جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رژیم غذائی چینی، حافظ سلامت شما


رژیم غذائی چینی، حافظ سلامت شما
اصل مهم تغذیه چینی‌ها، برخورداری از یک رژیم غذائی آنتی‌اکسیدانی است. آنتی‌اکسیدان‌ها به دلیل جلوگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد محافظین خوبی برای بدن به ویژه قلب به‌شمار می‌روند. برای این‌که بدنتان را از نظر آنتی‌اکسیدان غنی کنید، لازم است یخچالتان را پر از کلم بروکلی، گل کلم، مرکبات، سیر، پیاز، توت و کدو کنید.
اکثر مردم جهان از وضعیت تغذیه‌شان راضی نیستند و در این شرایط، طبیعی است که رژیم چینی هم طرفدار پیدا کند. چینی‌ها به دلیل نوع فرهنگ غذائی در رأس سالم‌ترین ملت‌ها قرار دارند. به همین جهت توجه بسیاری از متخصصان آمریکائی و اروپائی به نوع خورد و خوراک آنها معطوف شده است. برای این‌که بدانیم رژیم چینی چیست و چه فوایدی دارد باید با شیوه تغذیه چینی‌ها آشنا باشیم.
چینی‌ها از همه‌چیز جوشانده تهیه می‌کنند حتی از سیب‌زمینی. آب سیب‌زمینی را گرفته با شکر مخلوط کرده و برای برطرف کردن خشکی دهان و گلودرد در زمان سرماخوردگی استفاده می‌کنند.
از جوشانده ریحان به‌عنوان برطرف‌کننده حالت تهوع و تسهیل‌کننده هضم غذا و از جوشانده جعفری به‌عنوان دفع‌کننده مواد سمی از بدن و درمان ناراحتی‌های روحی ـ روانی بهره می‌گیرند. کرفس را نیز به‌عنوان یک مسهل طبیعی و ضدتهوع و ضدکیست در زنان به‌کار می‌گیرند.
سنبل کوهی را برای درمان بی‌خوابی، تپش قلب و یبوست مناسب می‌دانند.
▪ هر روز حداقل ۵ وعده میوه و سبزی بخورید
یک وعده قبل از صبحانه، یک وعده بین ناهار و صبحانه، به‌عنوان سالاد به همراه ناهار و عصرانه میکس سبزیجات جایگزین وعده شام. از ماهی و سویا نیز غافل نشوید. سویا جزو ثابت سفره چینی‌ها و البته ژاپنی‌هاست.
از چای سبز و جوشانده‌های گیاهی نیز نباید غافل بود. این دو محبوبیت ویژه‌ای نزد چینی‌ها دارند. چای سبز به‌خاطر میزان آنتی‌اکسیدان بالا و جوشانده‌ها نیز به دلیل نقشی که در درمان بیماری‌ها ایفا می‌کند. نکته مهم در استفاده از چای سبز و جوشانده‌ها نقشی است که آنها در سلامت پوست ایفا می‌کنند. گرفتن رژیم‌های لاغری غیرعلمی مساوی است با از دست دادن شادابی پوست.
نوشیدن روزانه ۲ لیتر چای سبز و جوشانده کمک بزرگی به بازگشت زیبائی و طراوت پوست می‌کند. نهایتاً به‌نظر می‌رسد، رعایت موارد فوق که همگی جزو اصول غذائی چینی است، نه‌تنها برای شما که در پی سلامت از دست رفته‌شان تلاش می‌کنند که برای تمام افرادی که از وضعیت ناسالم و بدغذائی رنج می‌برند، مفید باشد.
کمتر افرادی را می‌توان پیدا کرد که هم‌چون چینی‌ها از سویا استفاده کنند. سویا نقش فوق‌العاده‌ای در کاهش خطر بروز سرطان سینه و پروستات (دو سرطان شایع و کشنده در زنان و مردان) و پائین آوردن کلسترول ایفا می‌کند.
شواهد نشان می‌دهد مصرف روزانه تقریباً ۴۷ گرم پروتئین سویا ۱۸ درصد خطر بیمار‌ی‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
مصرف سویا در زنان اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان در سنین یائسگی، گر گرفتگی است. سویا حاوی موادی به نام شبه‌فاون است که نوعی استروژن گیاهی بوده و از شدت حرارت و عرق‌ریزی شبانه زنان یائسه تا حد زیادی می‌کاهد.
اما ماهی زیربنای رژیم چینی مصرف روزانه ماهی است. خوردن ماهی به ویژه ماهی آب‌های سرد (ساردین) کمک بزرگی به افزایش تندرستی قلب شما می‌کند.
منبع : مجله زندگی ایده آل