شنبه, ۲۴ شهریور, ۱۴۰۳ / 14 September, 2024
مجله ویستا

صهیونیست‌ها در کردستان عراق


صهیونیست‌ها در کردستان عراق
پس از جنگ عراق، از جمله موضوعاتی که در منطقه مورد بحث قرار می گیرد، روابط رژیم اسرائیل با کردهای عراقی است. امتناع مقامات رژیم صهیونیستی از صحبت کردن در این مورد، شک و تردید در مورد این روابط، که سابقه ۵۰ساله دارد، را بیشتر کرده و منجر به گمانه زنی های زیادی شده است. برخی از نویسندگان کرد عراقی در نوشته های خود، به شدت از روابط با اسرائیل دفاع می کنند. بعضی از شخصیت های سیاسی برجسته کرد نیز وجود این روابط را کتمان نمی کنند.
دکتر «محمود عثمان» که از جمله این شخصیت ها است، در مصاحبه با نشریه «الاوسط» در اکتبر ۱۹۹۷، چگونگی روابط پنهان کردهای عراق و اسرائیل را به صورت مفصل شرح داده است. اما نمی توان این جنب و جوش را در مطبوعات رژیم اسرائیل مشاهده کرد. البته، اسرائیل نه تنها در شمال عراق، بلکه در سایر مناطق و بخش های این کشور نیز با برخی از افراد و سازمان ها در ارتباط است، اما به علت آنکه روابط آن با کردهای شمال عراق، علاوه بر ابعاد اقتصادی، دارای ابعاد سیاسی و ژئواستراتژیکی نیز هست، این روابط بیش از همه جلب توجه می کند. استراتژی توسعه روابط اسرائیل با کشورهای اطراف، پایه و اساس تحلیل های مربوط به این رژیم را شکل می دهد. در این میان، اسرائیل باتوجه به ناکامی های خود در ایجاد ارتباط با کشورهای عربی و دست نیافتن به صلح مورد نظر خود با گروه های فلسطینی، نگاهش را به کشورهای غیرعربی منطقه معطوف داشته که کردستان عراق باتوجه به ویژگی های خاص، در این نگاه جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است.
● اهداف اقتصادی
مقامات رژیم صهیونیستی بعد از اینکه تهدید امنیتی عراق با سقوط «صدام» برای این رژیم از بین رفت، در شرایط جدید تصمیم گرفتند از زمینه های اقتصادی در این کشور بهره ببرند. در همین راستا، وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی برای فعالیت آسان و راحت بازرگانان اسرائیلی در عراق، تسهیلات و امکانات بسیاری فراهم ساخته است. همچنین، با کمک مقامات آمریکایی، اسرائیل در قراردادهای مرتبط با عراق شرکت جسته و احتیاجات نیروهای نظامی آمریکایی در عراق را تأمین می نماید. شرکت های اسرائیلی با شرکای خود در ترکیه، اردن، قطر و امارات، کالاها را با تغییر مارک و از طریق کردستان، وارد بازار عراق کرده و از اقتصاد درهم و برهم عراق سهم خود را می برند. علاوه بر فعالیت های اقتصادی، رژیم صهیونیستی در عراق به خرید زمین، مسکن و ساختمان های اداری، به ویژه در شهرهای اربیل و کرکوک اقدام می نماید و به مالکین آنها سه برابر ارزش واقعی پیشنهاد قیمت می دهد. به گفته برخی از ساکنین اربیل، بسیاری از خانه ها با قیمت های گزاف خریداری می شوند. حتی شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از یهودیان در مناطقی از اربیل دفاتری باز کرده و فعالیت های مربوط به خود را اداره می کنند. در بعضی از مطبوعات عرب نیز اطلاعاتی مشابه منتشر شده است. براساس این اطلاعات، سه مرکز اطلاعاتی مورد حمایت اسرائیل در آمریکا، عراقی های ساکن کردستان را تشویق می کنند به خارج از کشور مهاجرت کرده و خانه ها و زمین هایشان را به آنها بفروشند.
● اهداف ایدئولوژیک
مورخان صهیونیست با استناد به سخنان پیامبر «یوشا» در مورد «گمشدگان دیار آشور»، ادعا می کنند که عراق امروزی در زمان آشوریان به ۱۰ خانواده بزرگ یهودی که اسیر شده بودند تعلق داشته است. به همین خاطر بود که خاخام های یهودی به محض سقوط «صدام»، برای یافتن اسنادی در رابطه با این مدعای تاریخی، راهی شهر بابل و دیگر مناطق شدند و دست به تحقیق زدند. محافل یهودی و صهیونیست نیز با استناد به این ادعای احمقانه خاخام های یهودی، عراق و کردستان عراق را بخشی از سرزمین بزرگ اسرائیل قلمداد می کنند. آنها برای رسیدن به این هدف، گام های موثری هم برداشته اند و در حال حاضر مشغول عملی کردن هدف خود هستند. در این بین، مورخان اسرائیلی و کارشناسان سیاسی آنها نیز گام های تشکیلاتی و سازماندهی شده و در عین حال هدفمند در رسیدن به این مقاصد شوم برمی دارند.
بنابراین، می توانیم تلاش های رژیم صهیونیستی جهت رسیدن به اهداف شوم در کردستان عراق را به سه بخش اساسی و مهم تقسیم کنیم؛
۱) از لحاظ تاریخی: مورخان اسرائیلی با تمام توان می کوشند این قضیه را به اثبات برسانند که کردستان سرزمین و خاستگاه اصلی ملت یهود است. آنان اظهار می دارند که یهودی ها قبل از آن که به سمت فلسطین بروند، در منطقه بابل عراق و کردستان عراق می زیسته اند و از آنجا بود که بخشی از قوم یهود به فلسطین کوچ کرده اند. یهودیان ادعا می کنند که ملکه آنها به نام «عشتار موردخای» در منطقه اورمان کردستان مدفون است و «دانیال» پیامبر هم در کرکوک دفن شده است. تمام مورخان اسرائیل نیز بر سر این موضوع با همدیگر توافق دارند که یک سده پیش از میلاد، در کردستان یک شاه یهودی حکومت می کرد. این سرزمین آن موقع، سرزمین شاه نشین «آدیابان» نامیده می شد و پایتخت آن نیز اربیل بوده است.
۲) از لحاظ زیست شناختی: کارشناسان زیست شناسی اسرائیل تمام تلاش خودشان را به کار بسته اند تا ارتباط ژنتیکی میان کردها و یهودیان را به اثبات برسانند و از این طریق می خواهند به مورخان اسرائیلی یاری رسانند تا ثابت شود کردها در اصل از ریشه یهودی ها و اسرائیلی ها هستند. در این باره کارشناسان اسرائیلی در دانشگاه «عبری»، از لحاظ ژنتیکی آزمایشاتی را میان اسرائیلی ها و افراد سایر نژادها انجام دادند و نتیجه آن سال ۲۰۰۱ در مجله «The American Journal of Geneticsس منتشر کردند. براساس این آزمایشات، کردهای عراق از لحاظ ژنتیکی، نزدیکترین ملت به یهودیان شرقی هستند! آنها از این طریق می خواهند ثابت کنند که کردها و یهودی ها از یک نژاد هستند.
۳) از لحاظ اقتصادی: اسرائیلی ها در کنار فعالیت های اقتصادی و تجاری که در کردستان عراق انجام می دهند، دست به خرید زمین در شهرهای اربیل، کرکوک و زاخو نیز می زنند و این زمین ها را به قیمت های گزاف خریداری می نمایند. علاوه بر این شهرها گفته می شود یهودیان اهل موصل با پول هایی که از اسرائیل می آید، زمین های زیادی را در این شهر می خرند و مردم نیز به دلیل بی ثباتی و شرایط بداقتصادی، مجبور به فروش زمین های خود هستند. این موضوع، خریدن زمین توسط یهودیان از اعراب فلسطین قبل از تشکیل دولت نامشروع اسرائیل را در اذهان زنده می نماید.
نویسنده: مهدی یاری
منبع : روزنامه کیهان