جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا
زهد، نخوردن و نخوابیدن نیست
![زهد، نخوردن و نخوابیدن نیست](/mag/i/2/5h83o.jpg)
کمی دیر شده بود. رکعت دوم نماز مغرب بود که او رسید، با عجله مُهری برداشت و روانه صف آخر شد تا از فضیلت جماعت باز نماند. جماعت که سلام نماز را دادند، هنوز رکعتی از نماز او باقی بود. وقتی سلام داد، دیگر همه نگاهها به او معطوف شده بود. لبخندی زد و به نشانه احترام دست خود را بر سر گذاشت. حالا همه متوجه حضور او شده بودند، حتی جوان بیست و یکی دو سالهای که عبا بر دوش انداخته و در جایگاه امام جماعت ایستاده بود. اطرافیان به حاج آقا اصرار میکردند که جلو برود و نماز دوم را اقامه کند؛ اما هیچ عجلهای نداشت. امام جماعت جوان با اندکی خجالت سریع به صف دوم رفت و جا را برای او خالی کرد. حاج آقا آمد، بدون مقدمه پیشانی جوان را بوسید و با صدای بلند گفت: «همه ایران میدانند که من به شما عزیزان دانشجو عشق میورزم، من پشت سر تک تک شما نماز میخوانم».
جمله بر آمده از دل او، جمله آشنایی بود که بارها گوش نماز گزاران مسجد کوی دانشگاه تهران را نوازش داده بود. تواضع و فروتنی، صفا و صمیمیت، نشاط و شادابی، بی آلایشی و اخلاص، جوان پسندی و به روز بودن و... همه و همه از حاج آقا امجد، امام جماعت مسجد کوی دانشگاه تهران، شخصیتی ساخته که محبوب قلوب پیرو جوان، روحانی و دانشجو، کارمند و بازاری و... است. نماز جماعت ایشان در مسجد کوی، محفل انسی است که بسیاری از شیفتگان و تشنگان رؤیت جلوههای عملی اخلاق اسلامی را جمع کرده است.
حاج آقا، هر شب چند دقیقه بین نماز صحبت میکند و سعی دارد با موعظه دانشجویان را با اصول اسلام آشنا سازد. جملههای ناب و کوتاه او همواره خاطر جوانان دانشجو را نوازش میدهد:
اهل بیت(ع) قهرمانان همه فضائل هستند.
ما میراث دار میراث بزرگ شیعه هستیم که با رنج و دردهای فراوان به دست آمده است. نباید میراثخوار باشیم.
گناه و معصیت دنده عقب است. آن قدر که انسان وارد میدان مین میشود.
تقوا محبت را تقویت میکند؛ ولی گناه و معصیت باعث تضعیف آن میشود.
فایده عشق به اهل بیت(ع) این است که خود بینی از بین میرود. چون اهل بیت - علیهم السلام - فانی در خدا هستند، انسان هم به عشق آنها، خدا بین میشود.
زهد، نخوردن و نخوابیدن نیست؛ زهد ناچیز دانستن دنیا است.
سه محور را باید حفظ کنیم؛ مکتب، وحدت و رهبری.
در ادامه بچههای مسجد کوی دانشگاه خصوصیات اخلاقی و ویژگیهای رفتاری استاد امجد را بازگو می کنند که با هم گوشههایی آن را میخوانیم.
● به همه شخصیت میدهند
یکی از خصوصیات بارز ایشان این است که به دور از حب و بغضهای شخصی فقط برای احترام به طرف مقابل با افراد انس میگیرند. خیلی از مواقع در مجالس میبینیم حاج آقا از هنر همه استفاده میکند؛ به یکی میگوید شعر بخوان، به دیگری میگوید قرآن بخوان، به دیگری میگوید سؤال کن و... خلاصه به همه شخصیت میدهند. ایشان به دنبال مطرح کردن خود نیست، بلکه به دنبال طرح فضیلت و خوبی است. حاج آقا خیلی خوب است و من هرچند به عنوان یک خانم نمیتوانم مانند آقایان از نزدیک از ایشان استفاده کنم ولی صحبتها و حرکات و رفتار ایشان خیلی در من تأثیر داشته و کلاً دیدم را عوض کرده است.
ـ الهه سادات موسوی - فلسفه
● نیازی که دانشجویان به امثال او دارند...
نیازی که دانشجویان به امثال حاج آقا امجد دارند، از نیاز به یک استاد تحصیل کرده در سطح بالا هم بیشتر است؛ چون ما در عملکردمان دچار یک تضاد شدهایم، در اعتقاداتمان مشکل داریم و برای موفقیت در آینده باید خودسازی کنیم. باحضور ایشان ما بهتر خودسازی میکنیم. استعدادهای خوب دانشگاه به امثال حاج آقا نیاز دارند. نکته این است که روحانیان باید احساسات و نیازهای دانشجویان را درک کنند، همان کاری که حاج آقا میکند.
ـ منصور ملکی - اقتصاد
● شارژ روحی
حاج آقا امجد بیشترین تأثیرش در تألیف قلوب است. بچهها چون در خوابگاه خسته میشوند، وقتی به مسجد میآیند، از لحاظ روحی شارژ میشوند. ایشان به بچهها دلداری میدهند؛ با آن شخصیت عرفانی که دارند، باعث میشوند خستگی بچهها از اجتماع و خوابگاه برطرف شود. علت موفقیت حاج آقا امجد اخلاص ایشان است. هر کس اخلاص داشته باشد و همت کند تا به خاطر خدا به یک عده دانشجو کمک کند، موفق میشود.
علت علاقه من به ایشان قلبی است، نمیتوانم بگویم؛ چون من خوبی را دوست دارم.
ـ حسن صالحی وزیری
● جاذبه خاص
علت موفقیت ایشان در این است که خود را به دانشجویان نزدیک احساس میکنند. طبق اظهار نظر خودشان، خود را خادم دانشجو میداند و میگوید من شما را خیلی دوست دارم، باید قدر خود را بدانید. صحبتهای بعد از نماز و برخوردها و نصیحتهای ایشان در مجموع باعث ایجاد برآیند خاصی در ذهن من شد و برای من جاذبه خاصی به وجود آورد.
ـ فرزاد ابراهیمی - مکانیک
● اهل عمل
علت علاقهمندی من به حاج آقا این است که خودشان اهل عمل هستند و به چیزهایی که میگویند عمل میکنند.
ـ اصغر تفضلی - الاهیات
● اگر من را از در بیرون کنند، از پنجره میآیم.
حاج آقا خود را از بچهها میدانند، حتی این جمله را چندین بار گفتهاندکه: اگر من را از در بیرون کنید، از پنجره میآیم. به همین خاطر، رابطه دانشجویان با ایشان دو طرفه است. بچهها حاج آقا را دوست دارند و ایشان هم به بچهها محبت میکنند.
ـ امین جلال منش - تربیت بدنی
● تنها یک جمله
اگر جملهای از خود ایشان بگویم، ابعاد وجودیاش بهتر مشخص میشود. ایشان میفرمایند:
«چون از او گشتی همه چیز از تو گشت». با همین جمله میتوان همه چیز را فهمید.
ـ حسین خان دانا - برق
● اسلامشناسی
به نظر من، مهمترین خصوصیت حاج آقا اسلامشناسی او است؛ یعنی واقعا روح تشیع را پیاده میکند. در خیلی از مسائل میگوید: شخص گرا نباشید، اصول گرا باشید؛ احترام به افراد به جای خود، اما هر کس هر حرفی زد به دنبال او نروید.
ـ فرزانه پاینده - ریاضی کاربردی
● حتی انتظار ندارد پیش پای او بلند شویم.
یک مشکلی که از دیدن خیلیها داشتم این بود که احساس میکردم برای خود شخصیتی قائل هستند؛ اما ایشان کسی نیست که خود را بگیرد یا خود را بزرگ بداند یا انتظار چیزی داشته باشد. حتی انتظار ندارد جلوی پای او بلند شویم؛ اما تنها کسی است که از در مسجد که وارد میشود، همه جلوی پای او بلند میشوند؛ یعنی چیزی که نمیخواهد برای او اتفاق میافتد.
ـ مجید امامی - مهندسی شیمی
● گفت که در زندگی آزاد باش!
حاج آقا با جوانها خوش است و جوانها هم از او خوششان میآید. بارها خودشان به شعری از استادش علامه طباطبایی، تمسک کردهاند که:
پیر خرد پیشه نورانیام
بُرد ز دل زنگ پریشانیام
گفت که در زندگی آزاد باش
هان گذران است جهان شاد باش
ـ احمد توکلی – الهیات
● یک لحظه غفلت
چند شب قبل که در مجلس استاد امجد بودیم ، ایشان بیتی خواندند که ازآنجا که فهمیدن صحبت های استاد هنر خاص خودش را می طلبد ، در آن جلسه من دقیقا نتوانستم آن شعر را بفهمم ولی دوستی زحمت کشید و آن را برایم معنی نمود
رفتم ز پا خاری کشم ، محمل ز چشمم دور شد
یک لحظه غافل گشتم و صد سال راهم دور شد
گمان کنم یادآوری این بیت هر از چند گاهی ضرر نداشته باشد. بالاخره هرچه باشد ، آقای امجد که حرف نامربوط نمی زند.
حضرت آیت الله محمود امجدی (امجد) در سال ۱۳۱۸ ش. در شهرستان کنگاور از توابع کرمانشاه در خانواده ای روحانی متولد گردید. پدر ایشان از علمای آن دیار بود که به عنوان پایگاهی در مسیر ایران به کربلا، میزبان علمای هم عصر خویش بود. ادب و معنویت و عشق به اهل بیت (ع) شاخصهء مهم علمای خانواده امجد می باشد. پدر بزرگ ایشان از علما و شعرای با اخلاص و ارادتمند خاندان عصمت و طهارت است که تضمین های عاشورایی ایشان از اشعار حافظ مشهور است.
ایشان بعد از اتمام تحصیلات متوسطه وارد حوزه می شوند و بعد از مدتی در مدرسه حجتیه قم به تحصیل علوم دینی می پردازند.
اساتید ایشان عبارتند از: امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی، حاج آقا حسین فاطمی و ...
خود استاد بارها می فرمایند: من در همه دروس خصوصی و عمومی علامه طباطبایی شرکت داشته ام. ارادت علامه نیز به ایشان مشهود بوده است بطوری که می فرموده اند به او امجد کرمانشاهی نگویید بلکه امجد کربلایی بگویید.
بزرگترین استاد اخلاق و عرفان ایشان مرحوم آیت الله العظمی بهاءالدینی بود که همیشه استاد امجد از او یاد می کنند. آیت الله بهاءالدینی هم در خصوص ایشان عنایت ویژه ای داشته اند و بارها توکل به خداوند را از بارزترین خصوصیات ایشان می دانند.
آیت الله امجد به اصرار بعضی از علماء چندین سال است به تهران مهاجرت کرده است و روش تربیتی و رفتاری و اخلاق اجتماعی و زهد بی نظیر ایشان باعث شده، جوانان خصوصا دانشجویان، این عالم گرانقدر را همچون نگینی در آغوش بگیرند. مباحث اخلاقی و نماز جماعت ایشان در مسجد کوی دانشگاه تهران و مراسمی چون عزاداری ایام محرم و احیاء شبهای قدر، همه عاشقان فضیلت را به سوی خویش جذب کرده است.
از خصوصیات بارز ایشان اخلاص عجیب و بی اعتنایی او به دنیاست به طوری که بسیار دیده اند که مجالس بسیار کوچک و در ظاهر کم اهمیت و افراد بی نام و نشان را بر مجالس بسیار بزرگ ترجیح داده اند. آنچه در نظر ایشان اهمیت دارد ارادت و اخلاص به اهل بیت عصمت طهارت علیهم السلام است. عشق به جوانان، دلسوزی برای آنان و محبت پدرانه ایشان باعث شده است که جوانان هم به او عشق ورزند و با ایشان رابطه ای صمیمی داشته باشند.
منبع : روزنامه انتخاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست