شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
زندگی نامه شهید حسن حسن آبادی
شهید حسن حسن آبادی در سال ۱۳۴۱ در یک خانواده مذهبی در شهرستان بجنورد به دنیا آمد. او آخرین فرزند خانواده ۹ نفری بود. در ۲ سالگی پدرش را از دست داد و از آن به بعد تحت سرپرستی مادرش دوران کودکیش را سپری کرد. وی از خردسالی به همراه مادرش در مساجد حضور می یافت و در مجالس مذهبی و روضه خوانی شرکت می کرد و این امر باعث علاقه او به مسائل مذهبی به خصوص ائمه اطهار(ع) شده بود. هنگامی که وی قدم در دبستان ابتدایی آریا گذاشت با یکی از جنایات رژیم منفور پهلوی مواجه شد؛ عوامل رژیم طاغوت برادر بزرگ ترش به نام احمد را که در پادگان مهاباد خدمت سربازی خود را می گذراند به قتل رساندند و با دسیسه و حقه بازی روی آن سرپوش گذاشتند. این حادثه ناگهانی تأثیر به سزایی در زندگی شهید گذاشت و باعث شد ایشان در راه مبارزه با طاغوت مصمم تر شود.
شهید حسن آبادی، ضمن گذراندن تحصیلات دوران راهنمایی در مدرسه شادلو با حوزه علمیه قم نیز ارتباط برقرار کرد و مجلات و کتاب های مذهبی آن عصر را از حوزه دریافت و مطالعه می کرد. وی به تلاوت قرآن کریم نیز علاقه وافری داشت و چندین بار در مسابقات قرآنی شهرستان های بجنورد و نیز قم شرکت و مقامات مختلف کسب کرد. شهید با وجود این که رشته تحصیلی اش ریاضی فیزیک بود اما ادبیات را نیز دوست داشت به طوری که هنگام فرار شاه خائن از ایران قطعه شعری سرود که مصرع اول آن این گونه شروع می شود: «گریه کن ای شاه خائن گریه کن.» شهید پیش از انقلاب به خوبی حضرت امام(ره) را می شناخت و عاشق ایشان بود. به همین لحاظ از اولین افرادی بودند که اعلامیه های امام(ره) را تکثیر و پخش می کرد. لذا چندین بار مورد تعقیب عوامل ساواک قرار گرفت، به طوری که برادرانش ایشان را هر روز در یک محل مخفی می کردند.
با علنی شدن انقلاب و برپایی تظاهرات و راه پیمایی شهید حسن آبادی نیز وارد مرحله تازه ای از مبارزات شد و از ترتیب دهندگان و جهت دهندگان تظاهرات شد. در روز دوازدهم آذر ۱۳۵۷ مصادف با اول محرم در اوج تظاهرات و درگیری عوامل رژیم با مردم در میدان شهید بجنورد مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به فیض شهادت نائل آمد. بنا بر نقل قول یکی از دوستان شهید به نام محمد تقی عزیزی که اینک نیز از کارکنان سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی است، دانش آموزان دبیرستان دهقان قبل از حرکت به سوی تظاهرات، عهد بستند که هر کدام از دانش آموزان که به شهادت برسند دبیرستان به نام آن شهید نام گذاری شود. لذا در پی شهادت شهید حسن آبادی دبیرستان دهقان به نام این دانش آموز عزیز یعنی شهید حسن حسن آبادی نام گذاری شد.
یادش گرامی و خاطره اش جاودان باد
اداره تحقیقات و جمع آوری
بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی
منبع : روزنامه خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست