دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
انتخاباتی دموکراتیک و مواضعی ستودنی در اعتماد ملی
همان طور که طی چند روز اخیر در جراید و خبرگزاریها و برخی رسانهها اطلاعرسانی شد، نخستین کنگره حزب اعتماد ملی در ۲۵ مهرماه ۱۳۸۷ با حضور مسوولان حزبی از سراسر کشور، سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی، علما و روحانیون و چهرههای سیاسی شاخص، نمایندگان دیگر احزاب کشور و برخی از مسوولان و مقامات مجلس شورای اسلامی افتتاح گردید و سپس در دومین روز خود با حضور ۳۱۴ عضو دارای حق رأی اقدام به انتخاب اعضای شورای مرکزی حزب برای یک سال دیگر نمود.
اتفاقات پیش آمده در این دو روز و بالاخص روند نتایج انتخابات شورای مرکزی را باید آزمون و البته فرصتی مغتنم برای نهتنها حزب اعتماد ملی، بلکه برای تحزب در ایران دانست که احتمالاً در تاریخ تحزب کشور ثبت خواهد شد. این که چرا این انتخابات را فرصت میدانیم در نکات ذیل قابل تبیین و تحلیل است:
۱) شرایط سیاسی حاکم در کشور به گونهای است که عدهای در درون حاکمیت آزادانه، عالمانه، عامدانه، مغرضانه و بر خلاف قانون اساسی تمامی توان خود را به کار بستهاند تا نهال تحزب را که با همت بزرگمردانی همچون شهید دکتر بهشتی، مقام معظم رهبری دامت تأییداته و آیتالله هاشمیرفسنجانی غرس و با خون آن شهید عالیمقام و ۷۲ تن از شهدای حزب جمهوری اسلامی آبیاری شد ریشهکن کنند. تلاش برای تخریب احزاب را میتوان بخشی از نقشه از پیش طراحی شده برای گریز از تیغ انتقاد و نظارت سازمان یافته فرزندان متخصص این کشور دانست.
در چنین شرایطی برگزاری کنگره حزب اعتماد ملی و حضور پر رنگ شخصیتهای دینی، علمی و سیاسی کشور که بعضاً از استوانههای انقلاب هستند خود پیامی بزرگ برای مردم و فعالان سیاسی کشور داشت. این حضور حمایتی قاطع از اصل تحزب و حمایتی آشکار از لزوم انتقاد هدفمند، سازنده و سازمان یافته از طریق احزاب و تأکیدی بر التزام عملی احزاب به فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود. اینکه علمای دینی در یک نشست رسمی و علنی احزاب را مکلف به امر به معروف و نهی از منکر میکنند، فرصتی برای احزاب سیاسی است تا بتوانند با نقد سازنده و کارشناسانه مدافع حقوق مردم باشند.
۲) حضور پرشور و حال و در عین حال سازمان یافته و برنامهریزی شده روسای دفاتر استانی و شعب شهرستانی حزب در کنگره و مشارکت فعال تمامی اعضای حزب نشان داد که کار تشکیلاتی و سازمانی که همواره دغدغه بزرگان سیاست کشور بوده، به نوعی مراحل تکامل خود را طی میکند و تبلیغات منفی و مسموم مخالفان تحزب صرفا تبلیغاتی بیاثر بوده است و به هیچوجه امید به آینده تحزب و به تبع آن توسعه پایدار کشور را از بین نبرده است. به عبارت دیگر، تهدیدی که در چند سال اخیر علیه احزاب صورت گرفته است با سرانگشت تدبیر شیوخ و بزرگان انقلاب و تحزب تبدیل به فرصتی به نفع احزاب شده است.
۳) برگزاری نخستین کنگره و انتخابات حزبی برای تعیین اعضای جدید شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در یک جو پرشور و با نشاط و با حضور کاندیداهای با انگیزه از استانهای مختلف کشور نیز آزمونی برای دموکراسی حزبی بود. شعار ارتقای حزبی دموکراتیک که در بسیاری از احزاب سنتی در حد شعار باقیمانده و چه بسا در عمل جای خود را به الیگارشی حزبی داده است، خوشبختانه در اولین انتخابات حزب جامه عمل پوشید و درصد قابل توجهی از کاندیداهای جدید شهرستانی ۳۵۵ درصد) به عضویت شورای مرکزی حزب راه یافتند. تلاش دبیر کل و اعضای مرتبط برای تضمین سلامت انتخابات و حمایت از ارتقای دموکراتیک حزبی، از یک سو امری ستودنی و قابل تحسین و از سویی دیگر فرصتی برای تقویت دموکراسی حزبی و اخلاق و رفتار حزبی در کشور است.
۴) ترکیب متنوع و متکثر اعضای منتخب نیز نشانگر ماهیت یک حزب فراگیر ملی است. بدین معنی که حزب اعتماد ملی توانسته است به ساختار آرمانی یک حزب فراگیر که محدود به هیچ قشر یا گروه اجتماعی خاص نبوده و دربرگیرنده آحاد شهروندان از طبقات، صنوف، سنین، اقشار و قومیتهای مختلف باشد، بسیار نزدیکتر شده است و این تجربه موفق نیز فرصتی است که با تلاشهای ۳ساله و البته برخاسته از تجربه عظیم و طولانی بزرگان حزب و بالاخص شخص دبیرکل مدیر و مدبر آن، آقای کروبی، به دست آمده و خیر و برکت آن برای کل جریان تحزب در کشور خواهد بود.
جعفر سطوتی
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست