یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا

فوائد آجیل


در عید نوروز طبق آئین سنتی و مذهبی مردم به دیدار هم رفته و سال نو را با دید و بازدید دوستان و اقوام آغاز می‌کنند. از دیرباز در این دید وبازدیدها استفاده آجیل رایج بوده است. براساس شواهد آجیل از ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد، براساس شواهد آجیل از ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد، به‌عنوان منبع غذائی انسان بوده و حاوی موادغذائی ارزشمندی است.
● آجیل دارای فاکتورهای خوب ضدسرطانی است، از طرفی در تنظیم کلسیم خون نیز مؤثر است.
● آجیل منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌های B و E، نیاسین، آهن، اسیدفولیک و عناصری چون منیزیم، روی، سلنیم، پتاسیم، فسفر و بیوتین است.
در هر ۳۰ گرم آجیل ۱۲ تا ۱۴ گرم چربی وجود دارد که این چربی برخلاف چربی‌های حیوانی مثل کره، گوشت و... در عروق رسوب نمی‌کند و حتی موجب کاهش میزان کلسترول و چربی بد خون می‌شود.
● میزان انرژی و پروتئین موجود در آجیل می‌تواند نیاز بدن را تأمین کند.
● آجیل با داشتن دو اسیدآمینه ضروری بدن در کار مغز بسیار مؤثر هستند.
● مصرف آجیل می‌تواند باعث کاهش بروز امراض قلبی و عروقی گردد.
● مصرف آجیل از شیوع سرطان و امراض لثه و دهان جلوگیری می‌کند.
● آجیل باعث بهبود فعالیت لوزالمعده شده و خاصیت ارتجاعی عضلات را تقویت می‌کند.
چند نکته بهداشتی در مورد مصرف آجیل:
● از خرید و مصرف آجیل‌های رنگ شده که خاصیت سرطان‌زائی دارند، خودداری کنید.
● از مصرف مغز گردوهائی که به‌دلیل کپک‌زدگی، سیاه شده‌اند، خودداری کنید.
● از مصرف محصولاتی مانند معجون که حاوی پسته، بادام و گردو از منابع نامطمئن هستند به‌طور جدی و به‌ویژه در سفر خودداری کنید.
از خرید و مصرف انواع آجیل و خشکبار از افراد دوره‌گرد و از مکان‌هائی که مطمئن نیستید اجتناب کنید.