سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

کودک شما هم به آسم مبتلاست


کودک شما هم به آسم مبتلاست
مشکل آلودگی هوا مساله ساده ای نیست. همه ما از بوی دود گازوئیل یا دود ماشین و موتوری که هوا را آلوده می کند ناراحت می شویم ، اما این ناراحتی به احساس ناخوشایند ما محدود نمی شود.
ادامه تماس با آلاینده ها عوارضی از نظر سلامت جسمی و روحی دارد که می تواند منجر به بیماری های مزمن بشود. کودکان به خاطر این که حساس تر هستند بیشتر از آلودگی محیط زیست رنج می برند.
از جمله مشکلاتی که برای همه بخصوص کودکان بر اثر هوای آلوده پیش می آید حساسیت دستگاه تنفسی و آسم است.
رینیت آلرژیک یا حساسیت مخاط بینی علایمی شبیه سرماخوردگی ولی با شدت بیشتر و مدت طولانی تر دارد. خارش شدید بینی و آبریزش و عطسه های مکرر از علایم این ناراحتی است. از عوارض رینیت آلرژیک سینوزیت و عفونت گوش (اوتیت) است.
بیماری دیگری که از حساسیت ناشی می شود وآلودگی هوا در شیوع آن تاثیر دارد بیماری آسم است.

شروع اسم در کودکان پیش از ۴تا ۵سالگی است و کودکانی که سابقه حساسیت در افراد خانواده آنها موجود باشد، استعداد بیشتری برای ابتلائ به آسم دارند. عامل محرک برای ظهور آسم عفونت های تنفسی است.
اگر در این شرایط که کودک دچار عفونت دستگاه تنفسی شده آلودگی هوا شدید باشد موجب تشدید حملات بیماری می شود.
پسربچه ها بیشتر از دخترها به آسم دچار می شوند، ولی پس از بلوغ ، شیوع بیماری در ۲جنس مساوی است. ابتلای کودک به آسم می تواند موجب نگرانی زیادی در خانواده شود. والدین بیمار همیشه از پزشک می پرسند که آیا ناراحتی کودک تا سنین بزرگسالی نیز ادامه می یابد یا به طور کامل معالجه خواهد شد.
پاسخ این است که حدود نیمی از کودکان مبتلا به طور کامل معالجه می شوند و بقیه ممکن است در بزرگسالی نیز علایم بیماری را بروز دهند. آلاینده های هوا عامل پیدایش و تشدید آسم ریوی هستند. میان گازهای سمی هوا گاز منواکسیدکربن موجب می شود انتقال اکسیژن به بدن بیش از پیش دچار نقصان شود.
بهترین راه مبارزه با بیماری آسم کودکان مبارزه با آلودگی هواست. بیماران باید از محیطهای پر از دود و گرد و خاک دوری کنند.

دکتر احمد رادفر
متخصص بیماری های کودکان
منبع : پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت