چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

غذاهای شادی‌آور برای کودکان


غذاهای شادی‌آور برای کودکان
غذاهای یكنواخت برای كودكان خسته‌كننده است بنابراین برای رساندن انواع مواد غذایی از جمله ویتامین، پروتیین، مواد معدنی و كربوهیدرات به بدن آن‌ها باید در برنامه غذایی تنوع ایجاد كرد.
در یك كودك نوپا با توجه به فعالیت زیاد و صرف انرژی بالا،‌ باید غذای او را با حجم كم‌تر و دفعات بیشتر بدهیم. در چنین سنی كودك بیشتر به ظاهر غذا اهمیت می‌دهد پس او غذایی را می‌پسندد كه علاوه بر طعم خوب، از ظاهر و تزئینات جالب توجهی برخوردار باشد. از آنجایی كه كودكان كم‌تر تمایل به خوردن سبزیجات دارند، برای تشویق آن‌ها به خوردن سبزیجات،‌تهیه دو نوع غذا با سبزیجات را پیشنهاد می‌كنیم.
● مینی پیتزای سبزیجات
برای تهیه مایه پیتزا ابتدا یك قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده را با یك قاشق غذاخوری كره در تابه تفت می‌دهیم. سپس میزان نصف فنجان كدو خرد شده و نصف فنجان قارچ ورقه‌شده را به آن افزوده و كمی تفت می‌دهیم (چیزی حدود پنج دقیقه) و سپس كمی نمك به آن اضافه می‌كنیم.
به جای خمیر می‌توان از نان تست كمی سوخاری شده یا نان باگت با برش عرضی كه به شكل حلقه درآمده استفاده كرد. روی نان را مقداری سس گوجه‌فرنگی (ترجیحاً خانگی) می‌زنیم،‌سپس روی آن مقداری پنیر پیتزای رنده شده می‌ریزیم. بعد هم سبزیجات پخته شده را ریخته دوباره مقداری پنیر می‌ریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه در فر از پیش گرم شده می‌گذاریم.
سپس روی آن را با استفاده از سبزیجات دیگر مانند ذرت،‌فلفل دلمه‌ای، پنیر و زیتون تزیین می‌كنیم.(مثلاً به شكل عروسك یا حیوانات) مدت زمان آماده‌سازی و پخت این غذا حدود نیم ساعت است و از نظر ارزش غذایی دارای كلسیم،‌پروتیین، ویتامینA و ویتامین B است.
● مخلوط سبزیجات
نصف قاشق كره را با یك پیاز معمولی تفت می‌دهیم تا كمی تغییر رنگ پیدا كند. سپس نصف فنجان دانه ذرت و نصف فنجان هویج ورقه شده به شكل‌های مختلف ستاره و گل و یك فنجان كلم بروكلی را به آن اضافه كرده دو، سه دقیقه خوب هم می‌زنیم. بعد به مقدار نصف فنجان جوانه گندم و نصف فنجان فلفل دلمه باریك شده و یك پیازچه ریز شده را اضافه می‌كنیم و به مدت دو، سه دقیقه هم ‌می‌زنیم تا سبزیجات با سرخ شدن زیاد خواصشان را از دست ندهند.
حالا برای این غذا،‌نیاز به یك سس ترش و شیرین هم داریم كه به همه ذائقه‌ها خوشایند باشد. برای تهیه این سس،‌دوسوم آب سبزیجات پخته شده را در یك ظرف ریخته، سپس نصف قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را به اضافه یك قاشق غذاخوری آب مخلوط می‌كنیم.
بعد دو قاشق چایخوری شكر و نصف قاشق غذاخوری سس سویا را به آن اضافه كرده و هم می‌زنیم. وقتی با حرارت بالا جوش آمد،‌اجازه می‌دهیم دو، سه دقیقه به آرامی بجوشد تا این‌كه سس غلیظ به دست آید. سپس روی سبزیجات پخته شده ریخته و روی حرارت ملایم،‌مواد را مخلوط می‌كنیم. (بهتر است هویج و كلم بروكلی را ابتدا كمی بجوشانیم.) مدت زمان آماده سازی و پخت این غذا حدود نیم ساعت است و از نظر ارزش غذایی شامل آهن، اسیدفولیك، ویتامین C و منبع غنی بتاكاروتن است.

الهام بامدادیان
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید