شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

با یک سبد سبزی به جنگ سرطان برویم


با یک سبد سبزی به جنگ سرطان برویم
سبزیجات و گیاهان می توانند از پیشرفت تومورهای سرطانی جلوگیری كنند.
كلم بروكلی، كلم، جینگوبیلوبا(درختی كوچك با برگهای بادبزنی) و سیر می توانند از بروز انواع سرطان جلوگیری كنند یا جلوی پیشرفت تومورها را بگیرند. تحقیقات متعددی كه بر تأثیر غذا و فعل و انفعالات درون سلولها و DNA انجام شده، نشان می دهد كه رژیم مناسب غذایی می تواند تا حد زیادی از بروز یا پیشرفت بیماریها جلوگیری كند.
مطالبی كه در زیر می خوانید برگرفته از تحقیقاتی است كه سازمان تحقیقات سرطان آمریكا در بالتیمور انجام شده است:
در مرحله اول، دكتر آكینوری یاناكا و همكارانش از دانشگاه تسوكوبای ژاپن دریافتند كه در ۲۰ نفری كه رژیم غنی از كلم بروكلی داشتند میزان عفونت هلیكوباكتر پیلوری كه باعث بروز ورمهای دیواره معده، زخم و سرطان معده می شود به شدت كاهش یافته است. دكتر یاناكا می گوید: با وجود اینكه هنوز نتوانسته ایم هلیكوباكتر پیلوری را به طور كامل از بین ببریم، ولی كنترل و كاهش میزان آن كه باعث كندی یا توقف رشد بیماریهای معده بخصوص سرطان دیواره معده می شود آن هم با وسیله ای ساده مثل خوردن كلم بروكلی برای بیماران خبر بسیار مسرت بخشی است و جای امیدواری دارد.
سولفورافان یكی از مواد شیمیایی موجود در كلم بروكلی است كه خاصیت بسیار قوی و مؤثر ضد سرطانی دارد. این ماده قدرت دفاعی سلولها در برابر عوامل سرطان زا را بالا می برد. آنتی اكسیدان ها
فعال كننده مولكولهای سمی از بین برنده DNA و كشنده سلولها و در نتیجه مؤثر بر پیشگیری از سرطان هستند.
در تحقیق دیگری كه بر روی كلم بروكلی صورت گرفت مشخص شد وقتی مقداری از كلم بروكلی روی پوست موش آزمایشگاهی مالیده شد، تأثیر خنثی كننده اشعه ماورا بنفش كه عامل اصلی سرطان پوست است از خود نشان داد. یكی از محققین فعال در این تحقیق به نام آلبناتی. دینكئوواكستوا می گوید: به محض اینكه تابش یووی، بر موش را قطع نمودیم، شروع به گذاشتن تكه های بروكلی بر پوستش كردیم و متوجه شدیم كه۵۰ درصد از میزان تهدید و حالت تهاجمی تومورهای موش در مقایسه با موشهایی كه در همان شرایط مورد تابش یو وی قرار گرفتند و ماسك بروكلی را دریافت نكردند، كاسته شد. این می تواند راه حل مناسبی برای كاهش پیشرفت سرطان پوست یا جلوگیری از بروز آن باشد. این تیم در حال بررسی میزان تأثیر بروكلی بر سرطان پوست انسان هستند ولی بسیار امیدوارند كه در مورد سرطان پوست انسان نیز مانند سرطان معده به جوابهای رضایت بخشی برسند. در مرحله سوم مطالعات، محققان دریافتند كه كلم و ترشی آن می تواند عامل مؤثر بر جلوگیری از بروز سرطان سینه در زنان باشد. براساس اطلاعات جمع آوری شده توسط سازمان سلامت زنان آمریكا، خوردن كلم می تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان كاهش دهد. همچنین تحقیقات نشان می دهد كه زنانی كه در اوایل سنین بلوغ، كلم را به وعده های غذایی خود افزودند و روزانه میزان قابل توجهی از آن را دریافت كرده و این روند را تا بزرگسالی نیز ادامه دادند بدن بسیار مقاوم تری در برابر سرطان سینه دارند. البته كلم پخته یا نیم پز بسیار مفید تر از كلم خام یا ترشی است.
