سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

دندان درآوردن


دندان درآوردن
نخستین دندان کودک معمولاً در ۶ ماهگی و آخرین دندان شیری او در ۳ سالگی در می آید . بعد از تولد دندانهای شیری بتدریج در فک فوقانی و تحتانی نمایان می شوند . نخستین دندان شیری در ۶ ماهگی نیش می زند و تا سن ۳ سالگی کلیه ۲۰ دندان شیری در می آیند . ۳۲ دندان اصلی در خلال ۶ سالگی تا ۱۶ سالگی در می آیند . با ظهور دندانهای اصلی ، دندانهای شیری لق شده و می افتند . در مرحله بعد دندانهای عقل از سن ۱۶ سالگی به بعد ظاهر می شوند . البته گاهی اوقات دندان عقل هیچگاه در نمی آید .
دندانهای شیری
دندانهای شیری بین سنین ۶ماهگی تا ۳ سالگی با نظم خاص در می آیند . الگوی رشد در فک فوقانی و تحتانی یکسان است.
بیرون آمدن دندانهای پیش اغلب با ناراحتی کمی همراه است ولی دندانهای نیش و آسیا برای کودک ناراحتی بیشتری ایجاد می نمایند . اولین علامت دندان درآوردن ، قرمزی تدریجی لثه در محل خروج دندان و قرمزی چانه است . در این حالت کودک احتمالاً بداخلاق شده و غذاخوردن او با مشکل همراه خواهد شد . تعدادی از کودکان با گازگرفتن اشیاء سفت و سخت مانند نان برشته یا حلقه های لاستیکی مخصوص ، آرام تر می شوند و این وسایل به بیرون آمدن دندان کمک خواهد نمود . قطره استامینوفن برای تسکین درد مفید است .
به خاطر داشته باشید که علایمی مانند اسهال و تب را نشانه دندان درآورن تلقی نکنید . زیرا هیچ علت علمی برای ارتباط این دو پدیده وجود ندارد .
منبع : واحد مرکزی خبر