یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
عبور از خاتمی اشتباه است
متاسفانه بعد از گذشت ۸ سال از فاجعه تلخ ۱۸ تیر برخی رسانه ها تنها یک روی سکه یعنی فرجام حوادث و سوءاستفاده هایی که از دانشگاه شده بود را بازتاب می دهند و بیشتر بحث ۲۳ تیر را زنده می کنند و متاسفانه بعد از دادگاه ۱۸تیر به دلیل آن که شعور دانشجویان نادیده گرفته شد زخمی سنگین برای دانشجویان ایجاد شد. البته ما باید ۱۸ تیر را زنده نگه داریم تا این حادثه عبرتی شود و دانشجویان و دیگران از آن درس بگیرند.
۱۸ تیر معلول چهار تفکر است و همه می توانند از این پدیده سیاسی عبرت بگیرند، اولین گروهی که شکل دهندگان این فاجعه بودند اقتدارگرایان و مزدوران برخی باندهای قدرت و ثروت بودند. این گروه می خواستند با ترس و وحشت پیروزی را به دست آورند و با محارب دانستن هر کس که اعتراضی داشته باشد، راه خود را ادامه دهند. متاسفانه این افراد لایه های متفاوتی دارند و عبرت گرفتن این گروه کار فرهنگی متفاوتی را می طلبد.
توصیه به این افراد بازگشت به اخلاق است. کسانی که با یازهرا و یاحسین دانشجو را مورد ضرب و شتم قرار دادند، سیره اهل بیت ندارند. این افراد باید بازگردند و زندگی واقعی را از قرآن یاد بگیرند. البته در این میان ضعف اصلاح طلبان و نیروهای خط امام(ره) آن است که کار تئوری خوبی درباره اندیشه امام (ره) که تلفیق بین جمهوریت و اسلام است انجام ندادند. متاسفانه تفکر این افراد نهادینه نشده و نیاز است تلاش های زیادی در این باره صورت بگیرد. عده یی تنها امور را به حالت قدرت می بینند و برای آن تعصب های خاصی نشان می دهند.
گروه دوم سیاست بازان جناح راست است که به زیرکی از خواب خرگوشی اصلاح طلبان استفاده کردند. عده یی سعی داشتند مساله تقابل آزادی با امنیت و دینداری را نزد مراجع، مذهبیون، بازاری ها و...پررنگ کنند. شاید به نظر برسد که عده یی در سوم تیر موفق شدند، ولی این امور کوتاه مدت است. اگر قرار باشد نگاه بلندمدت نداشته باشیم و آینده نگری درستی انجام ندهیم مشکلات زیادی به وجود می آید.
کمرنگ شدن آزادی بیان موجب خودسانسوری، ظلم پذیری، نبود روحیه اصلاح و انتقاد، تشدید پدیده فرار مغزها و... می شود. باید اجازه داد تفکرات مختلف حول قانون اساسی بیان شود. با مرور آسیب شناسی ۱۸ تیر می توان به این امر اشاره کرد که بعضی افراد شعار تحریم، تغییر ساختار کلی نظام، تغییر ساختار قانون اساسی، براندازی و... را می دادند و با تاکید بر رادیکالیسم عملی و نظری موافقت ضمنی خود را با بیگانگان نشان می دادند که این اوج مسوولیت ناپذیری و خیانت به تاریخ پیشرفت و دموکراسی در ایران است.
این افراد امروز باید عبرت بگیرند و بدانند فضای یأس و ناامیدی هیچ نقطه مبتنی اصولی را برای ما به وجود نمی آورد. این امر بسترسازی، فرهنگ سازی و زمینه های مناسب در ساختار قدرت می خواهد و چون این امور فراهم نمی شود توقعات زیاد شکل می گیرد و نمی توان این موضوع را قانونمند کرد. بحث عبور از خاتمی و... اشتباه است و تشکل های دانشجویی باید از حادثه ۱۸ تیر درس بگیرند تا دیگر شاهد چنین موضوعاتی نباشیم.
حسام الدین علامه
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست