پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
ماجرای «عمو بابی»و فوتبال ایران
حتی در یك مقطع زمانی، افرادی كه در باطن جزو مخالفان فدراسیون فوتبال و برانكو بودند شایعه كردند، هدف از دعوت رابسون برای تماشای بازی دو تیم ایران و ژاپن در تهران، استفاده از وی در تیم ملی در صورت ناكامی ایران در بازی روز پنجم فروردین ماه مقابل ژاپن می باشد كه خوشبختانه تیم ملی پیروز شد تا شایعه سازان به هدف خود نرسند.
به هر حال، كش و قوس در مورد آمدن و یا نیامدن رابسون به ایران در سال جدید نیز ادامه یافت. البته برخی افراد با قاطعیت خبر آمدن وی را به ایران تكذیب می كنند، گروهی دیگر او را مربی آینده تیم المپیك می دانند و در نهایت عده ای نیز می گویند او به عنوان یك مربی استعدادیاب و برنامه ریز به ایران خواهد آمد.
همین اظهارات ضد و نقیض ما را بر آن داشت تا به اختصار به بررسی كارنامه ورزشی وی بپردازیم و همچنین آخرین اخبار در مورد آینده رابسون را به نقل از پایگاههای اینترنتی و از زبان خود وی به اطلاع دوستداران فوتبال برسانیم.
* * *
بابی رابسون یكی از محبوب ترین و محترم ترین مربیان فوتبال جهان است كه كارنامه مربیگری وی در تیم ملی انگلیس و باشگاههای مطرح اروپایی ، درخشان است.
او در شهر ساكریستون چشم به جهان گشود كه پدرش كارگر معدن بود. با توجه به این كه خانواده رابسون بسیار منضبط بود او نیز به انسانی منظم تبدیل شد اما نه به یك دیكتاتور چون وی به عنوان یك مربی می داند كه همواره با زور و تنبیه نمی توان قانون را در یك تیم فوتبال اجرا كرد.
هنگامی كه وی ۱۵ ساله بود، باشگاه میدلزبورو برای استخدام او وارد عمل شد اما ترجیح داد به فولهام بپیوندد. پست بازی وی، هافبك راست بود كه علاقه خاصی به یورش سریع به سوی دروازه حریف داشت.
او پس از انجام ۱۵۲ بازی و به ثمر رساندن ۶۸ گل در ماه مارس سال ۱۹۵۶ به وست برومویچ پیوست و طی ۵ سال حضور در این تیم موفق به راهیابی به تیم ملی شد و حتی در جام جهانی ۱۹۵۸ نیز حضور داشت، در مجموع وی ۲۰ بازی برای تیم ملی كشورش انجام داد.
در سال ،۱۹۶۲ رابسون پس از انجام ۲۳۹ بازی و به ثمر رساندن ۵۶ گل از
وست برومویچ جدا شد و ۱۹۲ بازی دیگر برای فولهام انجام داد.
او در دوران بازیگری هرگز موفق به كسب عنوانی نشد به همین دلیل در سال ۱۹۶۷ وارد حرفه مربیگری شد و به مدت یك سال هدایت تیم وایت كپس ونكوور را برعهده گرفت. او سپس به عنوان مربی تیم فولهام مشغول به كار شد كه در آن زمان این تیم در قعر جدول رده بندی دست و پا می زد و با وجود تلاش رابسون به دسته دوم سقوط كرد. رابسون فصل جدید را هم بسیار بد آغاز كرد و به همین دلیل در میانه های راه از كار بركنار شد.
اخراج از فولهام، باعث تحقیر رابسون شد و او قول داد كه دیگر از فوتبال ناكام نشود.
او مدتی به عنوان مربی استعدادیاب در چلسی مشغول به كار شد و سپس هدایت تیم ایپسویچ را در دست گرفت. مهمترین عامل موفقیت رابسون در ایپسویچ، اجرای سیاست جوانگرایی بود. او طی ۱۳ سال مربیگری در این تیم تنها ۱۴ بازیكن به ارزش یك میلیون پوند خریداری كرد.
در چند سال اول، رابسون تلاش زیادی برای جدا كردن ایپسویچ از رده های پایین جدول انجام داد و حتی با دو تن از بازیكنان تیمش كتك كاری كرد تا این كه سرانجام ایپسویچ به یكی از قدرت های فوتبال انگلیس تبدیل شد.
در دوران مربیگری رابسون در ایپسویچ این تیم تنها یك فصل در جمع ۶ تیم برتر جدول نبود و ۸ بار به رقابت های اروپایی راه یافت. او همچنین پیشنهاد مربیگری در تیم لیدز را رد كرد با آن كه دستمزد پیشنهادی لیدزی ها سه برابر دستمزدی در ایپسویچ بود. او در ایپسویچ دو بار نایب قهرمان لیگ انگلیس و یك بار قهرمان جام حذفی و جام یوفا شد. سرانجام رابسون در سال ،۱۹۸۲ ایپسویچ را رها كرد تا در تیم ملی انگلیس به مربیگری بپردازد.
رابسون تیم ملی انگلیس را به مرحله یك چهارم پایانی جام جهانی ۱۹۸۶ مكزیك رساند كه این تیم با آن گل معروف مارادونا كه با دست به ثمر رسید از دور رقابتها حذف شد.
هنوز هم هرگاه رابسون به یاد آن گل می افتد، خونش به جوش می آید. در جام ملت های اروپا در سال ،۱۹۸۸ تیم انگلیس با شكست مقابل شوروی سابق، ایرلند و هلند در قعر جدول قرار گرفت و حذف شد كه پس از این ناكامی، فشارهای وارد بر رابسون افزایش یافت.
بازی های ضعیف تیم انگلیس در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ باعث شد تا فدراسیون فوتبال این كشور به صراحت اعلام كند، قرارداد رابسون پس از پایان جام جهانی تمدید نخواهد شد.
تیم ملی انگلیس جام جهانی ۱۹۹۰ را با تساوی (۱-۱) مقابل ایرلند آغاز كرد و تمام مطبوعات این كشور خواهان استعفای وی شدند. حتی یكی از روزنامه های انگلیس از فدراسیون خواست تا این تیم را به خانه بازگرداند.
به هر حال تیم انگلیس با هدایت رابسون به مرحله نیمه نهایی رسید و در ضربات پنالتی مغلوب آلمان غربی شد.
پس از جدایی از تیم، رابسون روانه هلند شد تا در آیندهوون مربیگری كند.
آیند هوون طی دو فصل مربیگری رابسون قهرمان لیگ شد و رونالدو زیر دست رابسون پرورش یافت. او در تابستان سال ۱۹۹۳ به اسپورتینگ پیوست اما یك سال بعد از كار بركنار شد.
با این حال رابسون دست بردار نبود چون می خواست در پرتغال موفق بشود به همین دلیل مربی پورتو شد و همان سال در فینال جام حذفی، اسپورتینگ را شكست داد و از تیم سابق خود انتقام گرفت.
رابسون همچنین دو بار در سالهای ۱۹۹۵ و ،۱۹۹۶ پورتو را به مقام قهرمانی لیگ پرتغال رساند و سپس روانه بارسلونا شد.
رابسون در بدو ورود به بارسلونا از مسئولان این تیم خواست با پرداخت ۲۰ میلیون پوند رونالدو را به خدمت بگیرند كه حاصل آن قهرمانی در جام برندگان اروپا و جام حذفی اسپانیا در سال ۱۹۹۷ بود. رابسون در پایان فصل به عنوان مدیر عمومی بارسلونا مشغول به كار شد و لوئیس فان گال مربیگری این تیم را برعهده گرفت. قرار بود رابسون در پست جدید خود به استعدادیابی بپردازد اما او تنها یك سال دوام آورد و در تابستان ۱۹۹۸ با امضای یك قرارداد كوتاه مدت به آیندهوون بازگشت. او در این تیم به پرورش رودفان نیستلروی پرداخت.
هنگامی كه رابسون در اسپورتینگ به مربیگری می پرداخت، خوزه مورینیو (مربی فعلی چلسی) مترجم وی بود كه رابسون او را همراه با خود به پورتو و بارسلونا برد. هنگامی كه رابسون از بارسلونا جدا شد، مورینیو هم می خواست همراه وی به هلند بازگردد اما رابسون به او پیشنهاد كرد در بارسلونا بماند تا از فان گال درس های تازه ای بیاموزد و این گونه مورینیو با كمك رابسون به یكی از بهترین مربیان فوتبال جهان تبدیل شد.
در پایان یك فصل مربیگری در آیندهوون، رابسون با درخواست كمك مقامات نیوكاسل مواجه شد. در آن زمان نیوكاسل در رده نوزدهم جدول رده بندی قرار داشت و آلن شیرر كاپیتان نیوكاسل به طور مداوم با مربی تیم (رودگولیت) درگیر بود.
سرانجام در ماه سپتامبر ،۱۹۹۲ رابسون هدایت نیوكاسل را پذیرفت. جالب اینكه نیوكاسل در اولین بازی خانگی خود تحت مربیگری رابسون به پیروزی ۸ بر صفر مقابل شفیلد ونزدی دست یافت و جالب تر اینكه شیرر زننده ۵ گل بود.
در پایان فصل، نیوكاسل یازدهم شد و به مرحله نیمه نهایی جام حذفی رسید. در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ نیز نیوكاسل برای اولین بار موفق به دریافت جواز حضور در رقابت های جام قهرمانی باشگاه های اروپا شد و در تابستان ۲۰۰۲ اتحادیه مربیان فوتبال لیگ انگلیس لوح تقدیر به رابسون اهداء كرد و یك ماه بعد از ملكه، لقب «سر» را دریافت كرد.
فصل بعد نیز نیوكاسل با قرار گرفتن در مكان سوم جدول رده بندی لیگ برای دومین سال متوالی به رقابت های جام باشگاه های اروپا راه یافت و در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ در حالی كه رابسون ۷۰ ساله شد، اما احتمال بازنشسته شدن خود را رد كرد و مدعی شد كه تا ۱۰۰ سالگی به مربیگری خواهد پرداخت. در انگلیس به رابسون لقب «عمو بابی» داده اند و جالب اینكه او همواره اسم بازیكنانش را به اشتباه صدا می كند. به عنوان مثال همواره پل پاركر بازیكن سابق تیم ملی انگلیس را «دنی» صدا می كرد. با این حال وی همواره نظم را در تیم خود پیاده می كرد. به عنوان مثال جریمه اولیه ورود به تمرین با تأخیر ۲۰۰ پوند و سپس ۵۰ پوند به ازای هر دقیقه تأخیر بود.
در فصل (۲۰۰۴-۲۰۰۳) رابسون تنها به مقام قهرمانی فكر می كرد اما این تیم به مقام پنجم رسید و فرصت حضور در رقابت های جام باشگاه های اروپا را نیز از دست داد. به همین دلیل رئیس باشگاه نیوكاسل اعلام كرد، فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۴ آخرین فصل مربیگری رابسون در نیوكاسل خواهد بود.
همین موضوع باعث ایجاد تنش در تیم شد و در نهایت بلاهایی كه ۵ سال قبل بر سر رودگولیت آمده بود، این بار رابسون را سرنگون كرد. ۵ سال قبل هنگامی كه گولیت، كاپیتان تیم یعنی آلن شیرر را نیمكت نشین كرد، در بازی بعدی از كار بر كنار شد كه این بار اتفاقی كاملاً مشابه برای رابسون رخ داد. در واقع نیمكت نشین كردن شیرر، منجر به بركناری رابسون گردید.
این روزها رابسون با ذهنی آزادتر به آینده خود می اندیشد. از صحبت های او می توان اینگونه نتیجه گیری كرد كه وی قصد دارد پیش از كناره گیری از فوتبال در یك تیم باشگاهی در انگلیس به مربیگری بپردازد و با توجه به سن و سال و شرایط خانوادگی اش بعید به نظر می رسد برای مربیگری روانه یك كشور خارجی بشود. او علاقمند است هر روز در زمین چمن باشد و بازیكنانش را ببیند و آنها را با اسامی غلط صدا بكند ، در صورتی كه اگر مربی تیم ملی كشوری بشود، امكان چنین كاری وجود نخواهد داشت. اما با توجه به اینكه رابسون دید بسیار خوبی در زمینه یافتن استعدادهای ناب دارد شاید به عنوان استعدادیاب و برنامه ریز تیم های پایه به آسیا سفر بكند. البته در دنیای توپ گرد هیچ چیز قابل پیش بینی نیست و احتمال دارد تا زمان چاپ این مطلب سرنوشت رابسون مشخص شده باشد.
با این حال ذكر این نكته الزامی است كه به نوشته مطبوعات انگلیس، رابسون تا چند روز دیگر ۲ میلیون پوند به عنوان غرامت از باشگاه نیوكاسل دریافت خواهد كرد چون این باشگاه در شرایطی كه یك سال از قرارداد رابسون باقی مانده بود، با او قطع همكاری كرد. با توجه به این خبر، قیمت یك فصل مربیگری رابسون به طور حتم كمتر از ۲ میلیون پوند نخواهد بود.
آیا ما قادر هستیم چنین پول كلانی را برای جذب او پرداخت كنیم؟
شناسنامه بابی رابسون
تاریخ تولد: ۱۸/۲/۱۹۳۳ (۷۲ ساله)
محل تولد: ساكریستون
سابقه مربیگری: نیوكاسل، آیندهوون، بارسلونا، پورتو، اسپورتینگ لیسبون، تیم ملی انگلیس، ایپسویچ، فولهام و ونكوور
افتخارات: قهرمان جام حذفی انگلیس(۱۹۷۸)، قهرمان جام اتحادیه انگلیس(۱۹۷۳)، قهرمان جام حذفی اسپانیا(۱۹۹۷)، قهرمان لیگ هلند(،۱۹۹۱ ۱۹۹۲)، قهرمان لیگ پرتغال(،۱۹۹۵ ۱۹۹۶)، قهرمان جام حذفی پرتغال(۱۹۹۴)، قهرمان جام یوفا(۱۹۸۱) و قهرمان جام برندگان اروپا(۱۹۹۷)
رابسون: دلم برای مربیگری تنگ شده است
بابی رابسون كه در ابتدای فصل جاری با تیم نیوكاسل قطع همكاری كرد (از این تیم كنار گذاشته شد) هفته گذشته در گفت وگویی اعلام كرد: دلم برای مربیگری تنگ شده است. من عادت داشتم هر روز در زمین تمرین با بازیكنان كار كنم و فشارهای روحی ناشی از انتخاب ۱۱ بازیكن اصلی را برای روز مسابقه تحمل كنم، اما حالا بیكار هستم، احساس دلتنگی شدید می كنم.چند هفته پیش هنگامی كه گری مگسون مربی تیم وست برومویچ از كار بركنار شد، تصور می شد كه بابی رابسون به عنوان جانشین وی مشغول به كار شود اما اینچنین نشد.به هر حال، رابسون تأكید می كند كه او در آینده ای نزدیك در شغل تازه ای مشغول به كار نخواهد شد، اما در دراز مدت هم بیكار نخواهد ماند.وی می گوید: هنوز تصمیم نگرفته ام كه چه زمانی به حرفه مربیگری بازگردم. تا دو ماه دیگر فصل جاری فوتبال انگلیس به پایان خواهد رسید و پس از پایان فصل اتفاقات تازه ای رخ خواهد داد. در حال حاضر عجله ای برای بازگشت به حرفه مربیگری ندارم چون نمی خواهم انتخاب اشتباهی داشته باشم. فكر می كنم كه قبل از مرگ خود بتوانم در یك تیم دیگر به مربیگری بپردازم.
آخرین خبر اینترنتی در مورد رابسون
آخرین باری كه پایگاه های اینترنتی در مورد رابسون به انتشار خبر پرداختند، مربوط به روز ۱۲ فروردین می شود كه متن خبر مذكور به این شرح بود:
بابی رابسون، مربی سابق تیم ملی فوتبال انگلیس سه پیشنهاد قابل توجه از كشورهای ایران ، بحرین و امارات دریافت كرده است. البته ماهیت هر سه پیشنهاد یكسان است: تأسیس آكادمی فوتبال و استعدادیابی بازیكنان ۱۲ تا ۲۱ ساله. در صورتیكه وی به هر یك از این سه كشور سفر كند به عنوان برنامه ریز و ناظر انجام وظیفه خواهد كرد و به مربیگری نخواهد پرداخت.
به هر حال، كش و قوس در مورد آمدن و یا نیامدن رابسون به ایران در سال جدید نیز ادامه یافت. البته برخی افراد با قاطعیت خبر آمدن وی را به ایران تكذیب می كنند، گروهی دیگر او را مربی آینده تیم المپیك می دانند و در نهایت عده ای نیز می گویند او به عنوان یك مربی استعدادیاب و برنامه ریز به ایران خواهد آمد.
همین اظهارات ضد و نقیض ما را بر آن داشت تا به اختصار به بررسی كارنامه ورزشی وی بپردازیم و همچنین آخرین اخبار در مورد آینده رابسون را به نقل از پایگاههای اینترنتی و از زبان خود وی به اطلاع دوستداران فوتبال برسانیم.
* * *
بابی رابسون یكی از محبوب ترین و محترم ترین مربیان فوتبال جهان است كه كارنامه مربیگری وی در تیم ملی انگلیس و باشگاههای مطرح اروپایی ، درخشان است.
او در شهر ساكریستون چشم به جهان گشود كه پدرش كارگر معدن بود. با توجه به این كه خانواده رابسون بسیار منضبط بود او نیز به انسانی منظم تبدیل شد اما نه به یك دیكتاتور چون وی به عنوان یك مربی می داند كه همواره با زور و تنبیه نمی توان قانون را در یك تیم فوتبال اجرا كرد.
هنگامی كه وی ۱۵ ساله بود، باشگاه میدلزبورو برای استخدام او وارد عمل شد اما ترجیح داد به فولهام بپیوندد. پست بازی وی، هافبك راست بود كه علاقه خاصی به یورش سریع به سوی دروازه حریف داشت.
او پس از انجام ۱۵۲ بازی و به ثمر رساندن ۶۸ گل در ماه مارس سال ۱۹۵۶ به وست برومویچ پیوست و طی ۵ سال حضور در این تیم موفق به راهیابی به تیم ملی شد و حتی در جام جهانی ۱۹۵۸ نیز حضور داشت، در مجموع وی ۲۰ بازی برای تیم ملی كشورش انجام داد.
در سال ،۱۹۶۲ رابسون پس از انجام ۲۳۹ بازی و به ثمر رساندن ۵۶ گل از
وست برومویچ جدا شد و ۱۹۲ بازی دیگر برای فولهام انجام داد.
او در دوران بازیگری هرگز موفق به كسب عنوانی نشد به همین دلیل در سال ۱۹۶۷ وارد حرفه مربیگری شد و به مدت یك سال هدایت تیم وایت كپس ونكوور را برعهده گرفت. او سپس به عنوان مربی تیم فولهام مشغول به كار شد كه در آن زمان این تیم در قعر جدول رده بندی دست و پا می زد و با وجود تلاش رابسون به دسته دوم سقوط كرد. رابسون فصل جدید را هم بسیار بد آغاز كرد و به همین دلیل در میانه های راه از كار بركنار شد.
اخراج از فولهام، باعث تحقیر رابسون شد و او قول داد كه دیگر از فوتبال ناكام نشود.
او مدتی به عنوان مربی استعدادیاب در چلسی مشغول به كار شد و سپس هدایت تیم ایپسویچ را در دست گرفت. مهمترین عامل موفقیت رابسون در ایپسویچ، اجرای سیاست جوانگرایی بود. او طی ۱۳ سال مربیگری در این تیم تنها ۱۴ بازیكن به ارزش یك میلیون پوند خریداری كرد.
در چند سال اول، رابسون تلاش زیادی برای جدا كردن ایپسویچ از رده های پایین جدول انجام داد و حتی با دو تن از بازیكنان تیمش كتك كاری كرد تا این كه سرانجام ایپسویچ به یكی از قدرت های فوتبال انگلیس تبدیل شد.
در دوران مربیگری رابسون در ایپسویچ این تیم تنها یك فصل در جمع ۶ تیم برتر جدول نبود و ۸ بار به رقابت های اروپایی راه یافت. او همچنین پیشنهاد مربیگری در تیم لیدز را رد كرد با آن كه دستمزد پیشنهادی لیدزی ها سه برابر دستمزدی در ایپسویچ بود. او در ایپسویچ دو بار نایب قهرمان لیگ انگلیس و یك بار قهرمان جام حذفی و جام یوفا شد. سرانجام رابسون در سال ،۱۹۸۲ ایپسویچ را رها كرد تا در تیم ملی انگلیس به مربیگری بپردازد.
رابسون تیم ملی انگلیس را به مرحله یك چهارم پایانی جام جهانی ۱۹۸۶ مكزیك رساند كه این تیم با آن گل معروف مارادونا كه با دست به ثمر رسید از دور رقابتها حذف شد.
هنوز هم هرگاه رابسون به یاد آن گل می افتد، خونش به جوش می آید. در جام ملت های اروپا در سال ،۱۹۸۸ تیم انگلیس با شكست مقابل شوروی سابق، ایرلند و هلند در قعر جدول قرار گرفت و حذف شد كه پس از این ناكامی، فشارهای وارد بر رابسون افزایش یافت.
بازی های ضعیف تیم انگلیس در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ باعث شد تا فدراسیون فوتبال این كشور به صراحت اعلام كند، قرارداد رابسون پس از پایان جام جهانی تمدید نخواهد شد.
تیم ملی انگلیس جام جهانی ۱۹۹۰ را با تساوی (۱-۱) مقابل ایرلند آغاز كرد و تمام مطبوعات این كشور خواهان استعفای وی شدند. حتی یكی از روزنامه های انگلیس از فدراسیون خواست تا این تیم را به خانه بازگرداند.
به هر حال تیم انگلیس با هدایت رابسون به مرحله نیمه نهایی رسید و در ضربات پنالتی مغلوب آلمان غربی شد.
پس از جدایی از تیم، رابسون روانه هلند شد تا در آیندهوون مربیگری كند.
آیند هوون طی دو فصل مربیگری رابسون قهرمان لیگ شد و رونالدو زیر دست رابسون پرورش یافت. او در تابستان سال ۱۹۹۳ به اسپورتینگ پیوست اما یك سال بعد از كار بركنار شد.
با این حال رابسون دست بردار نبود چون می خواست در پرتغال موفق بشود به همین دلیل مربی پورتو شد و همان سال در فینال جام حذفی، اسپورتینگ را شكست داد و از تیم سابق خود انتقام گرفت.
رابسون همچنین دو بار در سالهای ۱۹۹۵ و ،۱۹۹۶ پورتو را به مقام قهرمانی لیگ پرتغال رساند و سپس روانه بارسلونا شد.
رابسون در بدو ورود به بارسلونا از مسئولان این تیم خواست با پرداخت ۲۰ میلیون پوند رونالدو را به خدمت بگیرند كه حاصل آن قهرمانی در جام برندگان اروپا و جام حذفی اسپانیا در سال ۱۹۹۷ بود. رابسون در پایان فصل به عنوان مدیر عمومی بارسلونا مشغول به كار شد و لوئیس فان گال مربیگری این تیم را برعهده گرفت. قرار بود رابسون در پست جدید خود به استعدادیابی بپردازد اما او تنها یك سال دوام آورد و در تابستان ۱۹۹۸ با امضای یك قرارداد كوتاه مدت به آیندهوون بازگشت. او در این تیم به پرورش رودفان نیستلروی پرداخت.
هنگامی كه رابسون در اسپورتینگ به مربیگری می پرداخت، خوزه مورینیو (مربی فعلی چلسی) مترجم وی بود كه رابسون او را همراه با خود به پورتو و بارسلونا برد. هنگامی كه رابسون از بارسلونا جدا شد، مورینیو هم می خواست همراه وی به هلند بازگردد اما رابسون به او پیشنهاد كرد در بارسلونا بماند تا از فان گال درس های تازه ای بیاموزد و این گونه مورینیو با كمك رابسون به یكی از بهترین مربیان فوتبال جهان تبدیل شد.
در پایان یك فصل مربیگری در آیندهوون، رابسون با درخواست كمك مقامات نیوكاسل مواجه شد. در آن زمان نیوكاسل در رده نوزدهم جدول رده بندی قرار داشت و آلن شیرر كاپیتان نیوكاسل به طور مداوم با مربی تیم (رودگولیت) درگیر بود.
سرانجام در ماه سپتامبر ،۱۹۹۲ رابسون هدایت نیوكاسل را پذیرفت. جالب اینكه نیوكاسل در اولین بازی خانگی خود تحت مربیگری رابسون به پیروزی ۸ بر صفر مقابل شفیلد ونزدی دست یافت و جالب تر اینكه شیرر زننده ۵ گل بود.
در پایان فصل، نیوكاسل یازدهم شد و به مرحله نیمه نهایی جام حذفی رسید. در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ نیز نیوكاسل برای اولین بار موفق به دریافت جواز حضور در رقابت های جام قهرمانی باشگاه های اروپا شد و در تابستان ۲۰۰۲ اتحادیه مربیان فوتبال لیگ انگلیس لوح تقدیر به رابسون اهداء كرد و یك ماه بعد از ملكه، لقب «سر» را دریافت كرد.
فصل بعد نیز نیوكاسل با قرار گرفتن در مكان سوم جدول رده بندی لیگ برای دومین سال متوالی به رقابت های جام باشگاه های اروپا راه یافت و در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ در حالی كه رابسون ۷۰ ساله شد، اما احتمال بازنشسته شدن خود را رد كرد و مدعی شد كه تا ۱۰۰ سالگی به مربیگری خواهد پرداخت. در انگلیس به رابسون لقب «عمو بابی» داده اند و جالب اینكه او همواره اسم بازیكنانش را به اشتباه صدا می كند. به عنوان مثال همواره پل پاركر بازیكن سابق تیم ملی انگلیس را «دنی» صدا می كرد. با این حال وی همواره نظم را در تیم خود پیاده می كرد. به عنوان مثال جریمه اولیه ورود به تمرین با تأخیر ۲۰۰ پوند و سپس ۵۰ پوند به ازای هر دقیقه تأخیر بود.
در فصل (۲۰۰۴-۲۰۰۳) رابسون تنها به مقام قهرمانی فكر می كرد اما این تیم به مقام پنجم رسید و فرصت حضور در رقابت های جام باشگاه های اروپا را نیز از دست داد. به همین دلیل رئیس باشگاه نیوكاسل اعلام كرد، فصل ۲۰۰۵-۲۰۰۴ آخرین فصل مربیگری رابسون در نیوكاسل خواهد بود.
همین موضوع باعث ایجاد تنش در تیم شد و در نهایت بلاهایی كه ۵ سال قبل بر سر رودگولیت آمده بود، این بار رابسون را سرنگون كرد. ۵ سال قبل هنگامی كه گولیت، كاپیتان تیم یعنی آلن شیرر را نیمكت نشین كرد، در بازی بعدی از كار بر كنار شد كه این بار اتفاقی كاملاً مشابه برای رابسون رخ داد. در واقع نیمكت نشین كردن شیرر، منجر به بركناری رابسون گردید.
این روزها رابسون با ذهنی آزادتر به آینده خود می اندیشد. از صحبت های او می توان اینگونه نتیجه گیری كرد كه وی قصد دارد پیش از كناره گیری از فوتبال در یك تیم باشگاهی در انگلیس به مربیگری بپردازد و با توجه به سن و سال و شرایط خانوادگی اش بعید به نظر می رسد برای مربیگری روانه یك كشور خارجی بشود. او علاقمند است هر روز در زمین چمن باشد و بازیكنانش را ببیند و آنها را با اسامی غلط صدا بكند ، در صورتی كه اگر مربی تیم ملی كشوری بشود، امكان چنین كاری وجود نخواهد داشت. اما با توجه به اینكه رابسون دید بسیار خوبی در زمینه یافتن استعدادهای ناب دارد شاید به عنوان استعدادیاب و برنامه ریز تیم های پایه به آسیا سفر بكند. البته در دنیای توپ گرد هیچ چیز قابل پیش بینی نیست و احتمال دارد تا زمان چاپ این مطلب سرنوشت رابسون مشخص شده باشد.
با این حال ذكر این نكته الزامی است كه به نوشته مطبوعات انگلیس، رابسون تا چند روز دیگر ۲ میلیون پوند به عنوان غرامت از باشگاه نیوكاسل دریافت خواهد كرد چون این باشگاه در شرایطی كه یك سال از قرارداد رابسون باقی مانده بود، با او قطع همكاری كرد. با توجه به این خبر، قیمت یك فصل مربیگری رابسون به طور حتم كمتر از ۲ میلیون پوند نخواهد بود.
آیا ما قادر هستیم چنین پول كلانی را برای جذب او پرداخت كنیم؟
شناسنامه بابی رابسون
تاریخ تولد: ۱۸/۲/۱۹۳۳ (۷۲ ساله)
محل تولد: ساكریستون
سابقه مربیگری: نیوكاسل، آیندهوون، بارسلونا، پورتو، اسپورتینگ لیسبون، تیم ملی انگلیس، ایپسویچ، فولهام و ونكوور
افتخارات: قهرمان جام حذفی انگلیس(۱۹۷۸)، قهرمان جام اتحادیه انگلیس(۱۹۷۳)، قهرمان جام حذفی اسپانیا(۱۹۹۷)، قهرمان لیگ هلند(،۱۹۹۱ ۱۹۹۲)، قهرمان لیگ پرتغال(،۱۹۹۵ ۱۹۹۶)، قهرمان جام حذفی پرتغال(۱۹۹۴)، قهرمان جام یوفا(۱۹۸۱) و قهرمان جام برندگان اروپا(۱۹۹۷)
رابسون: دلم برای مربیگری تنگ شده است
بابی رابسون كه در ابتدای فصل جاری با تیم نیوكاسل قطع همكاری كرد (از این تیم كنار گذاشته شد) هفته گذشته در گفت وگویی اعلام كرد: دلم برای مربیگری تنگ شده است. من عادت داشتم هر روز در زمین تمرین با بازیكنان كار كنم و فشارهای روحی ناشی از انتخاب ۱۱ بازیكن اصلی را برای روز مسابقه تحمل كنم، اما حالا بیكار هستم، احساس دلتنگی شدید می كنم.چند هفته پیش هنگامی كه گری مگسون مربی تیم وست برومویچ از كار بركنار شد، تصور می شد كه بابی رابسون به عنوان جانشین وی مشغول به كار شود اما اینچنین نشد.به هر حال، رابسون تأكید می كند كه او در آینده ای نزدیك در شغل تازه ای مشغول به كار نخواهد شد، اما در دراز مدت هم بیكار نخواهد ماند.وی می گوید: هنوز تصمیم نگرفته ام كه چه زمانی به حرفه مربیگری بازگردم. تا دو ماه دیگر فصل جاری فوتبال انگلیس به پایان خواهد رسید و پس از پایان فصل اتفاقات تازه ای رخ خواهد داد. در حال حاضر عجله ای برای بازگشت به حرفه مربیگری ندارم چون نمی خواهم انتخاب اشتباهی داشته باشم. فكر می كنم كه قبل از مرگ خود بتوانم در یك تیم دیگر به مربیگری بپردازم.
آخرین خبر اینترنتی در مورد رابسون
آخرین باری كه پایگاه های اینترنتی در مورد رابسون به انتشار خبر پرداختند، مربوط به روز ۱۲ فروردین می شود كه متن خبر مذكور به این شرح بود:
بابی رابسون، مربی سابق تیم ملی فوتبال انگلیس سه پیشنهاد قابل توجه از كشورهای ایران ، بحرین و امارات دریافت كرده است. البته ماهیت هر سه پیشنهاد یكسان است: تأسیس آكادمی فوتبال و استعدادیابی بازیكنان ۱۲ تا ۲۱ ساله. در صورتیكه وی به هر یك از این سه كشور سفر كند به عنوان برنامه ریز و ناظر انجام وظیفه خواهد كرد و به مربیگری نخواهد پرداخت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست