جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
نقش غذاها در یادگیری کودکان
● قندها (مواد غذایی شیرین)
پژوهش های اخیر نشان می دهد كه مصرف قند زیاد موجب ایجاد استرس در مغز می شود. برای مثال نیم ساعت پس از خوردن یك ماده شیرین، كالری آن به سرعت می شكند و گلوكز خون كودك بالا می رود. اگرچه ماهیچه ها و دیگر بافت های چربی آن را برای استفاده های بعدی ذخیره می كنند، اما بافت مغز نمی تواند این كار را انجام دهد.
۳ ساعت پس از خوردن مواد قندی، گلوكز خون پائین آمده و شروع به آزاد كردن هورمون های استرس زا می كند. كودكانی كه دچار اختلال كم توجهی و بیش فعالی هستند كمتر قادرند با تأثیرهای غذاهای شیرین مقابله كنند، بنابراین فعالیت فیزیكی شان افزایش می یابد كه این فعالیت در اثر پائین آمدن گلوكز خون و تلاش برای به كار انداختن مغز است. پژوهش ها نشان می دهد حتی بزرگسالان دچار این گونه اختلال ها، كه در سوخت و ساز گلوكز مشكل دارند، بخش هایی از مغزشان كه توجه، رفتار و اعمال درونی آن ها را تنظیم می كند تحت تأثیر قرار می گیرد.
● قندهای مصنوعی
متأسفانه قندهای مصنوعی نیز مشكلات دیگری به همراه دارند. به طور مثال آسپارتام، بر سیستم عصبی مركزی تأثیر گذارده و موجب اختلالاتی مانند حمله می شود. پژوهشگران دریافته اند كه فنیل آلانین موجود در آسپارتام به راحتی از سدّ مغزی- خونی عبور كرده و توازن پیام های عصبی را به هم می زند. اگرچه از میان بدن كه عبور می كند تغییراتی بوجود نمی آورد. نتیجه آن شامل كم توجهی، بیش فعالی و حتی حمله می شود. آسه سولفام K نیز موجب آزاد شدن انسولین می شود. همان كاری كه یك غذای شیرین می كند. سوكرالوز نیز كه درسال ۱۹۹۸ توسط FDA ( اداره غذا و داروی آمریكا) تأیید شد، باید توسط كبد سم زدایی شود كه این كار با اضافه كردن یك سری مواد شیمیایی مضر هنگام پخت، به غذاهای آماده انجام می گیرد.
● حساسیت های غذایی
علائم حساسیت فقط خارش، عطسه و دیگر علائم مشهود نیست. پژوهشگران معتقدند كه حساسیت های غذایی مخفی می توانند موجب دامنه وسیعی از مشكلات فیزیكی و روحی شوند. داروهای محیطی نیز مانند آفت كش ها، حشره كش ها و دیگر آلاینده های محیطی، مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیك و رژیم غذایی نامناسب همگی در بوجود آمدن حساسیت نقش مؤثری دارند.
تحقیقات دیگری نیز نشان داده كاكائو، ذرت، تخم مرغ، شیر، پرتقال و گندم از غذاهای شایعی هستند كه با اختلال بیش فعالی و حساسیت در كودكان مرتبط هستند. در یك پاسخ آلرژیكی، هیستامین در مغز آزاد می شود. همچنان كه در اعضای دیگر بدن نیز این گونه می شود. یكی از تأثیرات هیستامین، افزایش فرار خونابه در اطراف بافت های مغز است. مغز از آب اشباع شده و در نتیجه میزان توجه و عملكرد حافظه كاهش می یابد.
● توصیه
غذاهای خانگی (و نه غذاهای آماده) برای هر سنی خوب هستند، اما مصرف شان برای بچه های در حال رشد بسیار مهم است. بنابراین سعی كنید فریزرتان را در پاییز با غذاهای طبیعی و حیوانی پُر كنید. اگر غذای فرزندتان را چه در خانه و چه برای مدرسه با رژیم غذایی مناسب و متوازن درست كنید، موجب می شود میزان یادگیری دروس در او افزایش یابد.
منبع : روزنامه ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات دانشگاه تهران عراق رهبر انقلاب احمد وحیدی مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم نیکا شاکرمی مجلس
سیل هواشناسی آتش سوزی تهران شهرداری تهران آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس فضای مجازی معلم سلامت زلزله
قیمت خودرو سهام عدالت تورم قیمت طلا سازمان هواشناسی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت سکه بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان ساواک موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ سینمای ایران تبلیغات نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی سینما عفاف و حجاب
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس انگلیس نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر علی خطیر بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری آیفون گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
خواب فشار خون چای کبد چرب دیابت