سه شنبه, ۱۳ آذر, ۱۴۰۳ / 3 December, 2024
مجله ویستا

خواص خرما


خواص خرما
خرما یا به انگلیسی D a t e s میوه ای است بهشتی وبسیارمقوی ، كه موادمعدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز وویتامین های A ،BوE را داراست .تحقیقات درباره ی خرمانشان داده كه این میوه ی بهشتی می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان كولون، معده وغیره را درپی داشته باشد . یكی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر ۶تا۷ عددخرما را در۲لیوان آب جوش خیس كرده وصبح وشب آن را به صورت گرم بنوشید ویامقداری خرما میل كنید وبلافاصله یك تا دولیوان آب گرم روی آن بنوشید . خاصیت دیگر خرما ، خنثی كردن اسید اضافی معده است ، وازآن جا كه زیادی اسید معده باعث ترش كردن ودل درد می شود ، بنابراین هروقت دل درد گرفتید می توانید از فرمول چینی ها درطب سنتی چینی استفاده كنید ، بدین طریق كه ۲ تا ۳ عددخرمای تازه وله شده را درآب جوش بیندازید بعد آن را هم زده وبنوشید . خرما رابه عنوان میوه نیز می توانیدمصرف كنید .هم چنین حتما برای خواب راحت تر وآرامش بیش تر شام خود را درحدود ساعت ۷ بعدازظهر خورده وقبل از خواب یك عددخرما ویك لیوان شیر گرم میل كنید .
خرما برای افراد سالمند وبچه ها بسیار مفید است . سعی كنیدبه جای قند وشكر از خرما برای نوشیدن چای استفاده كنید ویا درطباخی ازآن استفاده بیش تری ببرید . ورزش كاران به علت فعالیت زیاد ، به طورحتم باید از عصرانه ای مقوی كه باخرما باشد استفاده كنند.
برای مثال خرما وشیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه ، یك قاشق پودرنارگیل ویك قاشق آناناس خردشده ، درمخلوط كن ریخته ومعجون فراهم آمده را میل فرمایید .
صد گرم تازه آن دارای ۱۶۳كیلوكالری ، ۹/۰گرم پروتئین ، ۳/۰ گرم چربی ، ۳۸گرم گلوسید ، ۳۰میلی گرم فسفر ، ۳/۱میلی گرم آهن ، ۵۱ میلی گرم فسفر ، ۶۵۰ میلی گرم پتاسیم ، ۶۵میلی گرم منیزیم ، ۷۰ میلی گرم كلسیم ، ۲میلی گرم آهن ، ۲/۲ میلی گرم نیاسین ، سدیم است وویتامین A آن قابل توجه نیست .
منبع : بنياد انديشه اسلامي