سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
وبلاگ و جرائم سایبر
وبلاگ ها به عنوان رسانه هایی شخصی و آن لاین که حدود یک دهه از حضورشان در جامعه اطلاعاتی نمی گذرد، ابعاد و کارکردهای مختلفی را در جامعه حقیقی و مجازی ایفا می نمایند، به گونه ای که می توان به تعداد وبلاگ نویسان و اهدافشان برای وبلاگ کارکرد و کاربرد متصور شد.
چرا که مدیر هر وبلاگ بر اساس هدفی مشخص نسبت به تولید و انتشار محتوا می پردازد و به مخاطبانش عرضه می کند. رایگان بودن، سرعت ایجاد و سهولت در ساخت وبلاگ و نیز عدم وجود یک کد اخلاق جامع و فراگیر زمینه های بهره برداری و بهره گیری سو» از این امکان زندگی دانائی محور را برای بخشی از کاربران فرصت طلب فراهم ساخته است.
متاسفانه وبلاگستان فارسی نیز از این گزندها در امان نبوده و نیست، بر همین اساس به بررسی وضعیت جرائم سایبر (به عنوان بخشی از گونه های مختلف بهره گیری سو» کاربران از وبلاگ) می پردازیم.
به امید آنکه دستگاهها و نهادهای مسئول، سرویس وبلاگها، تشکل ها و اجتماعات وبلاگ نویسان و نیز وبلاگ نویسان وبلاگستان فارسی به چاره جوئی و مقابله با رشد بهره گیری از وبلاگ به عنوان یک ابزار ارتکاب جرم بپردازند.
● جرائم سایبر:
جنایات سایبرنتیک، یکی از پدیده های آشکار مخاطرات اخلاقی است، که در انواع مختلفی روی می دهد، دزدی - اخاذی - کلاهبرداری - جنایت علیه اشخاص - فروش مواد مخدر - دزدی هنری از افکار اشخاص - گسترش افکار دیوانه وار و خشونت آمیز - عدم انجام و ارائه سرویس های عادی و تروریسم سایبر از جمله این جنایات می باشند.
تحقیقات انجام گرفته توسط موسسه امنیت کامپیوتر تایید می کند که مساله جنایات کامپیوتری و مقابله با امنیت اطلاعات در حال افزایش است.
برای مثال در کشوری مانند ژاپن، جنایات مرتبط با اینترنت در شش ماهه اول سال ۲۰۰۲ بیش از دو برابر رشد نموده است، در سال ۲۰۰۱ کره جنوبی نیز شاهد رشد ۱۲۶ درصدی حملات سایبری شامل تهمت، افترا» و شیادی و کلاهبرداری نسبت به سال گذشته بوده است.
● وبلاگ، جرائم سایبر:
وبلاگ به عنوان یکی از ابزارهای وب، زمینه های حضور کاربران و ابراز هویت در جامعه مجازی را فراهم می آورد. جرم آفرینان سایبر و یا به عبارتی مجرمان جامعه اطلاعاتی ضمن استفاده از ابزارهایی همچون «پست الکترونیک »،«وب سایت » و.... از وبلاگ نیز به عنوان یکی از ابزارهای موثر در ارتکاب جرائم خویش استفاده می نمایند. سرعت ایجاد، رایگان بودن، سهولت ایجاد و مدیریت وبلاگ از جمله جذابیت هایی است که زمینه های استفاده جرم آفرینان جامعه اطلاعاتی را از این امکان به وجود آورده است.
همین ویژگی ها زمینه ایجاد چندین وبلاگ و استفاده از آنها توسط یک فرد را برای ارتکاب جرم سایبر را فراهم ساخته است. در بررسی جرائم سایبر شیوه ها و ابزارهای ارتکاب آن، وبلاگ را می توان به وسیله ای آماتور برای ارتکاب جرم توسط مجرمانی آماتور تصور نمود، اما واقعیت این است اگر ماهیت جرائم وبلاگی را به دقت مورد واکاوی قرار دهیم، در خواهیم یافت که وبلاگ در ارتکاب جرائم سایبر اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اطلاعاتی در قامت یک ابزار حرفه ای و گاها برای ارتکاب جرائم سایبر سازمان یافته مورد استفاده قرار می گیرد.
● جرائم سایبر در ایران:
جامعه ایرانی و فارسی زبانان وب به عنوان بخشی از جامعه جهانی در معرض جرائم سایبر قرار دارد و از آفت این پدیده جامعه اطلاعاتی در امان نبوده و نخواهد بود.
متاسفانه بر خلاف سایر جوامع اطلاعات و آمار درستی از میزان ارتکاب و تنوع جرائم سایبر در ایران در دسترس نیست، علاوه بر این ضعف های قانونی نیز در پیشگیری از بروز جرائم سایبر وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به عدم وجود «کد اخلاق » در وب فارسی زبان و الزام کاربران به رعایت آن، رسیدگی به تخلفات کاربران از پایبندی به این کد اشاره نمود.
● وبلاگستان فارسی و جرائم سایبر:
وبلاگستان فارسی به علت برخورداری وبلاگ از زمینه های مجرم پسندانه در ارتکاب جرائم سایبر، از حضور وبلاگ نویسانی با گرایشات جرم آفرین در امان نبوده است. به گونه ای که «عدم تدوین کد اخلاق وبلاگ نویسی »، « عدم نظارت بر فعالیت های مجرمانه وبلاگ نویسان در برخی سرویس وبلاگ ها » زمینه های حضور و بهره برداری حداکثری جرم آفرینان از وبلاگستان فارسی را پدید آورده است. از جمله رایج ترین جرائم سایبر در وبلاگستان فارسی، می توان به:
▪ پورنوگرافی
▪ جرائم علیه اشخاص ( افشا» اسرار و اطلاعات شخصی، فیلم ها و عکس ها و...)
▪ انتشار دیدگاههای التقاطی و الهادی
▪ تروریسم سایبر
▪ دزدی هنری از افکار اشخاص اشاره نمود.
در این میان افشای اسرار و اطلاعات شخصی از طریق وبلاگ ها توسط جرم آفرینان سایبر، با توجه به علاقه مندی کاربران به این گونه اطلاعات بیشتر از سایر جرائم سایبر در وبلاگستان فارسی قابل مشاهده می باشد.
وبلاگ نویسان مجرم: متاسفانه در آینه تمام نمای جامعه حقیقی (وب) شاهد حضور مجرمان واخلاق گریزانی هستیم که از زمینه های دانائی محور این انقلاب هزاره سوم برای دست یابی به مطامع مادی و نفسانی خویش بهره می برند و در کمال تاسف باید شاهد حضور وبلاگ نویسانی مجرم در میان این جمع پویای جامعه اطلاعاتی باشیم.
منبع : روزنامه ابتکار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست