دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
برترین بازیهای سال ۲۰۰۸
![برترین بازیهای سال ۲۰۰۸](/mag/i/2/7h0gq.jpg)
۱) Little Big Planet
درست موقعی که کمکم داشتیم به این نتیجه میرسیدیم بهترینهای صنعت گیمینگ دارد منحصر به بازیهای تیراندازی اول شخص (FPS) و ورزشی (Sport) میشود، بازیای مثل «سیاره گنده کوچک» به بازار آمد که ما را از این نتیجهگیری نادرست بازداشت. این بازی ساده (و در عین حال خلاقانه و معتادکننده) که بیشتر مبتنی بر سبک پازلی و پلتفرمی است، به محض ورود، بالاترین امتیازها را در سایتهای معتبر بازی به خود اختصاص داد. در واقع این پسرک کاموایی کله لوبیایی بامزه، با در اختیار دادن فرصت بردن لذت کامل از بازی کردن، توانست به بهترین وجهی به بازیکنندههای قدیمی یادآوری کند که اصلاً برای چه بازی میکنند.
۲) Left ۴ dead
این بازی را میتوان احیاگر سبک زامبیکشی که شاخهای از ژانر بازیهای ترسناک است، دانست. بازیسازان Valve با گرد آوردن تمام عناصر موفق بازیهای مشابه در یک بازی تیراندازی (در کنار ارتقای تحسین برانگیز هوش مصنوعی که در بازی «کارگردان» نقش آن را به عهده دارد.) به خوبی توانستند یک بازی خوشدست (و البته تکدستی!) در حوزه بازیهای سبک «وحشت و بقا» بسازند. اگر حالت چندنفره بازی را به این محاسن اضافه کنیم که دیگر تردیدی برای انتخاب آن به عنوان یکی از بازیهای برتر سال باقی نمیماند. در «چهار بازمانده» اهمیت کار گروهی برای بقا و زنده ماندن در میان خیل زامبیهای گرسنه به خوبی منظور شده است. تکمیل یک ایده قدیمی و نخنما را هم گاهی میتوان مصداق نبوغ دانست؛ درست مانند کاری که «والو» کرد.
۳) Fable II LionShead
با همکاری بازیساز معروف، «پیترمولینو» نزدیک دو سال روی نسخه اول فیبل کار کردند و با رفع نواقص آن، Fable II را به یک بازی دینامیک زیبا با واقعیترین و گستردهترین محیطهای ممکن تبدیل کردند. همچنین آنها توانستند با گنجاندن سیستم جدید مبارزهای در بازی، گیمرهای سهلگیر و سختگیر را همزمان با هم راضی کنند. بعضیها سعی کردند انتقاداتی به بعضی موارد مثل فعلوانفعالهای بعضا غیرمنطقی بازی، حالت چندنفره آنلاین ضعیف و خط داستانی ساده آن وارد کنند اما واقعیت آن است که بازیسازهای لاینشد موفق شدهاند کاری کنند که کمتر بازیکنندهای بتواند پس از یک بار گشتوگذار در سرزمین «آلبیون» دل از آن بکند.
۴) Resistance ۲
معمولاً ادامه بازیها و شمارههای دوم و سوم آنها پردبدبه و کبکبهتر و پیشرفتهتر هستند اما کمتر پیش میآید که بهتر باشند و بازیکنندههای شمارههای قبلی را مأیوس نکنند. اما خوشبختانه «مقاومت ۲» یکی از آن معدود عناوینی از آب درآمد که به بهترین نحوی توانست با حفظ محاسن شماره اول موفقیت بیشتری از آن خود کند. به تصرف درآمدن قلب ایالات متحده توسط هیولاهای غولآسا و چیمراهای وحشتناک آن قدر زیبا به تصویر کشیده شده که گاهی بازیکننده را وادار میکند دست از بازی بکشد و محو تماشای آنها شود. حالت چندنفره بازی تا ۶ بازیکن و کنترل عالی آن، مقاومت ۲ را به یکی از جذابترین بازیهای سال ۲۰۰۸ تبدیل کرده است.
۵) Gears of War۲
نسخه اول GoW آنقدر مملو از جذابیتهای بصری و نبردهای نفسگیر بود که از همان ابتدا دل از بسیاری از گیمرها ربود. سازندگان در نسخه دوم، با هوشمندی و با تقویت جنبههای ضعیفتر نسخه اول یعنی داستان، اجرا و شخصیتپردازی، آن را به یک بازی تمام و کمال تبدیل کردند. همچنین افزایش حالتهای چندنفره بازی و بهبود حیرتانگیز گرافیک آن توسط Epic موجب شد «ابزار جنگ۲» را بلاشک بتوان در فهرست برترین بازیهای سال گنجاند.
۶) Prince of Persia
یوبی سافت با بهرهگیری از یکی از عناوین محبوب و قدیمی خود، یعنی «شاهزاده پارس» در سال ۲۰۰۸ اقدام به ساخت نسخه جدید و البته کاملاً متفاوتی از آن کرد. به رغم دنبال نشدن داستان و سبک و سیاق نسخههای پیشین که بسیاری از poP بازهای قدیمی را سرخورده کرد، دنیای باز، داستان غیرخطی، گرافیک مسحورکننده و گیمپلی مطلوب بازی توانست نسخه جدید شاهزاده پارس را یک بازی در سطح عالی معرفی کند. در کنار اینها همراه دائمی شاهزاده یعنی الیکا را میتوان یکی از موفقترین (بخوانید: غیرآزاردهندهترین!) نمونهها از کاراکتر همکار در بازیهای ویدئویی تاکنون دانست.
۷) FarCry ۲
این بازی هم یکی از آن عناوینی بود که در ادامه یک بازی موفق ساخته شد. در فارکرای ۲ شما نقش یک مزدور را ایفا میکنید که در بحبوحه جنگ دو گروه متخاصم در آفریقا، سعی دارد با یافتن «شغال» دلال اسلحهای که پشت همه این قضایا ست، او را بکشد. با شبیهسازی دقیق ۵۰ مایل مربع از یک سرزمین واقعی آفریقایی، یوبی سافت توانست یکی از open-worldترین محیطهای مجازی و اینتراکتیو را در یک بازی پیاده کند. در Far Cry۲تقریباً هر چیزی که ممکن است شما در یک دنیای طبیعی ببینید، عیناً پیاده شده است. از مهاجرت حیوانات و آتش گرفتن خود به خودی جنگل گرفته تا زندگی معمول وحوش و تغییرات شب و روز. حتی اگر به خاطر همین شبیهسازی دقیق از اکوسیستم یک محیط واقعی و ایجاد سبک جدید در بازیهای ویدئویی هم که شده باشد، باید FarCry ۲ را یکی از عناوین برتر سال گذشته دانست.
۸) Fallout ۳
یک بازی پرجزئیات، طولانی و پرمحتوا همراه با طنزی تلخ و دستمایهای سیاه. تمام اینها در بازی نقشآفرینی Fallout ۳ کنار هم جمع شدهاند. بازیکننده در نقش یک جوان خام و کمتجربه از پناهگاه گروهی وحشتزده از تبعات یک جنگ اتمی خارج میشود تا در دنیای ماتمزده خارج پدر خود را پیدا کند و البته در این میان باید از سرزمینهای عجیب و غریب بسیاری عبور کند و با انواع موجودات وحشتناک مواجه شود. Bathesda سازنده بازی، آنقدر ماجرا و داستان در بازی ریخته که تمام کردن بازی حداقل صد ساعت طول میکشد. فال آوت ۳ هم یکی از شاهکارهای دنیای بازیسازی در سال گذشته میلادی بود.
۹) Metal Gear Solid ۴ MGS۴
در تداوم هنرنماییهای «هیدئو کوجیما»، در ردیف بهترین بازیهای سال قرار دارد. یکی از نقاط قوت بازی، داستانی قوی و عالی آن بود که باعث شرمندگی کارگردانهای بعضی از بازیهای مشابه شد. گذشته از این، بهبود چشمگیر گرافیک بازی و نیز گیمپلی مخفیانه اسنیک، سیستم حرکتی شخصیتها و سیستم نشانهگیری و تغییر اسلحه در کنار ارتقای حالت چند نفره بازی، جلوهای برتر به این شماره بخشید.
۱۰) Spore
اسپور هم یکی از آن بازیهای نوآورانه سال ۲۰۰۸ بود که میتواند سرسلسله سبکی جدید در بازیهای ویدئویی محسوب شود. در Spore برای نخستین بار، بازیکننده در جایگاه خالق یک موجود قرار میگیرد و پس از خلق آن به صورت دلخواه خود، نسل به نسل به تماشای پیشرفت و ارتقای این موجود مخلوق خود مینشیند. سبک خالقیت (Creation) سبکی است که از این پس Spore را آغازگر راه آن خواهیم دانست.
حسین رسولی
منبع : اخبار فنآوری اطلاعات ایتنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست