دوشنبه, ۱۹ آذر, ۱۴۰۳ / 9 December, 2024
مجله ویستا

چند نکته در انجماد موادغذایی


چند نکته در انجماد موادغذایی
۱) انجماد، بهترین نحوه نگهداری موادغذایی بوده و موجب متوقف شدن فعالیت میكروب‌ها می‌شود.
۲) با استفاده از یخچال‌های خانگی می‌توان موادغذایی منجمد را حداكثر تا سه ماه نگهداری كرد.
۳) بعضی از غذاهای منجمد را می‌توان به طور منجمد طبخ كرد. این عمل موجب تسریع و صرفه‌جویی در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذایی می‌شود.
۴) سبزی‌ها را قبل از انجماد، توسط بخار و یا با مقدار كمی آب بپزید. سپس آن را سرد كرده، بسته بندی و منجمد كنید. این عمل فعالیت دیاستازها را متوقف می‌سازد.
۵) مواد پروتئینی، چربی‌ها، هیدرات‌های كربن، ویتامین‌های B وC موادغذایی را در ۱۸ درجه سانتیگراد می‌توان حفظ كرد.
۶) درجه حرارت نگهداری مواد یخ زده نباید كمتر از ۱۵- درجه سانتیگراد باشد.
۷) كیسه حاوی موادغذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا بوده و پاره نباشد.
۸) هنگام استفاده از محصول منجمد شده باید آن را از فریزر به یخچال انتقال داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ، طعم و صرفه‌جویی در وقت است.
۹) خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل در یخچال نگهداری شود.
۱۰) گوشت‌های منجمد را در یخچال و یا در درجه حرارت محیط‌ باز كنید.
۱۱) طبخ سبزی‌های منجمد باید در مدت زمان كوتاه‌تری انجام گیرد، زیرا قبل از انجماد ،سبزی‌ها طبخ شده‌اند.
۱۲) موادغذایی را در كیسه‌های نایلونی، ظروف پلاستیكی یا آلومینیومی سربسته فریز كنید.
۱۳) هیچگاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نكنید زیرا جذب آب موجب می‌شود كه طعم آن تغییر كند اما انجام این كار در مورد ماهی كامل اشكالی ندارد.
۱۴) مدت زمان نگهداری موادغذایی گوشتی به صورت منجمد ۲ الی ۳ ماه، شیرینی‌ها ، میوه‌ها و اغلب سبزی‌ها ۶ الی یك سال است.
۱۵) موادی كه هیچگاه نباید منجمد كرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، كاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخم‌مرغ پخته.
۱۶) بعضی از سبزی‌ها را كه به صورت خام مصرف می‌شوند، نباید منجمد كرد.
۱۷) سبزی‌ها را قبل از انجماد، تمیز شسته، پاك كنید. سپس با بخار پخته، فریز كنید.
۱۸) كندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی می‌شود.
منبع : روزنامه تهران امروز