پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
انتظارات عمومی از آمادگی جسمانی
از قدیم گفته اند عقل سالم در بدن سالم است. این جمله به معنای آن است که اگر جسمی سالم، شاداب و در تکاپو می خواهید نیاز دارید تا همواره آن را سلامت نگه داشته و در جهت تقویت اش تلاش کنید. این مسئله اگر چه ممکن است در کلام و نوشتار قدری ساده به نظر برسد اما در نگاهی ژرف تر می طلبد که شما به عنوان یک فرد پویا دارای یک برنامه ریزی منسجم برای ورزش و بازتولید قوای جسمانی خود داشته باشید. افراد مختلف با سطوح فرهنگی گوناگون نیز در این عرصه برداشتهای متفاوتی را از ورزش و اصولا تربیت بدنی دارند که شاید شبهات و اختلاف نظرهایی ایجاد کند. در این گزارش سعی می کنیم قواعد و اهداف پایدار در کلیه رشته ها و تکنیکهای ورزشی را برایتان بازگو کنیم تا با استفاده از آن بتوانید همواره آماده و سر حال به زندگی و کار روزمره خود ادامه دهید.
● افزایش بنیه و استحکام
اصولا کلیه فعالیت های بدنی باعث افزایش بنیه و قدرت شما می شود و در مواقع سختی و اضطراب توان شما را برای تحمل چنین وضعیت هایی افزایش می دهد. بررسی ها نشان می دهد که هر چه شما به عنوان یک فرد در حداکثر سلامتی به سر ببرید قلب، ریه و شش های شما می توانند بهتر کار کنند و در نتیجه می توانید مدت طولانی تری راه بروید، بازی و ورزش کنید و به طور کلی توانایی شما در همه زمینه ها افزایش پیدا می کند.
هر چه سالم تر باشید نیروی بیشتری برای انجام کارهای بدنی خواهید داشت و همان طور که می دانید نیرومند بودن علاوه بر زمینههای ورزشی در همه امور زندگی به دردتان خواهد خورد. چرا که سراسر زندگی تلاش است و قوی بودن باعث می شود همه چیز به نظرتان ساده تر جلوه کند. امروزه این گرایش طرفداران خاص خود را دارد.
● افزایش انعطاف پذیری و احساس خوب بودن
به طور کلی انعطاف پذیری بدن به میزان حرکات مفاصل بستگی دارد. خم کردن پشت، بلند شدن روی نوک انگشتان پا برای رسیدن به طبقه بالایی کمد و... همه نمونه هایی از انعطاف پذیری بدن محسوب می شود. انعطاف داشتن در همه امور زندگی و حتی برای انجام فعالیت های ورزشی مورد نیاز است. انعطاف پذیری با افزایش سن کاهش می یابد ولی می توان با انجام نرمشهای خاص دوران میان سالی و سالمندی از خشک شدن بدن جلوگیری کرد.
انجام فعالیت های بدنی یکی از بهترین راه های کسب «احساس خوب» در طول روز است. وقتی ورزش می کنید خود را از همه تنش های روزانه و استرس ها و همه فشارهای روانی که به شما وارده شده می رهانید. علت این است که مغز شما در حال ورزش کردن با ترشح اندروفین (Enbrophin) احساس آسودگی خاطر و آرامش را به شما می دهد. بدین ترتیب بهتر و راحت تر خواهید توانست پستی و بلندی های زندگی را طی کنید. وقتی بدن آماده و نیرومندی داشته باشید، روح و روان قوی تری هم خواهید داشت و به دنبال آن اعتماد به نفس تان افزایش می یابد. ورزش مرتب و مداوم علاوه بر مزیتهای فوق به شما کمک می کند که بهتر و راحت تر بخوابید.
● کنترل وزن
انجام فعالیتهای بدنی مداوم بهترین و سالمترین راه برای کنترل وزن و حفظ نسبت «ماهیچه به چربی» است با توجه به اینکه هر کس دارای وضعیت بدنی مخصوص به خود است، همه از برقراری تعادل بین چربی و ماهیچه در بدن سود خواهد برد.
بد نیست بدانید که چربی بسیار کم یا بسیار زیاد هر دو می توانند در بدن تاثیرات منفی به جای گذارند. بنابراین لازم است با یک رژیم غذایی مناسب و ورزش به موقع همه مواد غذایی مورد نیاز بدنتان از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و چربی را به میزان لازم دریافت کنید.
● افزایش قدرت بدنی
در کنار تمرینات ایروبیک که باعث افزایش قدرت قلب و ریههای شما می شوند، تمرینات مربوط به تقویت قوای جسمانی باعث کاهش چربیهای اضافی و افزایش ماهیچههای بدن شما خواهند شد. روش انجام این تمرینات این است که ماهیچههای مختلف بدن را با انجام ورزش هایی مثل دمبل زدن قوی می کند. می توانید به جای دمبل حتی از کیسههای سنگین حاوی شن و ماسه یا قوطیهای پر از آب استفاده کنید. البته این ورزش ها درباره ماهیچه دختران با کنترل هایی انجام می شود که از ماهیچه ای شدن بدن آنها جلوگیری کند. انجام این ورزش ها بدون نظارت متخصصین می تواند خطراتی در بر داشته باشد به همین دلیل سعی کنید حتی المقدور حرکات را درست انجام دهید، تمرینات را دو یا چهار روز در هفته دنبال کنید و به هر یک از گروه های ماهیچه ای خود یک روز را اختصاص دهید.
مربی ورزش مدرسه یا باشگاهی که در آن عضو هستید باید بتواند بر حسب وضعیت جسمانی تان بهترین حالت ممکن را به شما پیشنهاد کند.
اگر می خواهید ازwieght Free استفاده کنید (مثل دمبل یا باربل زدن) مطمئن باشید همیشه کسانی هستند که شما را راهنمایی می کنند بدون استفاده از راهنمایی متخصصان این وزنه ها را بلند نکنید زیرا فقط باعث آسیب دیدگی خودتان خواهید شد.
●نرمشهای تحت برنامه
فکر کنید و ببینید که هدفتان از ورزش کردن چیست و بر اساس آن هدف برنامه ای بریزید: مثلا مشخص کنید که می خواهید روزانه چند متر بدوید یا چند بار طناب بزنید. در این صورت موفق تر عمل خواهید کرد. برنامه تان را با واقع بینی تنظیم کنید. اگر تا به حال ورزش نکرده اید انتظار نداشته باشید که بتوانید روزی یک ساعت ورزش کنید. با نیم ساعت در روز شروع کنید و وقتی احساس کردید بدنتان آمادگی لازم را دارد مدت آن را افزایش دهید.
سعی کنید که برنامه را با توجه به قوای جسمانی خودتان تنظیم کنید. به علاوه برنامه را کمی انعطاف پذیر بنویسید که اگر در ساعت های ورزشتان اتفاقی افتاد برنامه تان به کلی به هم نخورد. اگر برای تمرینات خود به وسیله ای نیاز دارید از قبل به فکر تهیه آن باشید و به یاد داشته باشید که هیچ وقت برای ورزش کردن دیر نیست.
بنا به اظهارات مرکز جراحیهای عمومی آمریکا، انجام فعالیتهای مرتب ورزشی علاوه بر اینکه می تواند به معلولین در افزایش توانایی ماهیچه هایشان کمک کند در ایجاد حس «مفید بودن» برای آنها هم موثر خواهد بود.
در آمریکا مرکزی برای ورزش معلولین به نام NSCD وجود دارد که بدون دریافت هزینههای قابل ملاحظه در ایجاد خلاقیت در کودکان و نوجوانان معلول هم مفید است و سالانه حدود ۳ هزار نوجوان و کودک معلول از آن استفاده می کنند. هیاتی متشکل از ۵۴ متخصص و بیش از سه هزار نفر داوطلب موفق شده اند ۲۸ هزار درس برای تعلیم به این معلولین تهیه کنند. اعضای NSCD را معلولین مثل نابینایان، ناشنوایان، کسانی که نقص عضو دارند ناقص الخلقه ها، مبتلایان به آسم و دیابت حاد و... تشکیل می دهند. ضمنا مبتلایان به آسم می توانند با نظارت متخصص در هر فعالیت ورزشی که مایل باشند شرکت کنند.
● مصدومیت و راه های کاهش آن
فرقی نمی کند شما به چه ورزشی علاقه مند هستید. مهم این است که اطمینان حاصل کنید که آن ورزش را درست انجام می دهید. اگر مصدوم شوید شاید مجبور باشید مدت طولانی ورزش را کنار بگذارید. در رفتگی، رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی ممکن است برای بهبودی به هفته ها وقت نیاز داشته باشند. پس در هنگام ورزش مراقب سلامتی خود باشید.
قبل از شروع به ورزشهای سنگین بدنتان را خوب گرم کنید، ۵ تا ۱۰ دقیقه نرمش کنید. قبل و بعد از ورزش همه ماهیچههای اصلی خود را بکشید و این کار را به آرامی انجام دهید. در هنگام ورزش از همه وسایل محافظتی مثل زانو بند، مچ بند و...که به رشته ورزشی تان مربوط است استفاده کنید. ورزش ها و تمرینات جدید را تحت نظر مربی انجام داده و به محدودیتهای خود آگاه باشید. اگر به تازگی به ورزش کردن روی آورده اید به خودتان فشار نیاورید. ممکن است همان موقع احساس درد نکنید ولی عوارض جانبی آن ها حتما صدماتی به شما وارد خواهند کرد. از ورزش بیش از حد اجتناب کنید. ورزش زیادی هم می تواند به اندازه ورزش نکردن مضر باشد. هفته ای یک روز به خود استراحت بدهید. بهتر است قبل، بعد و در هنگام ورزش کردن آب بنوشید، در روزهای گرم بیشتر از روزهای معمولی آب بخورید. حتی در روزهای سرد هم چون عرق می کنید باید آب بخورید تا آب از دست رفته بدنتان را جبران کنید. به علامتهای بدنتان گوش کنید! درد همیشه علامت این است که یک جای کار ایراد دارد پس استراحت کنید. سعی نکنید با درد کنار بیائید زیرا در این صورت فقط صدمات وارده را افزایش داده اید.
نویسنده : صدیقه سادات باقی
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست