چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چند روش برای عذرخواهی


چند روش برای عذرخواهی
سکوت... سکوت... جواب‌های سربالا... پریشان‌خاطری و... در این شرایط می‌خواهید موی سر خود را بکنید. واقعا فکری به ذهنتان نمی‌رسد و نمی‌دانید چه باید بکنید. می‌دانید که مقصرید یا شاید هم نباشید اما برای ختم به خیر کردن غائله می‌خواهید برای آشتی پیشقدم شوید و عذرخواهی کنید اما گاهی این کار به نظر مشکل می‌آید به خصوص زمانی که بر سر مسئله‌ای چندین‌بار بحث کرده باشید و آن مسئله باز هم تکرار شود. مواردی که در ذیل به آنها اشاره شده روش‌هایی هستند برای حل و فصل اختلافات.
۱‌)‌ انتقاد را با گشاده‌رویی بپذیرید.
لطفا انتقاد شخص مقابل را بپذیرید حتی اگر تصور می‌کنید حق با شماست و مشکل مربوط به شما نیست.
۲) به خود آنتراک دهید.
در اوج بحث فشار خونتان بالا می‌رود و ممکن است چیزهایی را به زبان بیاورید که از بیان آن‌ها نیز منظوری ندارید. در این شرایط به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن آرام بگیرید و افکار خود را جمع‌وجور کنید.
۳)‌ گذشته را یادآوری نکنید.
به چیزی که اکنون در حال روی دادن است، توجه کنید. با فراموش کردن گذشته زودتر به نتیجه می‌رسید.
۴)‌ به او بگویید که دشمنش نیستید.
اگر در مورد موضوعی بحث می‌کنید و طرف مقابل به یک‌باره صدایش را بالا می‌برد، به طرفش رفته و با نرمی و مهربانی به او بفهمانید که این مجادله بی‌اهمیت است.
۵)‌ مشکل‌ترین کلمه را به زبان بیاورید.
یک عذرخواهی واقعی می‌تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می‌دهیم تاثیر هیچ کلامی به اندازه این یک کلمه نبوده و نخواهد بود.
۶)‌ جمله‌ای دلپذیر به او بگویید.
هنگامی که می‌خواهید به حالت آشتی و صلح برگردید به شخص مقابل بگویید که دوستش دارید و برایش احترام قائلید.
۷)‌ ببخشید و فراموش کنید.
عذرخواهی تنها به این معنا نیست که بگویید متاسفید بلکه باید آن را برای همیشه فراموش کنید. در واقع فراموشی باعث می‌شود که مسئله مورد نظر راه بازگشت و سرایت دوباره به رابطه‌تان را نداشته باشد.
مریم شیرازی
منبع : خانواده سبز