگر.
آن وقت است که احزاب و گروه‌های سیاسی، در فرجام کار انگشت به دهان خواهند ماند و ناتوان از تحلیل که چرا چنین شد؟! غافل از این که عملکرد خودشان زمینه‌ساز بوده است. کوتاه سخن آن که مردم ایران نشان داده‌اند هرگاه صداقت و صراحت ببینند و فرد یا جریانی را همراه خواست‌ها و انتظارات بحق خود تشخیص دهند، آغوش خود را به روی او می‌گشایند و آن زمان که دعوا را بر سر غنائم و منافع گروه‌های حاکم ارزیابی کنند، حداقل با سکوت و انفعال خود بدان پاسخ می‌دهند. پاسخ مثبت به این صداقت و صراحت از سوی مردم چیزی نیست که بتوان صرفاً با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی به آن دست یافت بلکه می‌بایست متکی بر جوهری از حقیقت باشد. مردم نیز در این زمان اندک می‌بایست با درک حساسیت موضوع و تأثیر سرنوشت‌ساز نتیجه انتخابات در فرآیند توسعه، با شرکت فعال در جلسات و مجامع سخنرانی و بحث و گفت‌وگو و بهره جستن از عناصر آگاه در خانواده‌ها و محیط کار و تحصیل، خود را برای اتخاذ بهترین تصمیم در روز رأی‌گیری آماده کنند.
جوانان خصوصاً تشکل‌های دانشجویی و دانش‌آموزی می‌توانند بیشترین نقش را در ارتقای سطح آگاهی‌ خانواده‌‌ها و مردم کوچه و بازار داشته باشند. از امروز هر محفل خانوادگی و هر تجمع دوستانه، هر مسجد و مدرسه و دانشگاه و محل کار می‌تواند به محیطی برای تبادل نظرات و دیدگاه‌ها بدل شود. مردم باید با شناخت و رأی به صادق‌ترین و با صلاحیت‌ترین فرد در موقعیت فعلی انتخابات را به سرانجامی مبارک برسانند.
روح‌الله مهر پارسا
منبع : روزنامه ایران