این تحقیقات نشان داد كه گلوكوسینولاتهای موجود در كلم با مقاوم سازی سلول و جلوگیری از بین رفتن DNA و تغییر شكل سلولها، باعث كاهش ماده مولد سرطان می شود و در مراحل اولیه پیشرفت سلولهای سرطانی را به خوبی كنترل می سازد و در مراحل بعدی با ساكن كردن فرآیند پیشرفت سلولهای مهاجم سرطانی و از بین بردن این سلولها، از پیشرفت سرطان و وخیم شدن آن جلوگیری كرده و همچنین از تغییر شكل یافتن سلولهای سالم نیز پیشگیری می كند.
در بخش دیگری از تحقیق تأثیر گیاه جینگو بیلوبا بر جلوگیری از بروز و پیشرفت سرطان تخمدان در خانمها آزمایش شد.
طی تحقیقات به عمل آمده در بیمارستان زنان بوستون مشخص شد كه زنانی كه از گیاه جینگوبیلوبا استفاده می كردند به سرطان تخمدان دچار نشده بودند و بدین ترتیب تحقیق روی زنان مبتلا به سرطان نیز شروع شد. دكتر بین یه- یكی از محققان این طرح، می گوید: مطالعات جمعیتی انجام دادیم تا از تأثیر گیاهان و سبزیجات بر سرطان آگاه شویم و در نهایت متوجه شدیم كه تنها ۶/۱ درصد از زنانی كه از گیاه جینگو مصرف می كردند، به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند. در این تحقیقات پی بردیم كه این گیاه تأثیر بسیار قوی بر بازداری از سرطان دارد و تا ۸۰ درصد از پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری می كند و سلولهای مهاجم را از بین می برد. با تلفیق اطلاعات و آمار تحقیقات جمعیتی و آزمایشگاهی نقش بازدارنده و از بین برنده این گیاه بر سلول های سرطانی ثابت گردید.
در مرحله نهایی این تحقیق، محققان دریافتند كه، گوشت و تخم مرغ پخته شده با حرارت زیاد، ماده شیمیایی به نام PHIP تولید می كند كه باعث سرطان می شود و با همراه كردن سیر با این مواد غذایی می توان این ماده را خنثی كرد. تحقیقات نشان داده است كه زنانی كه بیشتر گوشت می خورند بیشتر به سرطان سینه دچار می شوند و عوامل بازافزایی آن نیز بالا بودن چربی خون و دریافت زیاد چربی در وعده های غذایی و نامتعادل بودن هورمونهاست. در این تحقیقات ثابت شد كه مواد موجود در سیر باعث خنثی شدن PHIP می گردد. PHIP با از بین بردن DNA و ایجاد تغییراتی در بدن باعث بروز سرطان می شود. این ماده با ترشح آنزیمی باعث تشدید یا بروز سرطان می شود و این خطر در افراد بالای ۴۰ سال بیشتر است. گوشتی كه زیاد سرخ یا پخته می شود این ماده را ترشح می كند و با خوردن آن ریسك ابتلا به سرطان بسیار افزایش می یابد. DAS موجود در سیر عامل پیشگیری از بروز و پیشرفت تومورها است و با اضافه كردن آن به گوشت می توان این خطر را خنثی كرد. پل برنان سر محقق مركز تحقیقات سرطان لیون فرانسه می گوید: ما به روشنی آثار ضد سرطانی گیاهان چلیپایی را كشف كردیم. تمامی این تحقیقات مؤید آثار ضد سرطانی سبزیجات هستند. برای مثال با دریافت روزانه سبزیجات خانواده كلم می توان تا حد بسیار زیادی از بروز و پیشرفت سرطان ریه جلوگیری كرد. بدین ترتیب می بایست برنامه غذایی روزانه خود را طوری تغییر دهیم و تنظیم كنیم كه میزان قابل توجهی میوه و به ویژه سبزیجات دریافت كنیم تا از ابتلا به سرطان به همین سادگی جلوگیری كنیم.
مترجم: راحله زند وكیلی
منبع: MSN/Health
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید