شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
پاریس، روزهای داغ رقابت
تنور مبارزات انتخاباتی داغ است، اما هنوز حدود ۱۸ میلیون فرانسوی نامصمم اند و نمی دانند که را برگزینند. نظرسنجی ای که حاصل آن دو هفته مانده به روز انتخابات انتشار یافت، مشخص ساخت که تعداد بلاتکلیف ها این سان بالاست. انتخابات کنونی صحنه رقابت افراد است نه برنامه ها و به همین جهت نیز ممکن است شگفتی آور شود.
نظرسنجی ها وزیر سابق کشور سرکوزی را در اول صف می بینند. پشت سر او خانم روی از حزب سوسیالیست قرار دارد و پس از رویال، بایرو از حزب مرکز ایستاده است. شاخص شخصیت این نامزدها خطاهایشان در معرفی خود و سیاستشان شده است نه برنامه های اثباتی شان. علاوه بر این سه تن ژان-ماری لوپن، عوامگرای راست نیز همچنان در صحنه است. نگاهی می اندازیم به چهره این چهار تن.
● نیکولاس سارکوزی اعجوبه دردساز
سرکوزی ۵۲ سال دارد. او را کسی که در مورد زندگی وی پژوهیده و نوشته است، چنین توصیف می کند؛ سرکوزی از در وارد می شود، اما اتاق را از راه پنجره یا لوله بخاری ترک می کند. اگر چه سرکوزی نامزد اصلی محافظه کاران ( یو ام پی) است و تصور می شود بیشترین شانس را دارد، اما بسیاری از فرانسویان سردرد می گیرند، وقتی تصور می کنند وی ممکن است رئیس جمهورشان شود.
او بعضی وقت ها چیزهای دردسرسازی از دهانش می پرد، مثلا در این مورد که مسلمانان در اتاق خواب خود گوسفند سلاخی می کنند. مخالفان، او را یک نئولیبرال سرسخت و کسی می دانند که می خواهد با فرمان و بخشنامه نظم برقرار کند. او در مقام وزیر کشور چنین شهرتی را به دست آورد، چند هفته پیش اما از سمت وزارت استعفا داد.
● بانوی از خود راضی
او خود می داند که بعضی وقت ها خیلی به خودش مطمئن است. در کتاب تازه اش به این نکته اشاره کرده و تصور غیر واقعی از خود را خطا دانسته است. دو مشکل بزرگ او در این روزها یکی اشتباهات انتخاباتی اش است و دیگری درگیری های موجود در حزبش. عده ای از سوسیالیست ها به او اتهام می زنند که حزب را چندان در مبارزه انتخاباتی دخالت نمی دهد و از ایده های سوسیالیستی دور افتاده است.
او با سرکوزی اختلاف و در همان حال از برخی جهت ها مشابهت دارد؛ هر دو بچه دارند، در مورد هر دو پیش آمده که موتور بچه هایشان را دزیده باشند، هر دو به پلیس رجوع کرده و پلیس با لطف ویژه ای پی جوی کار آنان شده است. هر دو به یکسان به برنامه رقیبشان از حزب مرکز با بیزاری می نگرند.
● میان چپ و راست
بایرو از حاشیه وارد متن شده است، با این ادعا که اکثریت میانه جامعه را دور خود جمع کند. او از آن جایی که هم از جناح چپ و هم از جناح راست رای به سمت خود و حزبش (یو دی اف) جذب می کند، به موقعیت دو چهره اصلی دو طرف، یعنی رویال و سرکوزی، ضربه می زند. مشکل بزرگ او این است که نبایستی مقام سوم را داشته باشد، چون اگر نفر دوم باشد و در انتخابات دور دوم در برابر سرکوزی یا رویال قرار گیرد، شانس خوبی برای پیروز شدن دارد.
منبع: دویچه ووله
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست