چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
تحریم صنعت نفت و کاهش قدرت چانه زنی ایران
![تحریم صنعت نفت و کاهش قدرت چانه زنی ایران](/mag/i/2/55p1l.jpg)
برخی تحلیل گران پس از مناظره تلویزیونی باراک اوباما و جان مک کین دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا، از سخنان نامزد دموکرات چنین برداشت کردند که گزینه بالقوه اوباما در مقابل ایران، منع صادرات بنزین به این کشور است، این در حالی است که گوردون براون نخست وزیر بریتانیا، در برنامه هسته ای ایران، خواستار اعمال تحریم های تازه علیه صنعت نفت و گاز ایران، با هدف تحت فشار قرار دادن ایران شده است، بدنبال این در خواست، دیوید میلیبند وزیر امور خارجه بریتانیا در پاسخ به پرسش نمایندگان پارلمان بریتانیا در خصوص جلب حمایت اتحادیه اروپا ازتحریم بخش نفت و گاز ایران، گفت:" برای متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم در ایران، لندن متعهد است تا به تلاش های خود برای اعمال تحریم هایی علیه صنعت نفت و گاز ایران ادامه دهد."
برای آگاهی از میزان تاثیر گذاری تحریم صنعت نفت ایران بر برنامه هسته ای این کشور و همچنین میزان عملیاتی بودن اقداماتی از این دست در مورد ایران، گفت و گویی با دکتر موسی غنی نژاد کارشناس مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه. انجام دادیم که در ادامه می آید:
● منع صادرات بنزین به ایران و یا تحریم صنعت نفت و گاز این کشور چه تاثیری بر موضوع هسته ای ایران خواهد داشت؟
چنین تصمیماتی عملی نخواهد بود چراکه ایران اگر به خرید و وارد کردن بنزین نیاز داشته باشد، نیاز خود را به طریقی تامین خواهد کرد، همچنین برخی کشورها هستند که برای سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران آمادگی دارند، اما مسئله این است که تحقق چنین تحریم هایی هزینه های ایران را بالا می برد.
در واقع زمانی که تبلیغات منفی از سوی کشورهای پیشرفته بر روی صنعت ایران انجام شود، هزینه های سرمایه گذاری اعم از بیمه و فاینانس در این صنعت افزایش می یابد، از این جهت چنین تحریم هایی برای ایران بسیار منفی است اما برای فلج ساختن صنعت نفت این کشور مفید نخواهد بود.
تحریم های تحمیل شده سابق نیز تنها با افزایش هزینه های سرمایه گذاری، بر صنعت نفت ایران تاثیرگذار بوده، بر این اساس رقابت کشورها برای همکاری با ایران در ابعاد مختلف صنعت نفت، کاهش یافته و کشور در موقعیت ضعیفی برای چانه زنی در سرمایه گذاری های توسعه ای نفت و گاز قرار گرفته است.
● بحران مالی و اقتصادی جهانی درحال تاثیر گذاری بر بازار نفت است، همراهی تحریم صنعت نفت ایران و تبعات بحران اقتصاد کنونی، چه فشارهایی بر دولت ایران وارد خواهد ساخت؟
این مسئله چندان قابل پیش بینی نیست اما در صورتی که دامنه بحران اقتصادی کنونی امریکا به بازارهای سایر جهان تسری یابد، بطور قطع رشد اقتصاد جهانی کاهش یافته و در نتیجه تقاضای نفت رو به افول می- گذارد، بدنبال این امر نیز قیمت نفت سیر نزولی به خود می گیرد و این اتفاق ها تاحدودی رخ داده است، با ادمه این وضع، قیمت نفت بازهم کاهش خواهد داشت و در آن صورت کشورهای نفتی بویژه ایران که تکیه زیادی به درآمدهای نفتی دارد؛ طی سال های آتی برای تامین منابع بودجه ای دچار مشکل می شوند.
● پیش بینی می کنید که بحران اقتصادی کنونی تا چه زمان ادامه خواهد داشت؟
در حال حاضر ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی، در تلاش هستند با کمک بانک های مرکزی و منابع مالی دولت، دامنه تبعات بحران را کاهش دهند، اما اینکه سیاست های آنها تا چه اندازه موثر واقع شود، قابل پیش بینی نیست.
با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری امریکا نزدیک است، امریکاییان برای اینکه در کوتاه مدت و تا زمان برگزاری انتخابات، از شدت بحران کنونی بکاهند؛ بسیار فعال هستند اما توفیق یا عدم توفیق آنها نامشخص است.
گفتگو از :مینا علی اسلام
منبع : دیپلماسی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست