سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

معرفی بازی هجوم به برلین


معرفی بازی هجوم به برلین
ورود به دنیای بازی‌های سبک RTS (Real Timestrategy) این روزها خیلی سخت شده است.
خیلی از بازی‌ها بوده‌اند که به بازار آمده‌اند و همان داستان قدیمی نازی‌های بی‌رحم را در قالب‌های مختلف عرضه کرده‌اند. اما حساب Rush for Berlin (هجوم به برلین) را باید از بقیه بازی‌های جنگ جهانی دوم و به خصوص سبک RTS جدا کرد.
بازی به طور کلی خوب طراحی شده و خیلی هم مهم نیست که جنگ جهانی دوم را با همین شکل و شمایل قبلا بارها و بارها دیده و بازی کرده باشید.
در Rush for Berlin انتظار چیز خیلی خاص و جدیدی را نداشته باش ید. در بیش‌تر بازی‌های RTS جنگ جهانی دوم حتی نیاز نیست که به قسمت آموزشی بازی نگاهی بیفزاید و اگر اهل این بازی‌ها باشید، با فوت و فن جنگ جهانی دوم و بازی آن به خوبی آشنا خواهید بود. چهار جنگ مختلف که با حمله به آلمان شروع می‌شود شما را در جبهه متفقین قرار می‌دهد و البته می‌توانید در نقش روس‌ها، آلمان‌ها و فرانسوی‌ها هم بازی کنید. بازی ۲۵ مرحله مختلف دارد که بین ۲۵ تا ۳۰ ساعت از وقت شما را پر می‌کند و شما را به شهرهای باستون (Bastogne)، استالینگراد (Stalingrad) و شهر زیر و رو شده برلین می‌برد.
ساختار بازی Rush for Berlin همان سبک گذشته این دسته بازی‌ها را در بر دارد. هر تیمی از نیروهای مختلفی از جمله فرماندهان رده بالا، پزشکان، تانک‌های Panzer، ماشین‌های جنگی، کامیون‌های حمل ملزومات، تانک‌های Sherman و مانند این تشکیل می‌شود. علاوه بر این مانند اکثر بازی‌های RTS، Rush for Berlin تاکید زیادی بر استفاده از تاکتیک‌های جنگی دارد. هیچ مرکز استقرار و ساخت و ساز خاصی در جنگ‌های مرگبار جنگ جهانی دوم برایتان وجود ندارد، با این وجود اغلب نیاز دارید که کارخانه‌ها و نقاط استقرار و مرکز نظامی دشمنان را برای استفاده از تجهیزات و سلاح‌ها و تولیدات جنگی به کار بگیرید و ارتش خود را دوباره تجهیز کنید.
ماموریت‌ها و مراحل در Rush for Berlin در نقشه‌هایی با جزییات بالا اتفاق می‌افتد. موتور گرافیکی سه بعدی بازی جزییات و نقاط گرافیکی سنگینی را به خوبی Render می‌کند و تقریبا همه چیز از درخت و جعبه گرفته تا ساختمان‌ها و هر چیزی که در بازی می‌بینید قابلیت انفجار دارند. تا جایی که گاهی از جزییات خیلی بالایی که در صفحه مانیتورتان می‌بینید، زده می‌شوید!
ساختمان‌های فروریخته، فضای مه‌آلود و افکت‌های فوق‌العاده هوا عالی به نظر می‌رسند اما این همه قابلیت‌های گرافیکی گاهی اوقات ضریب حرکت فریم‌ها را تند می‌کند. علاوه بر این جنگ جهانی دوم در Rush for Berlin محیط بزرگ‌تری دارد و دست شما را در پیاده کردن استراتژی مورد علاقه‌تان بازمی‌گذارد.
خوشبختانه صدای بازی، شما را در حین جنگ‌های نفس‌گیر جنگ جهانی دوم به خوبی تهییج می‌کند و به موازات گرافیک و جلوه‌های دیداری بازی، یک نبرد خوب را برایتان رقم می‌زند. هر صدای تیر و انفجار که از اسپیکرهای کامپیوترتان پخش می‌شود، این احساس را به شما می‌دهد که دارید مثلا مدال افتخار (Medal of Honor) را بازی می‌کنید تا این که هدایت یک بازی استراتژیک RTS را برعهده گرفته باشید.
داستان بازی شما را در نقش سربازان روی زمین قرار می‌دهد. اهداف جنگی از فتح مرکز استقرار نازی‌ها ومنفجر کردن تانک‌ها و بر هم زدن مانورهای تمرینی نازی‌ها گرفته تا متوقف کردن متخصصان آلمانی، تخریب کارخانه‌های روسی و حل کردن معماهای Rush for Berlin، خلاقیت زیادی را پیش رویتان قرار می‌دهد.
همچنین هجوم به برلین را با بازی‌هایی مثل Commandos یا Silent storm اشتباه نمی‌گیرید، چون Rush for Berlin تجربیات بازی‌های RTS گذشته را با تازه‌های خود درآمیخته و جنگ جهانی دوم را هیجان‌انگیزتر از پیش ساخته است. در کنار طراحی‌های خیالی بازی، سازندگان Rush for Berlin نگاهی هم به تاریخ واقعی جنگ جهانی دوم انداخته‌اند و برخی از واقعیت‌های آن زمان را در بازی گنجانده‌اند. مثلا مرحله Bastogne حوادث واقعی کریسمس سال ۱۹۴۴ روایت می‌شود و یا سلطه روس‌ها بر دوازه براندنبورگ (Brandenburg) در فضای شهر برلین اتفاق می‌افتد. جنگ با آلمان‌ها جنبه‌های ثانویه نیز پیدا می‌کند. سازندگان بازی، مرگ هیتلر را به گونه‌ای دیگر روایت می‌کنند؛ او در بمباران استافنبرگ (Stauffenberg) در سال ۱۹۹۴ کشته می‌شود و ادامه دهندگان راه او با سلاح‌های پیشرفته‌ای چون جت‌های Me-۲۶۲ به مبارزه می‌پردازند. هوش مصنوعی در Rush for Berlin خیلی خوب از آب درآمده است. سربازان در شرایط سخت تصمیمات هوشمندانه‌ای می‌گیرند و حرکات هوشمندانه‌ای انجام می‌دهند و در شرایط دفاع و حمله به خوبی کار خود را بلد هستند، بنابراین دیگر نباید وقت خود را صرف جمع و جور کردن تک تک افراد گروهتان کنید. مثلا سربازان پیاده خود به خود می‌دانند که چگونه به تانک‌های دشمن نزدیک شوند و آنها را با مین‌های مغناطیسی از بین ببرند. البته هوش مصنوعی نیروهایی که کاملا خودکار هدایت می‌شوند گاهی اوقات آزاردهنده هم هست.
دشمنانتان چندان دست و پا بسته نیستند و به شما گوشزد می‌کنند که دارید در جنگ جهانی دوم بازی می‌کنید! نیروهای دشمن بیش‌تر روی نقاط ضعف یا روی نیروها و سربازان کلیدی شما برنامه‌ریزی می‌کنند. بنابراین حواستان باید حسابی به تک تیراندازهای دشمن و البته سلامت پزشکان تیم‌تان باشد. سیستم بازی چند جانبه در کنار حالت بازی آشنای Deathmatch، دو حالت جدید را در بر دارد. حالت RUSH و RISK چندان هیجان‌انگیز و به یاد ماندنی نیستند. در این حالت بین یک تا سه ماموریت اتفاقی را باید به پایان برسانید که البته این دو حالت چند نفره چیزی جز تخریب و انهدام پایگاه‌های دشمن و شکست سربازان تیم مقابل و یا جمع‌آوری تجهیزات چیز جدیدی را ارایه نمی‌کند. به طور کلی بخش بازی چندجانبه Online طرفداران زیادی ندارد و سرور بازی اکثر اوقات خلوت است.
به طور کلی بازی Rush for Berlin ثابت می‌کند که بازی‌های سبک RTS هنوز هم حرفی برای گفتن دارند.
▪ نقاط قوت: داستان جذاب و متنوع، هوش مصنوعی چالش‌آور که کار را گاهی اوقات برایتان خیلی سخت می‌کند، جلوه‌های گرافیکی فوق‌العاده و جزییات بالا همراه محیط کاملا تخریب پذیر، صداهای هیجان‌انگیز و افکت‌های صوتی طبیعی.
▪ نقاط ضعف: در مقایسه با سایر بازی‌های جنگ جهانی دوم پایبندی زیادی به اصول اولیه جنگ جهانی دوم دارد، گرافیک و افکت‌های بازی گاهی اوقات ضریب حرکت فریم‌ها را در جنگ‌های پرمساحت پایین می‌آورد.
ـ سازنده: Stormregion
ـ ناشر: Paradox Interactive
ـ تاریخ انتشار: ۱۲ ژوئن ۲۰۰۶
ـ ژانر: Historic Real-Time Strategy
نویسنده : علی ارسلان شهلا
منبع : مرکز توسعه و تبادل دانش فناوری اطلاعات